Skip to main content
|

H φύση της Λέσβου στην Αθήνα με την υπογραφή του Μιχάλη Μπάκα

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Χρόνος ανάγνωσης :
2'

5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Έκθεση φωτογραφίας του Μιχάλη Μπάκα

Η Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (ΟΛΣΑ), σε συνεργασία με την Ένωση Αγριτών Λέσβου «Άγιος Δημήτριος», τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φιλιανών Αθήνας και τη Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Βορειανατολικού Αιγαίου του ΟΦΥΠΕΚΑ, έχει τη χαρά να φιλοξενεί την έκθεση φωτογραφίας του Μιχάλη Μπάκα, Περιβαλλοντολόγου του Πανεπιστημίου Αιγαίου, για τη φύση της Λέσβου.

 

Η έκθεση, έχει θέμα τα ζώα, τα φυτά και τους οικοτόπους των προστατευόμενων Περιοχών της Λέσβου, με αφορμή τον εορτασμό της 5ης Ιουνίου, Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος και θα πραγματοποιηθεί από τις 5 έως τις 10 Ιουνίου 2025, στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Γαλατσίου «Καμίνι» (Χρήστου Καψάλη 36 και Ρεθύμνης). Θα είναι επισκέψιμη στο κοινό (10:00-13:00, 19:00-21:00).

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το απόγευμα του Σαββάτου 7 Ιουνίου 2025 στις 19:30.

Το 2024 η έκθεση του φωτογράφου φύσης Μιχάλη Μπάκα παρουσιάστηκε στη Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Το νησί της Λέσβου λόγω γεωγραφικής θέσης γεωλογικού υποβάθρου, ανάγλυφου και μεγέθους είναι όχι μόνο σταυροδρόμι πολιτισμών αλλά εμφανίζει και ένα ιδιαίτερο πλούτο σε είδη χλωρίδας και πανίδας με βιογεωγραφική προέλευση και από τις τρεις ηπείρους στα όρια των οποίων βρίσκεται.

Η Λέσβος βρίσκεται στην πρώτη θέση με τους περισσότερους και μεγαλύτερους υγροτόπους από όλα τα νησιά του Αιγαίου, περιλαμβάνει περισσότερες από 1500 φυτικές ταξινομικές μονάδες (taxa) ενώ στη Λέσβο έχουν βρεθεί περίπου 330 είδη πουλιών, όταν σε όλη τη χώρα έχουν βρεθεί περίπου 450 είδη.

Το πλούσιο φυσικό περιβάλλον δίνει ευκαιρίες οικοτουριστικής ανάπτυξης στο νησί (Απολιθωμένο δάσος, birdwatching κλπ), συμβάλει στην επιστημονική έρευνα και στην περιβαλλοντική εκπαίδευση, στην προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς αλλά και πόρων των οποίων η αξία δεν έχει ακόμα αναγνωριστεί.

 

Η έκθεση χρηματοδοτείται από το Εταιρικό Σύμφωνο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΣΠΑ) 2021-2027, το πρόγραμμα Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή (ΠΕΚΑ) 2021-27 και την πράξη Startup- Ολοκλήρωση Εθνικού Συστήματος Προστατευόμενων Περιοχών και διαχειριστικών δομών περιοχών Natura 2000. 

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Διαβάστε επίσης
Άρθρα απο την ίδια κατηγορία
Όλες οι προσεχείς εκδηλώσεις