Τουρισμός

11/10/2012 - 14:16

H Κρήτη έρχεται στη Λέσβο με τη βοήθεια της Περιφέρειας και της Minoan Air

H Κρήτη έρχεται στη Λέσβο με τη βοήθεια της Περιφέρειας και της Minoan Air

Με δεδομένη την αναγκαιότητα στήριξης της τουριστικής οικονομίας της Λέσβου, ώστε να αυξηθεί η ροή επισκεπτών και να επιμηκυνθεί στο μέτρο του δυνατού η τουριστική περίοδος, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε συνεργασία με την αεροπορική εταιρεία «MINOAN AIR», η οποία συνδέει αεροπορικά το νησί με την Κρήτη σε ετήσια βάση, σχεδίασε ένα μικρό & οικονομικό marketing project, δημιουργίας νέας ζήτησης από την Κρήτη προς τη Λέσβο, που αφορά όλη τη χαμηλή τουριστική περίοδο (low season).  Τη γραμμή Ηρακλείου – Μυτιλήνης  μέχρι πρόσφατα εξυπηρετούσε η «SKY EXPRESS», η οποία τελευταία αντικαταστάθηκε από τη «MINOAN AIR», με τη δρομολόγηση μεγαλύτερων αεροσκαφών 52 θέσεων, κάθε Παρασκευή και Δευτέρα και αεροπορικό εισιτήριο one way 105 ευρώ.

Η ιδέα δημιουργίας του εν λόγω marketing project, προήλθε από τη διαπίστωση ότι η αναμενόμενη πληρότητα των αεροσκαφών της «MINOAN AIR» σε εκτός high season, θα επιτευχθεί με τη μείωση της τιμής του ναύλου και σε συνδυασμό και με την αντίστοιχη μείωση την ίδια εποχή του κόστους των προσφερόμενων υπηρεσιών από τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και της ενοικίασης αυτοκινήτων, παρουσιάζεται η ευκαιρία δημιουργίας νέας ζήτησης, από την οποία ωφελημένη θα βγει η οικονομία της Λέσβου.
 
Συγκεκριμένα, το project αναφέρεται στην αξιοποίηση της υφιστάμενης αεροπορικής σύνδεσης, με τη δημιουργία τουριστικών «πακέτων» από την Κρήτη προς τη Λέσβο, σε στενή συνεργασία της «MINOAN AIR», των 12 ξενοδοχειακών μονάδων του νησιού που λειτουργούν σε ετήσια βάση και των επιχειρήσεων ενοικίασης αυτοκινήτων. Τόσο η αεροπορική εταιρεία, όσο και τα ξενοδοχεία (11 της Μυτιλήνης και ένα του Πλωμαρίου), αποδέχθηκαν την πρόταση της Π.Ε. Λέσβου να προσφέρουν εκπτωτικές τιμές, προκειμένου να δημιουργηθούν ελκυστικά τετραήμερα, πενταήμερα και εβδομαδιαία πακέτα προς τους Κρήτες, για να επισκεφθούν το νησί εκτός της καλοκαιρινής περιόδου (από 1η Νοεμβρίου έως 31 Μαΐου 2012).  

Μετά από συνεχείς διαβουλεύσεις με όλους τους εμπλεκόμενους, προκειμένου να σχεδιαστεί όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά το marketing project, εντός των ημερών ξεκινά η εφαρμογή του, ενώ η Περιφέρεια έχει αναλάβει ήδη το σκέλος της άμεσης προώθησής του στην Κρήτη. Στο ίδιο πλαίσιο αξίζει να σημειωθεί ότι για να προωθηθεί το όλο concept στο ευρύ κοινό,  θα ακολουθήσει η συμμετοχή της Π.Ε. Λέσβου σε κοινό stand  με τη «MINOAN AIR», στο Festival “ΚΕΡΝΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑ” που διοργανώνεται για πρώτη φορά στα Χανιά Κρήτης (19 – 21 Οκτωβρίου 2012) από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Στρατηγικού Σχεδιασμού και την Περιφέρεια Κρήτης και που στόχο μεταξύ των άλλων έχει την προώθηση του αγροτουρισμού.

Μοιράσου το άρθρο!