Άρθρα - Γνώμες

08/04/2019 - 07:08

Οι εκλογές για τον Δήμο Μυτιλήνης κυλιούνται στη Λάσπη

yle="text-align: justify;">Γράφει ο Αντίλογος

Μένω ενεός, σημαίνει μένω έκπληκτος. Μένω ενεός λοιπόν τις τελευταίες μέρες, με την σφοδρότητα  και τον απόλυτο τρόπο με την οποίο επιτίθενται στον συνδυασμό της Εριφύλης Χιωτέλλη , «Με Πυξίδα  τον Πολίτη.» Επί  μέρες η Εριφύλη ήταν πρώτο θέμα, με την φωτογραφία της  πρώτη-πρώτη και με σχόλια ισοπεδωτικά. Η Εριφύλη: η ενσάρκωση του  «απόλυτου κακού.»


Κατηγορήθηκε ο συνδιασμός της για  υπόθαλψη ακροδεξιών στοιχείων. Λες  και υπάρχει πιθανότητα, άνθρωποι που είναι στρατευμένοι στο μέτωπο του αντιρατσισμού, του αντιφασισμού, στην αντίληψη των ανοιχτών  σε ιδέες και ανθρώπους πόλεων, ν’ αγκαλιάσουν ακροδεξιά στοιχεία. Οι άνθρωποι που πρώτοι άνοιξαν την αγκαλιά τους στην μεγάλη κρίση του προσφυγικού είναι αστείο να κατηγορούνται για συνεργασία με ακροδεξιούς. Το  άσπρο δεν  γίνεται μαύρο, όση λάσπη κι αν του πετούν.


Ξέρω ότι η ανελέητη μάχη των εκλογών έχει χτυπήματα χωρίς κανόνες και ειδικά τούτες οι εκλογές κυλιούνται στη λάσπη.


Οι πολιτικοί γυρολόγοι, τούτη τη φορά έκαναν πιο έντονη την παρουσία τους. Η απλή αναλογική, αφήνει σε όλους ζωντανή την ελπίδα ότι μπορεί να εκλεγούν. Πολλοί από  τους  εθισμένους στα δημοτικά αξιώματα ανθρώπους, είναι διατεθειμένοι να εκχωρήσουν τα πάντα προκειμένου να εκλεγούν. Σκέφτονται απολύτως με το ένστικτο της προσωπικής τους επιβίωσης και δεν έχουν καμία αναστολή να ξεπεράσουν κάθε όριο, προκειμένου να εκλεγούν.  Το πρωί μπορεί να βεβαιώνουν ότι στηρίζουν  έναν συνδυασμό και το επόμενο πρωί να εχουν προσχωρήσει κάπου αλλού, που θεωρούν ότι τους δίνει περισσότερες πιθανότητες προσωπικής επιβίωσης. Κι όταν τους ρωτάς γιατί σε πούλησαν, σου απαντάνε : «Εγώ πότε υπέγραψα;» κι έτσι παραδέχονται ότι δεν έχουν ούτε λόγο, ούτε μπέσα.
Περίμενα λοιπόν όταν κάνουμε κρίσεις, να τα  λαμβάνουμε όλα αυτά υπ’ όψιν μας.


Αντί γι’ αυτό, επικράτησε το χτυπήστε  ανελέητα την Εριφύλη.
Και βέβαια αναρωτιέμαι πού ήταν όλοι αυτοί, οι πρόθυμοι  κριτές  της Εριφύλης, όταν ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας για τον Δήμο Μυτιλήνης, με την παρουσία του στην λειτουργία κάτω απ’ τον σταυρό του Απελλή και με την εν γένει κάλυψη του στους πρωτεργάτες της ανύψωσης του «τιμίου » σταυρού σηματοδότησε δύο πράγματα:


Πρώτον: Ο υποψήφιος δήμαρχος νομιμοποιεί με την παρουσία του κάθε πολεοδομική παρανομία που κουβαλά η ύψωση του σταυρού. Μ’αλλα λόγια μας λέει ότι αν εκλεγεί θα κάνει τα στραβά μάτια στα φιλαράκια, στους κομματάρχες και σ’ όσους τον βοήθησαν να εκλεγεί. Στις μικρές και μεγάλες τους παρανομίες. Αρκεί να είναι υποστηρικτές του.
Το νόμιμο, πριν ακόμα εκλεγεί, το φέρνει στα μέτρα των φίλων του.
Ποιός; Ο υποτιθέμενος μελλοντικός πρώτος πολίτης της πόλης μας.


Δεύτερο: Ο συγκεκριμένος σταυρός όπως «φυτεύτηκε» , βάλλει ευθέως εναντίον αυτών που δεν συμφωνούν με τον τρόπο που επιβλήθηκε και υπάρχει.
Ο  υποψήφιος δήμαρχος της Νέας Δημοκρατίας με τη συμμετοχή του στα του σταυρού, δίπλα στον χρυσαυγίτη υποψήφιο, γίνεται κοινωνός του ακροδεξιού μίσους στη διαφορετικότητα, στην ανοχή και στην αποδοχή του διαφορετικού.
Είναι ο μοναδικός υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας που συμμετείχε στην φιέστα του διχασμού.  Οι υπόλοιποι υποψήφιοι της Ν.Δ  δεν είναι Έλληνες και χριστιανοί ;
Ξέρει ότι ο σταυρός διχάζει αλλά δεν τον νοιάζει διότι θεωρεί ότι οι συσχετισμοί της παρούσης στιγμής τον ευνοούν. Τα ψηφαλακια και τα φιλαράκια να είναι καλά.


Όμως η πόλη για να διοικηθεί πρέπει ο δήμαρχος να έχει την αποδοχή και την ανοχή των πολιτών. Πρέπει να ενώνει και όχι να διαιρεί.


Οι υποψήφιοι δήμαρχοι που πριν ακόμα εκλεγούν , διχάζουν την κοινωνία δεν είναι οι καταλληλότεροι. Όμως οι σκοπιμότητες υπερισχύουν. Χαϊδεύουν τον υποψήφιο δήμαρχο του διχασμού, της γκρίζας Μυτιλήνης. Καταπίνουν  τις πράξεις του αμάσητες.
Το ιερατείο μίλησε: Κάντε γαργάρα την ακροδεξιά διχαστική αντίληψη του υποψήφιου δημάρχου. Εν ανάγκη κρύψτε τον για ένα διάστημα, τα πρόβατα έχουν κοντή μνήμη. Εδώ ξέχασαν τις δικαστικές περιπέτειες που είχε σχετικά με την ειδικότητά του στην ιατρική. 

Όμως ξεσκίστε, λοιδωρηστε την Εριφύλη της ανοιχτής πόλης, την Εριφύλη της φωτεινής ενωμένης Μυτιλήνης, τη μάνα, τη γυναίκα, τη δασκάλα.

Μοιράσου το άρθρο!