Skip to main content
|

Τιμή στον Νευροχειρουργό Ευρυβιάδη Μπαϊραμίδη του Νοσοκομείου Μυτιλήνης - Εκδήλωση στην Κατερίνη

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Χρόνος ανάγνωσης :
5'
Λέξεις Κλειδιά :
Ευρυβιάδης Μπαϊραμίδης

 

Ο  Ευρυβιάδης Μπαϊραμίδης, ο Νευροχειρουργός, ο αληθινός Υπηρέτης τής Ιατρικής Επιστήμης, που έχει σώσει εκατοντάδες ανθρώπινες ζωές από πολύ μεγάλες σωματικές και ψυχικές ταλαιπωρίες αλλά και από τον θάνατο, ο Ιατρός που έσωσε από βέβαιο θάνατο τη μικρή Παρασκευούλα από τον Άγιο Σπυρίδωνα Δ.Δίου-Ολύμπου, ήταν ομιλητής στη Σχολή Γονέων - Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης, τη Δευτέρα 29/1/2018, με θέμα: «Αιμορραγία στον Εγκέφαλο». Συνδιοργανωτής τής εκδήλωσης ήταν ο Ιατρικός Σύλλογος Πιερίας.


Ο Ευρυβιάδης Μπαϊραμίδης όμως δεν είναι μόνο Υπηρέτης τής Ιατρικής Επιστήμης, είναι και Διάκονος της ελληνικής κοινωνίας αφού όχι μόνο δεν ζητά φακελάκια από ασθενείς του και οικείους ασθενών του αλλά και απαγορεύει σε οικείους ασθενών να τον πλησιάζουν πριν από τις εγχειρήσεις με σκοπό να του προσφέρουν φακελάκια.

Ο Επιστήμων Ευρυβιάδης Μπαϊραμίδης


Γεννήθηκε στις 28/06/1976 στην Νέα Ιωνία Αθηνών. Είναι έγγαμος, πατέρας ενός τέκνου. Σπούδασε Ιατρική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έλαβε την ειδικότητα της Νευροχειρουργικής στα Νοσοκομεία «Παίδων Αγία Σοφία» και «Ευαγγελισμός».
Επισκέφτηκε μεγάλα κέντρα νευροχειρουργικής όπως το Walton Center Liverpool και Toolo στο Ελσίνκι στο πλαίσιο εξειδίκευσης ως προς τις επεμβάσεις που αφορούν την κρανιακή κοιλότητα.
Συμμετείχε σε πολλαπλά πτωματικά εκπαιδευτικά σεμινάρια ανατομίας σε διάφορες χώρες του εξωτερικού και πλέον είναι εκπαιδευτής στο Διεθνές Πτωματικό Σεμινάριο Νευροχειρουργικής Ανατομίας που διοργανώνει ο «Ευαγγελισμός» κάθε χρόνο, Σεμινάριο το οποίο προσελκύει εκπαιδευόμενους Νευροχειρουργούς από όλο τον κόσμο!
Εργάζεται ως Επιμελητής στο «Βοστάνειο Ιερό Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης», πραγματοποιώντας περισσότερες από 300 επεμβάσεις ετησίως. Οι όγκοι τού εγκεφάλου και οι αγγειακές βλάβες, όπως ανευρύσματα, δυσπλασίες, καθώς και η νόσος Moya-Moya που χρήζει By pass, αποτελούν το κύριο αντικείμενο ενασχόλησης του.

Ακολουθεί, απόσπασμα Δελτίου Τύπου που είχε συνταχθεί από τον Ανδρέα Κατσιάπη - Γαλανό και είχε δοθεί στα Τοπικά και Πανελλαδικά Μέσα ενημέρωσης, τον Νοέμβριο του 2016.

«Νευροχειρουργός Ευρυβιάδης Μπαϊραμίδης. Η τελευταία ελπίδα πολλών απελπισμένων!

