Κόσμος

11/12/2013 - 06:33

«Μπάρμπι εργάτρια» καταγγέλλει τις συνθήκες για τους Κινέζους εργάτες

&n

bsp;«Μια Μπάρμπι εργάτρια», δηλαδή τη διάσημη κούκλα, με το στόμα καλυμμένο με ταινία και τα χέρια αλυσοδεμένα, παρουσίασαν σήμερα μη κυβερνητικές οργανώσεις κοντά στα μεγάλα παριζιάνικα καταστήματα, μεσούσης της περιόδου των χριστουγεννιάτικων αγορών, όπως μετέδωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.
Η εκδήλωση αυτή, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των οργανώσεων Peuples Solidaires και της αμερικανικής China Labor Watch (CLW), είχε στόχο να καταγγείλει, ενώ τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, τις συνθήκες εργασίας των ανθρώπων που εργάζονται στα εργοστάσια της Κίνας για λογαριασμό της γνωστής αμερικανικής εταιρείας παιγνιδιών Mattel.

Μπροστά σε ένα ροζ κουτί ύψους άνω των 2 μέτρων, μέσα στο οποίο υπήρχε μια κούκλα σε ανθρώπινες διαστάσεις ντυμένη με τη μπλε φόρμα των εργατών, ένας παρουσιαστής της οργάνωσης εκθείασε τα προσόντα της κούκλας: «μπορεί κανείς εύκολα να τη χειριστεί και να την εκμεταλλευτεί όπως επιθυμεί, είναι ικανή να εργάζεται για 13 ώρες την ημέρα για μόλις 12 σεντς εκάστη». . .

 
 
 

 

Μοιράσου το άρθρο!