Πολιτισμός

06/12/2014 - 09:30

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στη Λέσχη Πλωμαρίου

Μεγάλη χριστουγεννιάτικη συναυλία με κάλαντα και χριστουγεννιάτικους ύμνους με ελεύθερη είσοδο θα δοθεί την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου στις 7 το βράδυ στην αίθουσα της «Λέσχης Πλωμαρίου Βενιαμίν ο Λέσβιος».
Στην συναυλία που συνδιοργανώνουν η «Λέσχη Πλωμαρίου», η χορωδία « Αλκαίος» και η μικτή χορωδία του πρωτοψάλτη Γιώργου Μιχαλέλλη, θα ακουστούν οι εκκλησιαστικοί ύμνοι «Η γέννησή σου», «Δεύτε ίδωμεν πιστοί», «Τι θαυμάζεις Μαριάμ», «Τα σύμπαντα σήμερον», «Χριστός γεννάται δοξάσατε», «Επεσκέψατο ημάς», «Μεγάλυνον ψυχή μου» και «Τεριρέμ», λεσβιακά κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια.
Εξ άλλου την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωί το δ.σ. της «Λέσχης Πλωμαρίου Βενιαμίν ο Λέσβιος» θα δεχθεί και θα συγχαρεί για την επιτυχία τους, τους νέους φοιτητές και σπουδαστές, που αποφοίτησαν από τα λύκεια του Πλωμαρίου.
Στους νέους ακαδημαϊκούς πολίτες, θα προσφερθούν από το πολιτιστικό σωματείο βιβλία που είτε έχουν εκδοθεί από αυτό είτε είναι τοπικού ενδιαφέροντος.
Στην τελετή κατά την διάρκειας της οποίας θα παρουσιασθεί η διπλωματική εργασία του νέου αρχιτέκτονα Βαγγέλη Σιδερή, για τα παλιά μονοπάτια της επαρχίας Πλωμαρίου, έχουν κληθεί εκτός από τους τιμώμενους και τους γονείς τους, οι εκπαιδευτικοί του Πλωμαρίου, ο αντιδήμαρχος Μανώλης Αρμενάκας, το τοπικό συμβούλιο της δημοτικής ενότητας και ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός.
ΟΜΑΔΑ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ
Στο μεταξύ συνεχίζονται οι συναντήσεις της ομάδας ανάγνωσης, για την οποία αυξάνεται καθημερινά το ενδιαφέρον. Με χαρακτηριστικό την σημαντική αύξηση του αριθμού των ακροατών και τις συζητήσεις που ακολουθούν.
Την περασμένη Τετάρτη, κατά την οποία η φιλόλογος Γεωργία Φράγκου διάβασε το διήγημα του Αργύρη Εφταλιώτη «Καπετάν Γιώργης»,το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στους τρόπους ψαρέματος που περιγράφει ο συγγραφέας, αλλά και στις οικολογικές ευαισθησίες που από τότε είχε εκφράσει.
Στην συνάντηση της Τετάρτης 10 Δεκεμβρίου στις 8 το βράδυ, η φιλόλογος Διαμάντη Μανέτα, θα διαβάσει ένα απόσπασμα από το έργο «Δάφνις και Χλόη» του Λόγγου, όπως αυτό αποδόθηκε στην σύγχρονη ελληνική γλώσσα από τον Απόστολο Γονιδέλλη .

Μοιράσου το άρθρο!