Σε μια εποχή -ακόμη και τώρα σ’ αυτή την κρίση- όπου πάρα πολλά στην ταλαίπωρη Ελλάδα ζυγίζονται και μετριούνται με το συμφέρον και με το χρήμα, έρχονται στην επιφάνεια κάποια φωτεινά παραδείγματα απλών, σεμνών και ταπεινών ανθρώπων που σε κάνουν να ελπίζεις ότι μέσα στα ερείπια της πολυεπίπεδης παρακμής που ζούμε, δεν χάθηκαν όλα, υπάρχουν ακόμη αξίες, δεν πέθανε το ελληνικό φιλότιμο!
Ένα τέτοιο παράδειγμα απλού, σεμνού και ταπεινού ανθρώπου είναι η περίπτωση του Νευροχειρουργού Ευρυβιάδη Μπαϊραμίδη που υπηρετεί στο Νοσοκομείο τής Μυτιλήνης. Η φήμη του συνεχώς εξαπλώνεται παντού στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, διότι τολμά και κάνει δύσκολες νευροχειρουργικές επεμβάσεις, τη στιγμή που άλλοι ανά την Ελλάδα συνάδελφοί του δεν αναλαμβάνουν τέτοιες εγχειρήσεις ή αναλαμβάνουν μόνο με το …αζημίωτο!
Σύμφωνα με μαρτυρίες γονέων και συγγενών ασθενών, άλλοι Γιατροί δεν αναλαμβάνουν τέτοιου είδους εγχειρήσεις επειδή δεν μπορούν ή δεν θέλουν, ενώ άλλοι Γιατροί συμβουλεύουν -εν μέσω κρίσης- για μετάβαση των ασθενών στο εξωτερικό!
Σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες, υπάρχουν και Γιατροί που ξεγράφουν ασθενείς, που δίνουν χρονικές διορίες ζωής ή που καθοδηγούν συγγενείς ασθενών για να πάνε σε μεγάλα νοσοκομεία τής Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και σε ιδιωτικές κλινικές ή που αφήνουν υπονοούμενα οικονομικής φύσεως…
Πολλοί συγγενείς ασθενών, από διάφορα σημεία τής Χώρας, απελπισμένοι από την όλη κατάσταση, έχουν βρει μια τελευταία ελπίδα στα ελάχιστα φωτεινά παραδείγματα Γιατρών που υπάρχουν ακόμη στη Χώρα. Ένας απ’ αυτούς είναι και ο Νευροχειρουργός Ευρυβιάδης Μπαϊραμίδης.

Ο Επιστήμονας αλλά και ο Άνθρωπος, Ευρυβιάδης Μπαϊραμίδης.

Παιδί υπερπολύτεκνης οικογένειας ο Ευρυβιάδης Μπαϊραμίδης, δεν βλέπει τους ασθενείς του ή τους συγγενείς τους σαν πελάτες του αλλά ως συνανθρώπους του, ως πλάσματα του Θεού. Και τον εαυτό του δεν τον βλέπει σαν έμπορο ιατρικών υπηρεσιών αλλά ως Ερευνητή Επιστήμονα, ως Λειτουργό και Υπηρέτη και θεράποντα της Ιατρικής επιστήμης με σκοπό να διακονήσει την υγεία των ασθενών του. Πρόκειται για έναν σύγχρονο Καλό Σαμαρείτη Γιατρό!
Μια από τις επεμβάσεις που έκανε ο Ευρυβιάδης Μπαϊραμίδης ήταν και η χειρουργική επέμβαση εγκεφάλου που πραγματοποίησε στη 16χρονη Παρασκευή Γιώτσα, από τον Άγιο Σπυρίδωνα Δ.Δίου-Ολύμπου Πιερίας. Πρόκειται κυριολεκτικά για ένα αγγελούδι που γεννήθηκε με προβλήματα αιμάτωσης του εγκεφάλου, για ένα παιδί που κάποιοι Γιατροί το είχαν ξεγράψει αφού του έδιναν διορία έως δύο χρόνια ζωής, μόνο!

