Περιβάλλον

28/04/2024 - 08:30

Κυριακή σε βουνό και θάλασσα: Από τον Κάτω Σταυρό στη Δρότα, την Απεργούσα και τα Βατερά

Στα νότια και, κυρίως, παραλιακά θα περπατήσει αυτή την Κυριακή ο Ορειάς, και συγκεκριμένα από τον Κάτω Σταυρό προς την παραλία της Δρότας, την Απεργούσα και τα Βατερά. Μια διαδρομή που θα συνδυάσει το βουνό με τη θάλασσα.


Σας περιμένουμε λοιπόν την Κυριακή 28 Απριλίου στο My Market, ώστε στις 08:30 να ξεκινήσουμε για τον Κάτω Σταυρό με λεωφορείο που θα ναυλώσει ο σύλλογός μας.
Στον Κάτω Σταυρό θα αποβιβαστούν δυο ομάδες, για να ξεκινήσουν τις διαδρομές τους με προορισμό τα Βατερά με διαφορετικό ρυθμό και, ως ένα σημείο, διαφορετικό δρομολόγιο. Μια τρίτη ομάδα θα παραμείνει στο λεωφορείο και θα κατεβεί στα Βατερά. Οι διαδρομές θα γίνουν ως εξής:


Η πρώτη ομάδα με οδηγό τον Δαμιανό Σταθάκη θα ξεκινήσει από τον Κάτω Σταυρό, θα κινηθεί αρχικά ακολουθώντας μια έντονα ανηφορική διαδρομή εκτός δρόμου από μονοπάτια κυρίως και στη συνέχεια θα κατηφορίσει προς την Άνω Δρότα. Από εκεί θα κατευθυνθεί προς την Κάτω Δρότα και μετά  παραλιακά προς Απεργούσα, θα περάσει πάνω από το βράχο και θα καταλήξει στην παραλία των Βατερών. Θα είναι μια δύσκολη διαδρομή, 11 περίπου χιλιομέτρων.
Η δεύτερη ομάδα με οδηγό τη Μαρία Δεληγιώργη θα ξεκινήσει από το ίδιο σημείο, τον Κάτω Σταυρό, αρχικά θα περπατήσει ανηφορικά σε αγροτικό δρόμο και στη συνέχεια θα κατηφορίσει προς την  Άνω Δρότα. Από εκεί θα κατευθυνθεί προς την Κάτω Δρότα, για να συνεχίσει κατά μήκος της παραλίας προς την Απεργούσα, θα περάσει το βράχο και θα καταλήξει στην παραλία των Βατερών. Η διαδρομή θα είναι μέτριας δυσκολίας και θα διανυθεί απόσταση 11 περίπου χιλιομέτρων.
Η τρίτη ομάδα με οδηγό τον Γρηγόρη Τσουμάρη θα κάνει μια εύκολη διαδρομή στην παραλία των Βατερών.


Στις παραλίες από τις οποίες θα περάσουμε θα υπάρχει η δυνατότητα για όσους θέλουν να κάνουν το μπάνιο τους. Επομένως, μαζί μας θα έχουμε μαγιό και πετσέτα. Μετά το τέλος των διαδρομών και του μπάνιου, το λεωφορείο θα παραλάβει και τις τρεις ομάδες, για να μας οδηγήσει σε εστιατόριο της ευρύτερης περιοχής για φαγητό.
Για την συμμετοχή σας στις διαδρομές μας απαραίτητη είναι η καλή φυσική κατάσταση! Απαραίτητο είναι να φοράτε παπούτσια (μποτάκια) πεζοπορίας ή ανθεκτικά αθλητικά παπούτσια trail running, να έχετε ρούχα κατάλληλα για την εποχή και οπωσδήποτε το αντιανεμικό / αδιάβροχο. Επίσης, προτείνουμε να φοράτε μακρύ παντελόνι λόγω της υψηλής βλάστησης σε ορισμένα σημεία. Ειδικά στη διαδρομή αυτή θα χρειαστεί να ανασηκώσουμε τα παντελόνια μας μέχρι το γόνατο και να βγάλουμε τα παπούτσια μας, για να περπατήσουμε μέσα στο νερό. Γι’ αυτό καλό θα ήταν να έχουμε μαζί μας παπούτσια θαλάσσης.


Η υποβολή δήλωσης συμμετοχής είναι υποχρεωτική, είτε σκοπεύετε να έρθετε με λεωφορείο είτε με δικό σας αυτοκίνητο. Ακόμα κι αν δεν σκοπεύετε να φάτε μαζί μας στο εστιατόριο, πρέπει να υποβάλετε δήλωση συμμετοχής, ώστε να γνωρίζουμε ποιοι και πόσοι θα περπατήσουν μαζί μας.


Παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή (πατώντας εδω ) για το λεωφορείο και για το αν θα φάτε μαζί μας το αργότερο έως την Παρασκευή 18:00. Οι θέσεις στο λεωφορείο είναι περιορισμένες και γι' αυτό κρατήστε τη δική σας εγκαίρως.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το οργανωτικό κομμάτι της πεζοπορίας καλείτε τη Μαρία Δεληγιώργη στο 6942934415, ενώ για πληροφορίες σχετικές με το τεχνικό κομμάτι της πεζοπορίας τον Δαμιανό Σταθάκη στο τηλέφωνο 6977915615.
Καλή μας αντάμωση!

Μοιράσου το άρθρο!