Αθλητικά

09/10/2012 - 20:42

Η αλήθεια για το κολυμβητήριο Μυτιλήνης - Γράφει ο Γιώργος Παυλακέλλης

Η αλήθεια για το κολυμβητήριο Μυτιλήνης - Γράφει ο Γιώργος Παυλακέλλης

style="text-align: justify; ">Γράφει ο Γιώργος Παυλακέλλης 
 
Αφορμή για ένα ακόμα άρθρο (οι αιτίες υπάρχουν..) στάθηκε ένα δημοσίευμα στον «Δημοκράτη» στις 8/10/2012. Σ’αυτό.. με τίτλο «Στην πισίνα του κολυμβητηρίου το ίδιο νερό ένα χρόνο;»,  έκπληκτος ο συντάκτης του, αναρωτιέται πως είναι αυτό δυνατόν αυτό και παίρνει τις απαντήσεις του από τον κ.Αστυρακάκη.
 
Αν αυτές είναι όντως οι απαντήσεις, θα ήθελα  η μάλλον ..νιώθω ότι οφείλω ως γονιός, ως β’ έφορος κολύμβησης του Ν.Ο.Μ., ως μέλος της επιτροπής αγώνα για το Κολυμβητήριο Μυτιλήνης (Κ.Μ), αλλά και ως απλός δημότης να τις σχολιάσω.
 
Για το «μηχανήματα είναι ..χαλούν» απλά να πω ότι, ασυντήρητα για τόσα χρόνια…σίγουρα χαλούν τα άτιμα με βεβαιότητα 100%.
Η ειδική σκούπα που όντως υπάρχει, δεν λειτουργεί όταν δεν υπάρχει άνθρωπος να την λειτουργήσει η όταν δεν υπάρχει εντολή γι ’αυτό. Επιπρόσθετα η σκούπα αυτή (που δυστυχώς δεν είναι ρομπότ), είναι για να καθαρίζεται ο πυθμένας από στερεά και όχι το νερό της δεξαμενής.
Το νερό όντως χλωριώνεται όμως αυτό δεν αρκεί από μόνο του, θα  πρέπει να γίνεται ανάλυση κατά τακτά χρονικά διαστήματα και  βεβαίως να αλλάζει όταν αυτό απαιτείται από τις αναλύσεις.
Όντως υπήρξε τις προηγούμενες μέρες έλεγχος από την επιτροπή καταλληλότητας αθλητικών εγκαταστάσεων που είχε και γιατρό (!) και το πόρισμα θα ανακοινωθεί.
 
Στις αρχές του Σεπτεμβρίου, και όσο το κολυμβητήριο ήταν κλειστό για αθλητικές δραστηριότητες και εν αναμονή της έναρξης της νέας περιόδου (15/9) πραγματοποιήθηκε στον χώρο μία άτυπη σύσκεψη εκπροσώπων των τριών σωματείων κολύμβησης, γονέων αθλητών, υπαλλήλου του χώρου με διάφορες αρμοδιότητες και του κ.Αστυρακάκη. Σκοπός ήταν να συζητηθούν τα δεκάδες περιφερειακά προβλήματα πέραν του μεγάλου θέματος της στατικής επάρκειας του Κ.Μ. το οποίο είχε δρομολογηθεί κατά τα λεγόμενα τους. Βασικό λειτουργικό πρόβλημα ήταν η αντικατάσταση του λέβητα με μονάδα υγραερίου (στο οποίο θα αναφερθώ σε άλλο άρθρο γιατί έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον) και η καθαριότητα του χώρου και του νερού των δεξαμενών. Ο πρόεδρος αφού υποσχέθηκε ότι θα στείλει άμεσα  εποχικούς υπαλλήλους για την καθαριότητα και την χρήση της σκούπας, πρότεινε όντως (μία φορά, όχι πολλές) να αδειάσει η δεξαμενή να καθαριστεί και να ξαναγεμίσει.
 
 Σας θυμίζω ότι τα σωματεία δεν είχαν ξεκινήσει τις προπονήσεις ακόμα. Του είπαμε ότι θα πρέπει κατά την άποψη μας, να γίνει πρώτα μία  σοβαρή ανάλυση του νερού και στις δύο δεξαμενές και από τα αποτελέσματα θα φαινόταν αν αυτό ήταν επιβεβλημένο να γίνει αυτή τη χρονική στιγμή. Ο  υπάλληλος του Κ.Μ. συμφώνησε με την άποψη μας.
 
Ο λόγος ήταν ότι μέσα στα δεκάδες σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος, δεν θα ήταν σκόπιμο να προσθέσουμε κάτι που θα γινόταν για τα «μάτια του κόσμου», με κόστος νερού και χρόνου και αν το θέλετε …ναι! Αδειάσματα δεξαμενής από το Δήμο Μυτιλήνης μας τρομάζουν…πολλές φορές «κάτι» προκύπτει και αυτές ξαναγεμίζουν μετά από μήνα! Υπήρχαν και δυστυχώς υπάρχουν τεράστια θέματα καθαριότητας, υγιεινής και δυσλειτουργιών,  μια εικόνα  διάλυσης, χωρίς να γίνεται απολύτως τίποτα εδώ και ένα χρόνο εν αναμονή επιτροπών ελέγχου!

Όμως ..ένα μονόστηλο στην εφημερίδα «Δημοκράτης» ήταν αρκετό ..να κλείσει άμεσα την ίδια μέρα η πόρτα του κολυμβητηρίου και να ξεκινήσει άδειασμα του νερού χωρίς καμία ενημέρωση συλλόγων, αθλητών, προπονητών, γονέων, χωρίς χρονοδιάγραμμα, για άγνωστο λόγο! Υπέροχες πρακτικές….Αφού λοιπόν ο Τύπος έχει τόση δύναμη στα μάτια των υπευθύνων που άμεσα σπεύδουν να πράξουν διάφορα…ε…τότε δεν θα σταματήσουμε να γράφουμε ποτέ …αλήθειες!

 

Γιώργος Παυλακέλλης

Μοιράσου το άρθρο!