Κοινωνία

21/10/2011 - 00:32

Π. Πατερέλλης καταγγέλει την αδιαφορία του Δήμου για το πρόγραμμα "Συν-κοινωνία"

Δήλωση του Π.Πατερέλλη μετά το θέμα που ανέδειξε η  Τηλεόραση  Μυτιλήνης για τα λεωφορεία της Δημοτικής Συγκοινωνίας. Λεωφορεία που  έχουν εγκαταλειφθεί και υποστεί φθορές στο χώρο  του πάρκινγκ

Η σημερινή δημοτική αρχή αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά της αρνήθηκε πεισματικά, παρά τις προτάσεις και εκκλήσεις του Αστικού ΚΤΕΛ, αλλά και άλλων οργανώσεων, όπως η Ένωση Καταναλωτών, να συνεχίσει το πρόγραμμα «ΣΥΝ- ΚΟΙΝΩΝΙΑ». Στο χρονικό διάστημα που λειτούργησε αυτή η σύμπραξη, μεταξύ Υπουργείου Μεταφορών, Αστικού ΚΤΕΛ και του τέως Δήμου Μυτιλήνης πραγματικά εξυπηρετήθηκαν και ανακουφίστηκαν οι δημότες στις μετακινήσεις τους και μάλιστα με πολύ χαμηλό κόστος.

Υπολογίζεται ότι μεταφέρονταν κατά μήνα 50.000 άτομα με το χαμηλό εισιτήριο των 0,50 ευρώ, (0,30 για τους φοιτητές), μέχρι τις 08.30. Όλες οι μετακινήσεις ήταν δωρεάν και επιπλέον ο Δήμος είχε χορηγήσει 1.000 κάρτες δωρεάν μετακίνησης (πάσο) σε αναγκεμένους συνδημότες μας (ΚΑΠΗ, ΑΜΕΑ, ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ, ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ, ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ κ.α.). Ο ετσιθελισμός του Δ. Βουνάτσου, ή ποιος ξέρει η εξυπηρέτηση ποιων ανομολόγητων συμφερόντων, στέρησε τη Μυτιλήνη και τα περίχωρα απ αυτήν την τόσο χρήσιμη και αποτελεσματική κοινωνική υποδομή. Ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ, εκτίμησε ότι ο Δήμος έχασε πάνω από 23.000 ευρώ έσοδα (χώρια οι ζημιές που υπέστησαν τα αναφερόμενα μίνι μπας) από τη δεκάμηνη εγκατάλειψή τους.

Ο κ. Δήμαρχος οφείλει να απολογηθεί γι αυτή του την εγκληματική αδράνεια, οφείλει να εξηγήσει για ποιους λόγους στερεί απ τους δημότες αυτήν την κοινωνική παροχή. Αν επιμένει στον ετσιθελισμό του, θα πρέπει το συντομότερο δυνατό να συμπράξει με το ΚΤΕΛ και ν αρχίσουν πάλι τα δρομολόγια για την εξυπηρέτηση των δημοτών στη δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Μοιράσου το άρθρο!