Αγροτικά - Αλιεία

10/12/2019 - 11:00

Παναγροτικό συλλαλητήριο - Τρίτη 10 Δεκέμβρη

Στη συνεδρίαση της Πέμπτης 28 Νοέμβρη, που πήραν μέρος τα διοικητικά συμβούλια της Ομοσπονδίας και των αγροτικών συλλόγων του νησιού, πάρθηκε ομόφωνη απόφαση για Παναγροτικό Παλλεσβιακό συλλαλητήριο. 

Μετά τα αδιέξοδα που μας οδηγούν οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων με τη βάρβαρη και αντιαγροτική πολιτική που εφαρμόζουν στις πλάτες της φτωχής και μικρομεσαίας αγροτιάς, η παντελής έλλειψη στήριξης αυτών που πραγματικά μοχθούν για να παράγουν, αφήνοντας τους μεγαλοεμπόρους και τα μονοπώλια να λυμαίνονται τον ιδρώτα τους, παίρνοντας τα προϊόντα σε τιμές, τις περισσότερες φορές κάτω του κόστους παραγωγής για να αυγατίσουν τα κέρδη τους οδηγώντας τους στον αφανισμό, πήραμε την απόφαση αγρότες και κτηνοτρόφοι για ξεσηκωμό.

 Καλούμε τους μικρούς και μεσαίους αγρότες – κτηνοτρόφους να δώσουν   δυναμικό – μαχητικό παρόν στο Παλλεσβιακό συλλαλητήριο τη Τρίτη  10 Δεκέμβρη στην  Επάνω Σκάλα Μυτιλήνης στη πλατεία του ΙΚΑ στις 11:00 το πρωί. 
 

Να μη λείψει κανείς μας αν θέλουμε να συνεχίσουμε τις αγροτικές δραστηριότητες μας και να μην αναγκαστούμε να εγκαταλείψουμε κοπάδια και χωράφια. Για να μη χάσουμε την ίδια τη ζωή μας.    

Κύρια αιτήματα: οι εξευτελιστικές τιμές σε λάδι – γάλα – κρέας, το αυξημένο κόστος παραγωγής, οι ασφαλιστικές εισφορές και η πλήρης έλλειψη αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ.

------

     Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου καλεί όλα τα συνεταιριστικά αλλά και ιδιωτικά ελαιοτριβεία, τους κτηνοτροφικούς συνεταιρισμούς, τα παραληπτήρια γάλακτος, να παραμείνουν κλειστά τη Τρίτη 10 Δεκέμβρη και να συμπαρασταθούν στο δίκαιο αγώνα αγροτών και κτηνοτρόφων παίρνοντας μέρος στο Παλλεσβιακό Παναγροτικό συλλαλητήριο.

     Επίσης καλούμε σε κοινό αγώνα και συμμετοχή στο συλλαλητήριο όλους τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους .

         Απαιτούμε από τους δύο Δήμους του νησιού και  από τη Περιφέρεια Β. Αιγαίου να κλείσουν τις υπηρεσίες τους και να σταθούν στο πλάι της μικρομεσαίας αγροτιάς του νησιού, που παλεύει για την επιβίωση της.

     Όλοι στο Παναγροτικό Παλλεσβιακό συλλαλητήριο τη Τρίτη 10 Δεκέμβρη στις 11:00 το πρωί στην Επάνω Σκάλα Μυτιλήνης (πλατεία ΙΚΑ).

      ---

Ο Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης συμπαρίσταται στον αγώνα των αγροτών και κτηνοτρόφων της Λέσβου, που αποτελούν τον στηλοβάτη της ντόπιας οικονομίας και θα έχουμε εκπροσώπους μας στη συγκέντρωση της Τρίτης 10 Δεκεμβρίου στο ΙΚΑ.

Μοιράσου το άρθρο!