Τουρισμός

11/08/2023 - 14:53

Η Λέσβος και η Χίος "πρωταγωνιστούν" στην Κύπρο!

Φιλοξενία δημοσιογράφων από την Κύπρο με σκοπό τη γνωριμία με τη Λέσβο και τη Χίο

Με εξαιρετικά αφιερώματα για τη Λέσβο και τη Χίο ανταποκρίθηκαν οι δημοσιογράφοι που συμμετείχαν στο ταξίδι που διοργάνωσε η Περιφέρεια Β. Αιγαίου δια της Δ/νσης Τουρισμού σε συνεργασία με το γραφείο ΕΟΤ Κύπρου για την προβολή των νησιών, το διάστημα από 8 έως 14 Ιουνίου.


Οι δημοσιογράφοι ανέδειξαν με μοναδικό τρόπο την αυθεντικότητα και τις ιδιαιτερότητες των νησιών, αφηγούμενοι την εμπειρία τους, προσφέροντας έτσι στους αναγνώστες τους μια πλήρη αίσθηση της ατμόσφαιρας που περιβάλλει τη Λέσβο και τη Χίο. Συγκεκριμένα:


Η κα  Άντρια Γεωργίου, στα ενημερωτικά portal www.sigmalive.com και  www.checkincyprus.com που έχουν μηνιαία επισκεψιμότητα 23.000.000 και 700.000 pageviews αντίστοιχα, μεταξύ άλλων γράφει:


«Η Λέσβος και η Χίος είναι πανέμορφες. Με έναν τρόπο πολύ διαφορετικό και πολύ δικό τους. Σε γοητεύουν σχεδόν κεραυνοβόλα – με μια ζεστασιά ξεχασμένη».
«Η Λέσβος είναι ένα πολύχρωμο ψηφιδωτό εικόνων, γεύσεων, μυρωδιών, ήχων και εντυπώσεων. Είναι το νησί των υπέροχων αντιφάσεων – το μισό είναι καταπράσινο και το άλλο μισό ηφαιστειακό.»
«Η Χίος είναι από εκείνα τα νησιά που σου αποκαλύπτονται σιγά σιγά και κάπως δειλά στην αρχή. Αρχικά, θα σε συνεπάρει η μυρωδιά της και ο αέρας της που μοσχοβολάει μαστίχα ανακατεμένη με εσπεριδοειδή. Στη συνέχεια, θα σε κεράσει ένα τοπικό λικέρ και θα ξεκινήσει να σε «μεθά». Και αφού σε «εξημερώσει», θα σε πάρει από το χέρι και θα σου αποκαλύψει την άγρια ομορφιά της»

 

Το άρθρο κλείνει με έκδηλο τον ενθουσιασμό της για τα νησιά:  «Μου αρέσουν πολύ τα αεροπλάνα. Στους προσωπικούς μου συμβολισμούς, σημαίνουν ότι πάντα μπορείς να φεύγεις. Ή να επιστρέφεις. Δεν πιστεύω πολύ στις επιστροφές, αλλά κάποιες είναι αναπόφευκτες. Ειδικά σε εκείνα τα μέρη που η καρδιά χτύπησε λίγο πιο δυνατά. Η Λέσβος και η Χίος είναι υπέροχες για πολλούς λόγους. Για όλους αυτούς που συμπυκνώθηκαν με δυσκολία μέσα σε μερικές λέξεις, αλλά κυρίως γι’ αυτούς που οι λέξεις αδυνατούν να περιγράψουν. Εις το επανιδείν!»

Τα άρθρα μπορείτε να τα βρείτε στους παρακάτω συνδέσμους:
Λέσβος
Χίος

 


Η κα Μαρία Θεμιστοκλέους, στο τρίτο μεγαλύτερο ειδησεογραφικό/ πολυθεματικό portal της Κύπρου www.reporter.com.cy, με επισκεψιμότητα 16.000.000 pageviews ανά μήνα, αφιέρωσε δύο άρθρα για να περιγράψει την εμπειρία της στη Λέσβο και τη Χίο. Ο ενθουσιασμός της για τα νησιά είναι διάχυτος από την αρχή μέχρι το τέλος.

