Εκπαίδευση

04/04/2021 - 10:00

Τι να δηλώσω στο μηχανογραφικό; Τι σχολή μου ταιριάζει; Οι απαντήσεις στην Ημερίδα Επαγγελματικής Ενημέρωσης- Για γονείς και μαθητές

Αγαπητοί γονείς και μαθητές,

Επειδή:

1. Τα παιδιά μας θα είναι χαρούμενα και δημιουργικά στη ζωή τους, αν καταφέρουν και διαλέξουν ένα επάγγελμα που τους ταιριάζει, που θα περνάνε καλά όταν δουλεύουν. (Συμφωνούμε όλοι ότι πρέπει πρώτα να μπορούν να δουλεύουν, αλλά ας μην περιορίσουμε τουλάχιστον για αρχή τις επιλογές τους).

2. Σε σύντομο χρονικό διάστημα οι μαθητές του Λυκείου καλούνται να διαλέξουν ομάδα προσανατολισμού και να αποφασίσουν για το πεδίο σχολών που θα ακολουθήσουν.

3. Δεν είναι εύκολο το κάθε παιδί έτσι απλά να καταλήξει στο τι θέλει, ενώ παράλληλα οι συνεχείς πληροφορίες που δέχεται καθημερινά, μπορεί να αλλάξουν εύκολα τις επιλογές του ή να επιφέρουν σύγχυση και αμηχανία. (Εμείς όμως είμαστε υποχρεωμένοι να το βοηθάμε συνέχεια αναδεικνύοντας εκείνα τα χαρακτηριστικά του εαυτού του που διαμορφώνουν τις κλίσεις του και παρουσιάζοντας τις πιθανές επιλογές που μπορεί να ακολουθήσει).

Γι’ αυτό:

1. Θέλοντας να βοηθήσουμε στην κρίσιμη (δύσκολη) αυτή απόφαση τους, το φροντιστήριο “στόxος” διοργανώνει Ημερίδα Επαγγελματικής Ενημέρωσης τη Κυριακή 4 Απριλίου 2021 στις 10.00 π.μ., διαδικτυακά με τους πιο έμπειρους στο χώρο του Επαγγελματικού προσανατολισμού, την εταιρεία ORIENTUM, όπου ο κύριος Σπύρος Μιχαλούλης συγγραφέας του βιβλίου “Πάμε Πανεπιστήμιο” και ο κύριος Δημήτρης Τσίκνας Σύμβουλος Σπουδών θα μας ενημερώσουν αναλυτικά για τις σχολές και τα επαγγέλματα που μπορούν να ακολουθήσουν τα παιδιά μας.

2. Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να πληροφορηθούν έγκυρα για το νέο εξεταστικό σύστημα, θα ενημερωθούν επίσης για τις ομάδες σχολών των πεδίων, αλλά και τις μετέπειτα μεταπτυχιακές επιλογές αυτών, όπως και για τα επαγγελματικά δικαιώματα που έχουν.

Σαν συνέχεια αυτής της προσπάθειας το φροντιστήριό μας παρέχει δωρεάν τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού, τα οποία σε μεγάλο βαθμό βοηθούν το μαθητή να προσεγγίσει τι του ταιριάζει περισσότερο.

Τα αποτελέσματα του τεστ παρουσιάζονται και αναλύονται σε προσωπική συνάντηση από τον υπεύθυνο επαγγελματικού προσανατολισμού του φροντιστηρίου μας.

 

Η διεύθυνση του Φροντιστηρίου “στόxος

 

Δηλώσεις συμμετοχής εδώ 

Μοιράσου το άρθρο!