Πώς σώθηκε η μικρή Παρασκευούλα από τον Άγιο Σπυρίδωνα Δ.Δίου-Ολύμπου

Η ταλαιπωρία των γονέων και των αδελφιών, εδώ και 16 χρόνια, πάρα πολύ μεγάλη. Τον τελευταίο χρόνο, πριν από την επέμβαση, ζούσαν με την πρόβλεψη κάποιων Γιατρών ότι είχε αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τη γλυκιά τους Παρασκευούλα. Έπρεπε ή να ξεπουληθούν (αν μπορούσαν, εν μέσω κρίσης) για να γίνει επέμβαση στο εξωτερικό ή να βρουν κάμποσες χιλιάδες ευρώ για να γίνει επέμβαση σε κάποιο νοσοκομείο τής Αθήνας.
Ήδη τον τελευταίο χρόνο (πριν γίνουν οι δύο εγχειρήσεις από τον Ευρυβιάδη Μπαϊραμίδη) πολλαπλασιάστηκαν τα κινητικά προβλήματα της Παρασκευούλας, τόσο στα χέρια όσο και στα πόδια. Το παιδί βυθιζόταν συχνά σε λήθαργο. «Χανόταν» ξαφνικά καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας. Όλοι περίμεναν το τέλος της, μέχρι που η μητέρα τού παιδιού, η Ολυμπία Γιώτσα, πληροφορήθηκε για τα επιστημονικά και χειρουργικά επιτεύγματα ενός Γιατρού που υπηρετούσε στη Μυτιλήνη, πληροφορήθηκε όμως και για την ανθρωπιά του, για την καλοσύνη και την αγάπη προς τους συνανθρώπους του.
Τότε ήταν που πολλοί «έπεσαν» επάνω της και την απέτρεπαν, θέτοντάς της το ερώτημα: Είναι δυνατόν στην Ελλάδα ένας Περιφερειακός Γιατρός και μάλιστα σε Δημόσιο Νοσοκομείο, όπως τής Μυτιλήνης, να κάνει τέτοιες πολύ δύσκολες επεμβάσεις, όταν Γιατροί από Αθήνα και Θεσσαλονίκη «συμβούλευαν» είτε για επέμβαση στο εξωτερικό, είτε για επέμβαση στην Ελλάδα που όμως θα κόστιζε μια περιουσία;
Η οικογένεια βρέθηκε σε μεγάλο προβληματισμό για το τι έπρεπε να κάνει, δηλαδή αν έπρεπε να αφήσουν την Παρασκευούλα να πεθάνει στη μοίρα της ή να μεταβούν, μέσα σ’ ένα πεντάμηνο, για δύο δεκαπενθήμερα στη Μυτιλήνη, με τόσα και τόσα έξοδα μετάβασης και διαμονής, προκειμένου το παιδί τους να κάνει μια εγχείρηση από έναν άσημο (γι’ αυτούς, μέχρι τότε) Γιατρό ενός Περιφερειακού Νοσοκομείου… Τελικά, πήραν τη μεγάλη απόφαση να πάνε στη Μυτιλήνη!

Δύο επιτυχημένες επεμβάσεις

Ιδιαίτερη εντύπωση προξένησε στους γονείς το γεγονός ότι στις επικοινωνίες που είχαν με τον Γιατρό Ευρυβιάδη Μπαϊραμίδη, εκείνος τούς είχε κατ’ επανάληψη τονίσει ότι δεν δέχεται χρήματα για να παράσχει τις υπηρεσίες του, ότι τον ενδιαφέρει μόνο η υγεία τής Παρασκευούλας και η θετική έκβαση της εγχείρησης.
Επίσης, εντύπωση τους προξένησε ότι ο Γιατρός συνέστησε στην οικογένεια του Δημήτρη και της Ολυμπίας Γιώτσα να επισκεφθούν, πριν τις δύο εγχειρήσεις, τον Άγιο Ραφαήλ, τον προστάτη τής Λέσβου.
Έγιναν δύο επιτυχημένες επεμβάσεις. Η μία έγινε τον περασμένο Ιούλιο του 2016 ενώ η άλλη έγινε τον Νοέμβριο του 2016». Η μικρή Παρασκευούλα Γιώτσα σώθηκε και ήταν παρούσα στην εκδήλωση της Σχολής Γονέων - Ανοιχτού Πανεπιστημίου Κατερίνης, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 29/1/2018, ευχαριστώντας για μια ακόμη φορά τον Ευρυβιάδη Μπαϊραμίδη, τον Ιατρό που την έσωσε.

Τιμή στον Νευροχειρουργό Ευρυβιάδη Μπαϊραμίδη από τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας, Ηρακλή Τσανικίδη.

Στην ομιλία του ο Ευρυβιάδης Μπαϊραμίδης, που πραγματοποίησε στο Συνεδριακό Κέντρο τού Δ.Κατερίνης, αναφέρθηκε σε περιπτώσεις αιμορραγίας εγκεφάλου, σε συμπτώματα, στην πρόληψη αλλά και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών.
Στο τέλος τής ομιλίας του ο κ. Μπαϊραμίδης τιμήθηκε από τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας Ηρακλή Τσανικίδη, από τη Σχολή Γονέων αλλά και από την ίδια την οικογένεια της Παρασκευούλας Γιώτσα η οποία συνοδεύονταν, την ώρα εκείνη, από τη μητέρα της, την Ολυμπία.

Τιμή, όμως, αποδόθηκε και στον πατέρα τού Ιατρού, έναν υπερπολύτεκνο, που απέκτησε εννέα παιδιά (τρία εκ των οποίων ήταν παρόντα στην αίθουσα) και που τώρα έχει 64 εγγόνια, διότι και τα περισσότερα των παιδιών του είναι και εκείνα υπερπολύτεκνοι.
 

 

πηγη:

http://stalagmaties.blogspot.gr

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Διαβάστε επίσης
Άρθρα απο την ίδια κατηγορία