Αστυνομικό Ρεπορτάζ

04/02/2020 - 13:18

Μυτιλήνη: Απάντησαν με βία κατά των προσφύγων – μεταναστών

Δεύτερη ημέρα έντασης

Δεύτερη ημέρα με διαμαρτυρίες προσφύγων – μεταναστών στην πόλη της Μυτιλήνης.  Λίγο μετά τις 11 το πρωί άρχισαν να συγκεντρώνονται αιτούντες άσυλο από το Αφγανιστάν στο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Μυτιλήνης . Αξίζει να τονιστεί ότι δεν είχε προηγηθεί κάποια πορεία όπως είχε συμβεί την προηγούμενη ημέρα.  Αμέσως μετά στο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου έφθασαν δυνάμεις των ΜΑΤ όπου έκαναν  κλοιό γύρω από τους μετανάστες. 

Παράλληλα στο χώρο του πεζοδρομίου απέναντι από το Δημοτικό Θέατρο συγκεντρώθηκαν σταδιακά δεκάδες μετανάστες που η Αστυνομία δεν τους επέτρεπε  να κατεβούν στο δρόμο ή να ενωθούν με το μπλοκ των μεταναστών στο γρασίδι του Δημοτικού Θεάτρου.  Συνολικά και στους δύο χώρους είχαν συγκεντρωθεί γύρω στα 300 άτομα κυρίως από το Αφγανιστάν.

Κι ενώ ο δρόμος και από τα δύο ρεύματα παρέμεινε ανοιχτός χωρίς να υπάρχει πρόβλημα στην κυκλοφορία η Αστυνομία με μια αιφνιδιαστική ενέργεια διέκοψε την κυκλοφορία και στο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου έφθασαν άλλες δύο διμοιρίες των ΜΑΤ. Τότε ξεκίνησε η βίαιη απώθηση των προσφύγων – μεταναστών προς την προκυμαία.  Πολλές γυναίκες και παιδιά ποδοπατήθηκαν, ακολούθησε σκηνικό με φωνές και ένταση.

Η βίαια απώθηση από το Δημοτικό Θέατρο συνεχίστηκε μέχρι την πλατεία Σαπφούς, στη στάση του αστικού ΚΤΕΛ από την πλευρά της προκυμαίας. Εκεί χαλάρωσε ο αστυνομικός κλοιός και αρκετοί μετανάστες απομακρύνθηκαν προς την Ερμού.

Υπήρξε και πρόσθετο σκηνικό έντασης όταν από «αγανακτισμένους» έγιναν στόχος μέλη ΜΚΟ.

Λίγο μετά δόθηκε στη κυκλοφορία ο δρόμος στην προκυμαία Μυτιλήνης ενώ ασθενοφόρο κλήθηκε να παραλάβει γυναίκα που ήταν χωρίς τις αισθήσεις της στο πεζοδρόμιο της προκυμαίας απέναντι από το Δημοτικό Θέατρο.

Η στάση της Αστυνομίας προκαλεί πολλά ερωτήματα.  Χθες που υπήρχε κλείσιμο του δρόμου για 4 ώρες δεν επέλεξε την βίαιη απώθηση και την επέλεξε σήμερα που η διαμαρτυρία ήταν στο πεζοδρόμιο!  Προφανώς για παραδειγματισμό;

Δυστυχώς ο τρόπος που έχει επιλέξει να αντιμετωπίσει η Κυβέρνηση το μεταναστευτικό μέχρι τώρα έχει καταστροφικά αποτελέσματα. Και σήμερα έβαλε τις βάσεις για μεγαλύτερη ένταση!

 

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο :

Μοιράσου το άρθρο!