Ανακοινώσεις Φορέων

30/07/2013 - 07:18

Ανακοίνωση ΑΔΕΛΔΥ Λέσβου για τα Προεδρικά Διατάγματα που παρακάμπτουν τη Βουλή

Α.Δ.Ε.Δ.Υ  ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΛΕΣΒΟΥ 

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Προκειμένου να καλυφτούν οι απαιτήσεις της τρόικας, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να στείλει στην ανεργία χιλιάδες εργαζομένους με συνοπτικές διαδικασίες. Μοναδική πυξίδα τους είναι οι απαιτήσεις των δανειστών, της ντόπιας και ξένης ολιγαρχίας εθελοτυφλώντας μπροστά στις δραματικές επιπτώσεις της μνημονιακής πολιτικής στην κοινωνία. Όσο γίνονται πιο φανερά τα αδιέξοδα του προγράμματος, τόσο μεγαλώνει η μνημονιακή προσήλωση μιας κυβέρνησης της οποίας οι εκβιασμοί εναλλάσσονται με τα ψέματα προς τον ελληνικό λαό.

Με Προεδρικά Διατάγματα θέλουν να καταρτίζονται οι Οργανισμοί των υπουργείων, των αυτοτελών δημοσίων υπηρεσιών, των αποκεντρωμένων διοικήσεων αλλά και των ΝΠΔΔ, κατατέθηκε προ ημερών στη Βουλή από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα έτσι ανοίγουν το δρόμο γα την παράκαμψη της Βουλής αφού ακόμη και έτσι όπως λειτουργεί, προφανώς τους ενοχλεί.  Σύμφωνα με τη σκανδαλώδη τροπολογία, με Προεδρικά Διατάγματα θα είναι δυνατό επίσης να αντικαθίστανται ή να τροποποιούνται οι Οργανισμοί, αλλά και να καταρτίζονται ενιαίοι οργανισμοί για κατηγορίες νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου. Ακόμη είναι δυνατόν με τα ίδια Προεδρικά Διατάγματα να αντικαθίσταται, να καταργείται ή να τροποποιείται κάθε ισχύουσα διάταξη νόμου ή κανονιστικής πράξης, σχετική με την οργάνωση και λειτουργία των προαναφερόμενων φορέων. Η κυβέρνηση επιλέγει την οδό των Προεδρικών Διαταγμάτων που θα τυγχάνουν της τυπικής επεξεργασίας του αρμοδίου Ε’ Τμήματος του ΣτΕ, ώστε να δημιουργήσει αναχώματα στις προσφυγές για ακύρωση των καταργήσεων υπηρεσιών και των θέσεων εργασίας. Πρόκειται ουσιαστικά για την καθιέρωση των Προεδρικών Διαταγμάτων ως πάγιας πρακτικής για την οργάνωση και λειτουργία του στενού δημόσιου τομέα και των ΝΠΔΔ, χωρίς να απαιτείται προηγούμενη έγκριση της Βουλής

Όσο συνεχίζεται ο ίδιος δρόμος της λιτότητας και του αυταρχισμού, δεν μπορεί να υπάρξει καμία προοπτική ανάπτυξης και ανασυγκρότησης, η δημοκρατία θα συρρικνώνεται, το κοινωνικό κράτος διαλύεται. Μόνο η ανατροπή αυτής της πολιτικής και των εκφραστών της, μπορεί να ανοίξει το δρόμο για μια κοινωνικά δίκαιη έξοδο από την κρίση. Είναι ξεκάθαρο ότι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, οι άνεργοι και υποψήφιοι άνεργοι θα πρέπει να ανακόψουμε αυτό τον εφιάλτη. Το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ καλεί όλους τους συναδέλφους σε αγωνιστική προετοιμασία και ετοιμότητα. Με μαζικές γενικές συνελεύσεις, ενημέρωση, και συντονισμό ώστε το Σεπτέμβρη να δοθεί με όρους νίκης, η μάχη με την πολιτική που καταστρέφει τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας.  

 

 

Οφείλουμε να βάλουμε φραγμό στην καταστροφή. Καλούμε τις πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις σε εγρήγορση.

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΦΤΩΧΕΙΑ - ΟΙ ΟΥΡΕΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΟΑΕΔ – ΚΑΙ Η ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ.

ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ.

 

Μοιράσου το άρθρο!