Ελλάδα

24/12/2023 - 18:52

Πέθανε ο Βασίλης Καρράς

Την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, σε ηλικία 70 χρόνων, άφησε σήμερα ο λαϊκός τραγουδιστής Βασίλης Καρράς.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Βασίλης Καρράς εξέπνευσε το απόγευμα στο Διαβαλκανικό Νοσοκομείο, στη Θεσσαλονίκη όπου νοσηλεύονταν δίνοντας μάχη με τον καρκίνο. Τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν με κορονοϊό στην εντατική.

Ο Βασίλης Καρράς ήταν ένας από τους ταλαντούχους λαϊκούς τραγουδιστές που έχει βγάλει η χώρα μας. Η διαδρομή του στο λαϊκό τραγούδι μάς έχει χαρίσει πολλούς χρυσούς και πλατινένιους δίσκους και αξιόλογες συνεργασίες με μεγάλα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού.

 

Γεννήθηκε στο Κοκκινοχώρι Καβάλαςτην Πέμπτη,12 Νοεμβρίου 1953. Είχε 2 αδέρφια, τον Δαμιανό και την Αναστασία. Όταν ήταν 10 ετών πήγε με την οικογένειά του στη Θεσσαλονίκη. Το 1969, σε ηλικία 16 χρονών, έκανε την πρώτη του μουσική εμφάνιση στο νυχτερινό κέντρο "Πρόσφυγας" στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, εργαζόταν ως μηχανικός αυτοκινήτων, την δεύτερη μεγάλη του αγάπη μετά το τραγούδι. Επίσης, είχε εργασθεί στο μηχανοστάσιο του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη, γεγονός που αποτυπώνεται στο τραγούδι του "Εγώ αγάπη μου, εγώ". Άρχισε την επαγγελματική του καριέρα στη Θεσσαλονίκη. Οι δίσκοι έχουν γίνει χρυσοί και πλατινένιοι, ενώ η μεγαλύτερη εμπορική του επιτυχία ήταν ο δίσκος Μ' έχεις Κάνει Αλήτη, που σημείωσε πωλήσεις πάνω από 180.000 αντίτυπα, σε στίχους και μουσική του Μιχάλη Ρακιντζή.

Είχε συνεργαστεί με συνθέτες και στιχουργούς, όπως ο Δημήτρης Ρακιτζής Φοίβος, ο Γιώργος Θεοφάνους, ο Αλέκος Χρυσοβέργης και ο Σπύρος Γιατράς, η Εύη Δρούτσα, ο Πάνος Φαλάρας, ο Χρήστος Δάντης, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος και ο Ηλίας Φιλίππου, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ο Χρήστος Νικολόπουλος και πολλοί άλλοι. Είχε κάνει ντουέτα με πολλούς τραγουδιστές όπως η Μαριάνθη Κεφάλα, οι Πυξ Λαξ, η Κωνσταντίνα, η Άντζελα Δημητρίου, ο Τόλης Βοσκόπουλος, ο Νίκος Ζωιδάκης, η Καίτη Γαρμπή, η Δέσποινα Βανδή, η Έλλη Κοκκίνου, η Ειρήνη Μερκούρη, η Πάολα, ο Παντελής Παντελίδης καθώς και με τον Γιώργο Κακοσαίο. Με τους περισσότερους από αυτούς έχει συνεργαστεί σε ζωντανά προγράμματα. Επίσης, ήταν συνθέτης και στιχουργός και είχε γράψει τραγούδια για πολλούς τραγουδιστές του ελληνικού τραγουδιού.

 

Ο καλλιτεχνικός κόσμος θρηνεί τον χαμό του και τον αποχαιρετά

 

Ο Χρήστος Δάντης ο οποίος ανέβασε ένα βίντεο από το στούντιο όπου τραγουδούσε μαζί με τον Βασίλη Καρρά σε ντουέτο. Τα λόγια του κάτω από την ανάρτησή του προκάλεσαν συγκίνηση. 

“Τι να γράψουμε για αυτά τα τρομερά νέα μέσα στα Χριστούγεννα; Ο πιο μεγάλος λαϊκός τραγουδιστής. Η πιο μεγάλη λαϊκή ψυχή. Μόνο όσοι τον έζησαν ξέρουν. Αλλά κι ο κόσμος που τον αγάπησε. Χωρίς αυτόν στην αρχή μας τίποτε δεν θα ήταν ίδιο. Χωρίς την γενναιοδωρία του και την βοήθεια του. Άλλαξε με την φωνή του τα πράγματα .Ξεπέρασε όρια. Διέλυσε τα μικρονοϊκά φράγματα. Βασίλη ένα μεγάλο ευχαριστώ από μας τα φιλαράκια σου κι ένα καλό ταξίδι να έχεις αδελφέ μας. Απ’ τον Βορρά μέχρι τον Νότο θα σε θυμόμαστε και θα σε τραγουδάμε. Καλή αντάμωση με τον Μάνο εκεί που θα πας και αν σκαρώσετε κανένα τραγουδάκι ακόμη,στείλτε το και προς τα κάτω γιατί είμαστε πολύ φτωχοί πια”.

Ο Νίκος Κουρκούλης ανέβασε  μια φωτογραφία και γράφει:  “ΠΟΥ ΠΑΣ;;; ΠΟΥ ΠΑΣ;;..ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΟΥ…ΔΕ ΞΕΧΝΙΕΣΑΙ …ΨΥΧΟΥΛΑ ΜΟΥ…ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΡΧΟΝΤΑ ΜΟΥ !!! Θα τολμήσω με ταπεινότητα να προτείνω κάτι ,αν και δε το συνηθίζω ,αλλά σήμερα είναι μια μοναδική μέρα για μένα και επιβάλλεται Αξίζει σήμερα στη μνήμη του ΒΑΣΙΛΗ να αφιερώσουμε όλοι οι συνάδελφοι ερμηνευτές – καλλιτέχνες ένα τραγούδι …στον τελευταίο άντρα Λαϊκό Άνθρωπο Ερμηνευτή της γενιάς μας ,ασχέτως σκηνής και είδους μιας και ο Βασίλης ανήκε σε όλους !”

 

Ο Ηλίας Βρεττός σε ανάρτηση του γράφει: “Βασίλη μου σαν την ψυχή σου δεν θα υπάρξει άλλη στο χώρο μας… Ένα μεγάλο κενό αφήνεις αλλά και μία τεράστια παρακαταθήκη που θα την τραγουδάμε πάντα!!! Καλό παράδεισο να έχεις άρχοντα και τα θερμά μου συλλυπητήρια στην αγαπημένη μου οικογένεια σου!”.

 

Η Ελένη Χατζίδου γράφει:  “”Πιτσιρίκο” ήσουν μεγάλος δάσκαλος… τιμή μου που συνεργάστηκα μαζί σου. Καλό ταξίδι. Βρες το Παντελούκο μας εκεί πάνω…”

 

Η Χαρά Βέρρα αναφέρει:  “ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΟΥ!! Θα είσαι πάντα εδώ! Καλό ταξίδι αγαπημένε μας Βασίλη. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του.”

 

Ο ΠΑΟΚ αποχαιρετά τον “μεγάλο λαϊκό τραγουδιστή και γνήσιο ΠΑΟΚτση”

 

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού για τον Βασίλη Καρρά: Μία γνήσια λαϊκή φωνή σίγησε

Μοιράσου το άρθρο!