Πολιτική

21/04/2015 - 19:32

Απάντηση Ανεξάρτητων Ελλήνων Λέσβου στη Νέα Δημοκρατία ... προσπαθώντας να βγάλουν άκρη

Μ

ε έκπληξη διαβάσαμε την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με την απόφαση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που συνδυάζει τον Καλλικράτη με την… μεταφορά των διαθεσίμων φορέων του Δημοσίου, μεταξύ των οποίων και των Δήμων, στην Γενική Κυβέρνηση!

Βάζοντας τα πράγματα σε μία σειρά για να βγάλουμε μία άκρη, έχουμε να υπενθυμίσουμε τα εξής:

  1. Από την εποχή Ραγκούση, μέχρι το τέλος της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ υπήρχε όλος ο χρόνος ώστε τα προβλεπόμενα στον Καλλικράτη να διορθωθούν. Πως; Με μελέτη μιας εναλλακτικής πρότασης που να προβλέπει την δημιουργία όσων Δήμων θα ήταν απαραίτητοι στο νησί για την εξυπηρέτηση των αναγκών του. Κριτήρια οικονομικά, δημογραφικά, γεωγραφικά, τεχνικών υποδομών και φυσικά με συντονισμό όλων των παραπάνω, επειδή το νησί δεν παύει να είναι μια ενιαία γεωγραφική οντότητα με πληθώρα κοινών προβλημάτων που χρήζουν ενιαία αντιμετώπιση.  Η όποια μεταβολή του Καλλικράτη, δεν θα έπρεπε να οδηγήσει σε χειρότερη λύση, με έναν τυχαίο κατακερματισμό για το προεκλογικό θεαθήναι!
  2. Παρόλα αυτά, η πρόταση δημιουργίας τεσσάρων Δήμων που κατέθεσε στην Βουλή ως τροπολογία ο κ. Σηφουνάκης, ουδέποτε έφτασε για συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή αποτέλεσμα της ασυνεννοησίας;; της τότε συγκυβέρνησης  ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

που κατάφερε να μην περάσει έστω  και αυτήν την αμελέτητη τροπολογία (που έφερε ασφαλώς τις ευλογίες του πρωτοκλασάτου Υπουργού και μετέπειτα υποψηφίου βουλευτή Λέσβου κ. Αθανασίου)

  1. Η θητεία των νέων Δημοτικών Αρχών ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2014 και οι επόμενες εκλογές θα γίνουν το 2019. Αν μη τι άλλο δεν ζητούμε από τη Ν.Δ να πιστώσει, στη νέα κυβέρνηση, χρόνο ίσο με αυτόν που είχε εκείνη (που αδιαφόρησε έκδηλα και συνειδητά και τον άφησε να εκπνεύσει).

Ζητούμενο για μας είναι να μελετηθούν σοβαρά οι συνθήκες και οι προϋποθέσεις για το δέον γενέσθαι χωρίς κορώνες και τυμπανοκρουσίες. Και στην κατεύθυνση αυτή, η νέα κυβέρνηση εργάζεται αθόρυβα για μια δικαιότερη αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση. Στο κάτω κάτω της γραφής, η πρόταση του κ Σηφουνάκη (βουλευτή ανήκοντος στο ΠΑΣΟΚ) απερρίφθη από την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αφ ής στιγμής δεν ξεπέρασε το στάδιο της κατάθεσης ποτέ,  και δεν συζητήθηκε ως ο κανονισμός της βουλής ορίζει,  έστω και για να καταψηφιστεί!  Μάλλον, η οργάνωση της ΝΔ Λέσβου,  στους τέως συγκυβερνώντες πρέπει να κατευθύνει τα πυρά της, παρά στους νυν!

Αναφορικά με το θέμα των διαθεσίμων των Δήμων και την μεταφορά τους στην Γενική Κυβέρνηση ως repos , θέλουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

  1. Αν δεχτούμε τον όρο «καταλήστευση» τότε αυτομάτως μας έρχεται η εικόνα του κ Βενιζέλου, ο οποίος urbi et orbi διεκήρυσσε την επιτυχία του PSI και  την αληθή καταλήστευση του ελληνικού λαού κατά προσωπική εντολή του κ Σόϊμπλε,  με τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας.

 Κατασχέθηκαν τα αποθεματικά των Ταμείων σε ομόλογα, κατασχέθηκαν τα αποθεματικά των Νοσοκομείων σε ομόλογα, κατασχέθηκαν ακόμη και  οι οικονομίες όσων εμπιστεύθηκαν (οι..ανόητοι!) απευθείας το Ελληνικό Κράτος, φρονώντας ότι τα λεφτά τους θα ήταν πιο ασφαλή έτσι παρά στις Τράπεζες! Και όντως τότε πληρώθηκαν οι δανειστές.

  1. Σήμερα, η μεταφορά των αποθεματικών στην Γενική Κυβέρνηση-πρακτική συνήθης σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες για πρόσκαιρη αντιμετώπιση προβλημάτων ρευστότητας- και η αντικατάστασή τους με repos που είναι μορφή έντοκης κατάθεσης με συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης, δεν βλέπουμε ποια σχέση μπορεί να έχει με την κατάσχεση, την δήμευση της περιουσίας, χωρίς καμία απολύτως αντιπαροχή, που έγινε από τον κ Βενιζέλο με τις ψήφους των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ κατ’ εντολή Σόϊμπλε!
  2. Κι αν αυτό που ενόχλησε ήταν η διαδικασία της Πράξεως Νομοθετικού Περιεχομένου λόγω του επείγοντος χαρακτήρα, ε! στο σπίτι  του κρεμασμένου, δεν μιλάνε για σχοινί!

Η ΝΟΔΕ Λέσβου, εξέφρασε την ανησυχία της για δύο διαφορετικά θέματα, έστω κι αν ο τρόπος δείχνει ογκώδη άγνοια στοιχειωδών εργαλείων της οικονομίας, ζητημάτων που αφορούν τις διαδικασίες του Κοινοβουλίου, ακόμη και ακραίων χαρακτηρισμών προς δημιουργία εντυπώσεων  (repos που ισοδυναμούν με εξαΰλωση (!) απόρριψη τροπολογίας Σηφουνάκη δια της μη εισαγωγής σε συζήτηση, τι σημαίνει «καταλήστευση» στην κοινή ελληνική κλπ κλπ) Προσπαθήσαμε να απαντήσουμε. Δεν είναι απαραίτητο να κατανοήσουν τους ισχυρισμούς μας. Το σημαντικό είναι ότι ο Ελληνικός λαός έχει κατανοήσει και τον ρόλο που έπαιξε μέχρι σήμερα η παράταξη αυτή την τελευταία πενταετία και τον αγώνα που δίνει η σημερινή Κυβέρνηση για να ορθοποδήσει η πατρίδα μας.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Ν. ΛΕΣΒΟΥ

Μοιράσου το άρθρο!