Άρθρα - Γνώμες

06/10/2023 - 09:08

Δεν χαρίζουμε τις ψήφους μας σε κανέναν… Γράφει ο Ορέστης Μεταξάς

Οι εκλογές της Κυριακής για την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου είναι ξεκάθαρα πολιτικές εκλογές. Το δήλωσε ο κύριος Μητσοτάκης. Και το επιβεβαίωσαν τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κύριος Παύλος Μαρινάκης, όσο και οι κύριοι Χαράλαμπος Αθανασίου και Άδωνης Γεωργιάδης που ήταν παρόντες και χαιρέτησαν στην ομιλία του υποψηφίου για την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου  και υποστηριζόμενου από τη ΝΔ κυρίου Αλκιβιάδη Στεφανή.

Οι εκλογές αυτές είναι πολιτικές και έτσι πρέπει να τις αντιμετωπίζουμε. Οι πολίτες που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, ΠΑΣΟΚ και τα σχήματα της οικολογίας στις τελευταίες εκλογές, δεν πρέπει να χαρίσουμε καμμιά ψήφο είτε στον κύριο Στεφανή, είτε στον κύριο Μουτζούρη. Γιατί αν δεν χαρίσουμε καμία ψήφο και ψηφίσουμε τον συνδυασμό «Αλλαγή Πορείας για τα νησιά μας», με επικεφαλής τη Βάσω Χοχλάκα, οι ψήφοι μας φτάνουν και παραφτάνουν για να είμαστε στο δεύτερο γύρο των εκλογών. Και αν συμβεί αυτό ξέρουμε ότι όλα ύστερα είναι ανοιχτά.

Ο κύριος Στεφανής δεν κρύβεται. Ο κύριος Μουτζούρης όμως έχει βάλει τον μανδύα του ανεξάρτητου, ενώ όλοι ξέρουμε ιδεολογικά που ανήκει. Ο κύριος Μουτζούρης ο οποίος εκτός του ότι είχε πολύ φτωχό έργο, εξέθρεψε και όλο το αντιπροσφυγικό κλίμα που δίχασε την κοινωνία των νησιών μας και οδήγησε στις ακροδεξιές ακρότητες και βιαιότητες. Για τα νησιά μας  το προσφυγικό-μεταναστευτικό  είναι ένα τεράστιο θέμα, που όμως δεν λύνεται με ανθρωποφαγικούς και ρατσιστικούς όρους. Και όλοι αυτοί οι ακροδεξιοί οπαδοί του κυρίου Μουτζούρη εξακολουθούν και σήμερα  να τον στηρίζουν. Και όσοι από τον προοδευτικό χώρο συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο του, στην πραγματικότητα τον ξεπλένουν και του δίνουν συγχωροχάρτι. Για τους δικούς τους καθαρά προσωπικούς λόγους.

Η μάχη που δίνουμε συνεχίζεται. Δεν απέχουμε και δεν μένουμε ουδέτεροι και σιωπηλοί. Γιατί πάντα το αποτύπωμα το βάζουν οι παρόντες και όχι αυτοί που δεν μιλάνε ή δεν συμμετέχουν.

Ξέρουμε ότι μπορούμε. Οι ψήφοι μας δεν πρέπει να σκορπιστούν. Πρέπει να προστεθούν σε μια νικηφόρα άθροιση.

Προχωράμε μπροστά.

 

---

O Ορέστης Μεταξάς είναι υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος στην Π.Ε. Λέσβου με τον συνδυασμό "ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ για τα νησιά μας" / Βάσω Χοχλάκα

d

Μοιράσου το άρθρο!