δ

Συγκεκριμένα για την Λέσβο γράφει ως τίτλο: «Λέσβος: Εκπλήξεις που δεν ζήσαμε ποτέ ξανά».
Και συνεχίζει: «Όλα είναι ένα στην πόλη της Μυτιλήνης και στη Λέσβο κατ’ επέκταση - τόποι και άνθρωποι, σήμερα και χθες-, άρρηκτα δεμένα, σε σημείο, μάλιστα, που να προκαλούν δέος μέσα από μια εκπληκτική εναλλαγή συναισθημάτων. Τι να πρωτογράψεις, τι να χωρέσει και τι να μείνει σ’ ένα ρεπορτάζ που καλείται να συστήσει στον αναγνώστη ένα ολόκληρο νησί»


Ο τίτλος της Χίου εξίσου ιδιαίτερος: «Χίος: Ωραιότερη δεν γίνεται».
Το άρθρο ολοκληρώνεται: «Ζήσαμε, με όλη την καλή διάθεση που μας χάρισε το ίδιο το νησί, όμορφες, νόστιμες και ξεχωριστές εμπειρίες, που καταγράφονται στις ωραιότερες που μπορεί να έχει κανείς σε ένα ταξίδι με προορισμό την Ελλάδα.»

Η αρθρογραφία της κα Μαρίας Θεμιστοκλέους βρίσκεται στους εξής συνδέσμους:


για τη Λέσβο 
για την Χίο 

 

Ο κ. Ερνέστος Μούσας, στο ενημερωτικό portal politis.com.cy ,το οποίο συμπεριλαμβάνεται στο Politis Group Cyprus, με 8.000.000 pageviews μηνιαία επισκεψιμότητα, αναφέρει:
«Η εκδρομή μας διήρκησε έξι μέρες και ο χρόνος μοιράστηκε ακριβώς στη μέση. Τρία βράδια στη Λέσβο και τρία στη Χίο. Δύο νησιά με άφθονο πράσινο, πολλούς γραφικούς οικισμούς και φυσικά υπέροχη θάλασσα. Μια συνταγή ικανή να φέρει τη γαληνή στη ψυχή και να ταξιδέψει το μυαλό. Σίγουρα οι λίγες μέρες στο κάθε ένα δεν μας έφθασαν για να εξερευνήσουμε την κάθε απόκρημνη γωνιά τους, ήταν όμως υπεραρκετές για να πάρουμε μια γεύση από την αστείρευτη ομορφιά τους. Τόσο όσο, ώστε να θέλουμε να τα επισκεφθούμε ξανά». Και κλείνει: «Το επόμενο πρωί αγουροξυπνημένοι, έπρεπε δυστυχώς να πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής στην Κύπρο. Λέσβος και Χίος θα έχουν πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου, αφού όπως έγραψα και στην αρχή αυτού του κειμένου, ήταν δύο νησιά που δεν είχε περάσει καν από το μυαλό μου να τα επισκεφθώ. Η ζωή όμως είναι γεμάτη εκπλήξεις και ως γνωστό… ‘‘τα πιο ωραία πράγματα έρχονται εκεί που δεν τα περιμένεις’’».

 

Ο σύνδεσμος του άρθρου του κ. Ερνέστου Μούσα εδώ 

Πρέπει να σημειωθεί ότι τουριστικά γραφεία της Κύπρου έχουν ήδη αναπτύξει συνεργασίες με τα νησιά, τις οποίες η Π.Β.Α. ενισχύει και υποστηρίζει με στοχευμένες δράσεις προβολής, όπως η συγκεκριμένη.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζονται προς το ξενοδοχείο ΖΑΪΡΑ στη Λέσβο και στο ξενοδοχείο CHIOS CHANDRIS στη Χίο που χορήγησαν δωρεάν τη διαμονή των δημοσιογράφων και το ξενοδοχείο PORTO PLOMARI στη Λέσβο για τη χορηγία γεύματος.

δ

Μοιράσου το άρθρο!

geotee