Ανακοινώσεις Φορέων

25/06/2013 - 13:36

Εργαζόμενοι ΔΕΥΑΛ: καταγγέλουν Δ.Βουνάτσο και Χ.Καλογήρου για υπόγειες ενέργειες παραχώρησης υδάτινων πόρων

Σ

ΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                                          

            ΔΕΥΑ ΛΕΣΒΟΥ       

Ο Σύλλογος Εργαζομένων της ΔΕΥΑ Λέσβου  καταγγέλλει την Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Χριστιάνα Καλογήρου και την Δημοτική Αρχή για τις υπόγειες ενέργειες που δρομολογούν για την παραχώρηση της διαχείρισης των υδάτινων πόρων και δικτύων Ύδρευσης- Αποχέτευσης του Δήμου Λέσβου στην «ΕΥΔΑΠ ΝΗΣΩΝ Α.Ε.»

            Είναι φανερό ότι για μία ακόμα φορά έχουμε σε εξέλιξη ένα σχεδιασμό «οικειοθελούς» παραχώρησης σε ιδιώτες, εφόσον προηγουμένως συστηματικά έχουμε ευνουχίσει τη Δημόσια λειτουργία του συστήματος.

            Η ανεπάρκεια και η έλλειψη συντονισμού της Δημοτικής Αρχής να διαχειριστεί τον τομέα Ύδρευσης- Αποχέτευσης και ΜΕΛ από την αρχή της θητείας της έως και σήμερα δεν είναι δυνατόν να υποθηκεύσουν την παροχή υπηρεσιών στους πολίτες παραχωρώντας την διαχείριση του νερού, ως φυσικού πόρου και αγαθού στο οποίο πρέπει να έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες ανεξαρτήτως της οικονομικής τους κατάστασης, σε μία Ανώνυμη Εταιρεία που βρίσκεται σε διαδικασία ιδιωτικοποίησης και θα επιβάλει στους καταναλωτές τους νόμους της αγοράς.

            Η αδράνεια των αρμοδίων υπηρεσιών του Δήμου Λέσβου μέσω της Δημοτικής αρχής που οδήγησε σε κακή ποιότητα παρεχόμενου νερού ελλιπέστατη καταγραφή και χρεώσεις στις Δημοτικές Ενότητες που ενσωματώθηκαν μετά από το σχέδιο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ», δεν αποτελεί πειστική δικαιολογία για μια λευκή επιταγή- παραχώρησης των τοπικών πόρων και της δημοτικής περιουσίας στην «ΕΥΔΑΠ ΝΗΣΩΝ Α.Ε.»

            Η κραυγή των εργαζομένων καθώς και οι συνεχείς προτάσεις τους για την βελτίωση και λειτουργία του τομέα Ύδρευσης-Αποχέτευσης και ΜΕΛ του νησιού φρονούμε ότι σκόπιμα δεν εισακούστηκαν.

            Η στάση της Δημοτικής Αρχής και του Πρόεδρου της Επιχείρησης να τηρούν «σιγή ιχθύος» παρόλες της ανακοινώσεις, τις προκλήσεις των εργαζομένων καθώς και της ΠΕΔ Β. Αιγαίου αποδεικνύουν, μετά από αλληλογραφία της ΕΥΔΑΠ ΝΗΣΩΝ με στελέχη της Δημοτικής Αρχής (Αντιδήμαρχο Ποιότητας Ζωής κ. Ιωάννη Βατό),ότι  ήταν μεθόδευση δράσεων και ενεργειών για ιδιωτικοποίηση των υδάτινων πότων του Δήμου

Λέσβου

            Οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑ Λέσβου παρόλο τις λειτουργικές αδυναμίες (έλλειψη προσωπικού, μηχανημάτων, πόρων) σε όποιο τμήμα του Δήμου Λέσβου χρειάστηκε να παρέμβουν και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ανταποκρίθηκαν ΑΜΕΣΑ και το ίδιο θα συνεχίσουν να κάνουν και σήμερα.

            Στην κατασκευή των υποδομών και των δικτύων Ύδρευσης Αποχέτευσης έχουν συμβάλει οι δημότες του νησιού μας οι οποίοι ήταν αυτοί που στήριξαν τόσα χρόνια την λειτουργία της ΔΕΥΑ και δεν έχει δικαίωμα ΚΑΜΙΑ  Δημοτική Αρχή να τα εκχωρήσει σε ΙΔΙΩΤΕΣ.

            Οποιαδήποτε τέτοια πρωτοβουλία θα πρέπει να μας βρει ενωμένους και να αντιμετωπίσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ το δικαίωμα μας σε ΝΕΡΟ και ΚΑΘΑΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.

            Καλούμε όλους τους φορείς του νησιού μας και το λεσβιακό λαό να πάρουν θέση και να καταγγείλουν της ενέργειες της Δημοτικής Αρχής για παραχώρηση του διαχείριση του τομέα Υ-Α του νησιού μας σε ΙΔΙΩΤΕΣ.

            Το Δημοτικό Συμβούλιο στις 26-6-2013 πρέπει να πάρει θέση να προστατεύσει τους πολίτες από τέτοιου είδους μεθοδεύσεις και ενέργειες που θα οδηγήσουν σε ολέθρια αποτελέσματα.

Μοιράσου το άρθρο!