Skip to main content
|

Εκδήλωση Τιμής και Μνήμης για την Ελληνική Επανάσταση στη Μυτιλήνη

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Χρόνος ανάγνωσης :
1'
Ημερομηνία Εκδήλωσης :

Την Κυριακή 25 Μαΐου 2025, στις 11:00 π.μ., στο Αμφιθέατρο του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Μυτιλήνης, ο Σύλλογος Πελοποννησίων Λέσβου «Ο ΜΟΡΙΑΣ» διοργανώνει μια σημαντική εκδήλωση αφιερωμένη στην Ελληνική Επανάσταση του 1821 και τη διαχρονική της σημασία.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο κ. Αθανάσιος Ι. Καλαμάτας, Δρ. Θεολογίας του ΑΠΘ, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: «Η επικαιρότητα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Με αφορμή τη δράση του Ιωάννη Θεοφιλόπουλου (Καραβόγιαννου)». Η ομιλία αναμένεται να αναδείξει τον ιστορικό και πνευματικό αντίκτυπο της Επανάστασης, φέρνοντας στο προσκήνιο τη λιγότερο γνωστή αλλά ιδιαίτερα σημαντική μορφή του Ιωάννη Καραβόγιαννου.

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί μουσικά από την Παιδική Χορωδία Animato, με τον Πάνο Τσάγαλο στο πιάνο, προσφέροντας ένα καλλιτεχνικό διάλειμμα υψηλής αισθητικής και συγκίνησης.

Μετά την ομιλία, θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνου στην προτομή του ήρωα στο πάρκο Καραπαναγιώτη, τιμώντας τη μνήμη και την προσφορά του στον Αγώνα για την Ελευθερία.

Η εκδήλωση αποτελεί έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα των προσπαθειών του Συλλόγου Πελοποννησίων Λέσβου για τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης και της εθνικής συνείδησης, προσκαλώντας το κοινό της Μυτιλήνης να συμμετάσχει ενεργά στη διατήρηση και αναβίωση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

 

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Διαβάστε επίσης
Άρθρα απο την ίδια κατηγορία
Όλες οι προσεχείς εκδηλώσεις