Αγροτικά - Αλιεία

01/04/2019 - 16:30

Δακοκτονία με Drones στη Λέσβο

Το Περιφερειακό Συμβούλιο κατά τη συνεδρίασή του την Παρασκευή επικύρωσε απόφαση για την απευθείας ανάθεση έργου, προϋπολογισμού 19.500 ευρώ, στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, για τον πειραματικό ψεκασμό κατά του δάκου, φέτος το καλοκαίρι σε ορεινή και δυσπρόσιτη έκταση του νησιού μας, με εναέρια τηλεκατευθυνόμενα μέσα.

Πρόκειται για την υλοποίηση ενός πειράματος για τη δακοκτονία για το οποίο θα χρησιμοποιηθούν τηλεκατευθυνόμενα ελικόπτερα (Drones), που θα καθοδηγούνται με κάμερες τις οποίες διαθέτουν στη δυσπρόσιτη περιοχή κάνοντας δολωματικό ψεκασμό κατά του δάκου με βιολογικό φυτοπροστατευτικό σκεύασμα.

Η έκταση δεν έχει ακόμα επιλεγεί, εκτιμάται όμως ότι θα είναι στα 20 στρέμματα και σε ορεινή περιοχή του νησιού μας, ενώ τους επόμενους μήνες θα μετρηθούν τα αποτελέσματα.

Με αυτό τον τρόπο η Περιφέρεια εξετάζει τη δυνατότητα επιστράτευσης και τέτοιων τεχνολογικών μέσων, αποκλειστικά όμως για τις ορεινές περιοχές του νησιού μας, που δεν υπάρχουν δρόμοι και θεωρείται δύσκολη η δακοκτονία με τα χειρωνακτικά μέσα.

 

Στρατής Σαμιώτης / Τα ΝΕΑ της Λέσβου

Μοιράσου το άρθρο!