Κοινωνία

09/10/2012 - 11:48

aeolistas: 600 βιβλία άλλαξαν χέρια

aeolistas: 600 βιβλία άλλαξαν χέρια

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση των aeolistas για το βιβλίο που πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 7/10/2012 στο πάρκο της Αγ. Ειρήνης. Δεκάδες συμπολίτες μας έφεραν τα βιβλία τους, έγιναν μια παρέα στο όμορφο Κυριακάτικο πρωινό – αν και πολύ όμορφο για να μείνει κανείς στην πόλη… Ωστόσο περισσότερα από 600 βιβλία και περιοδικά άλλαξαν χέρια και το τέλος της ημέρας τα βρήκε σε διαφορετικές βιβλιοθήκες, φίλων του βιβλίου, γεγονός που επιτεύχθηκε χωρίς κανένα οικονομικό κόστος, έχοντας παράλληλα και την ευχαρίστηση της προσφοράς.

Μας δόθηκε για δεύτερη χρονιά η ευκαιρία για μια δράση για το βιβλίο, πιο επίκαιρη από ποτέ, μια «συναλλαγή» χωρίς την χρήση χρήματος, σε ένα δημόσιο χώρο, το πάρκο, που ανήκει στον καθέναν και την καθεμία από εμάς. Με το βιβλίο, ένα αντικείμενο που μπορεί να συνδέσει και να φέρει σε επαφή ανθρώπους διαφορετικούς μεταξύ τους, όλους και όλες εμάς τους κατοίκους αυτής της πόλης ,αυτού του νησιού. Αναγνώστες, βιβλία και ανιδιοτέλεια ενώσανε τις δυνάμεις τους για ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο των γραμμάτων.
 
Βιβλία που έμειναν αδιάθετα αποφασίστηκε να προωθηθούν, τις επόμενες μέρες, στην υπό σύσταση βιβλιοθήκη Παμφίλων, το ΚΑΠΗ Μυτιλήνης, ενώ τα σχολικά βοηθήματα θα πάνε σε παιδιά που έχουν ανάγκη μέσω του συλλόγου «Help - Βοήθεια για το παιδί και τον έφηβο» μαζί με σχολικά είδη και παιχνίδια που προσφέρθηκαν για αυτό το σκοπό.
 
Οι aeolistas καλούν όλους του πολίτες της Μυτιλήνης να συμμετέχουν στις δράσεις τους και να συμβάλουν με κάθε τρόπο σε αυτές. Άλλωστε πάνω από όλα η πόλη είμαστε εμείς και οι aeolistas είναι μια παρέα από όλους εμάς και για την πόλη μας.

Μοιράσου το άρθρο!