Περιβάλλον

06/07/2022 - 22:14

1ο Φεστιβάλ Ελεύθερης παραλίας Ερεσού

Η καλύτερη απάντηση στους εραστές του τσιμέντου

Φέτος ο σύλλογος μας θα υλοποιήσει το 1ο Φεστιβάλ Ελεύθερης Παραλίας Ερεσού το οποίο θα γίνει 15 με 17 και 21 με 24 Ιούλη. Το φεστιβάλ περιλαμβάνει μεγάλη εκδήλωση για τον αγώνα υπεράσπισης της παραλίας μας, 4 βιβλιοπαρουσιάσεις, βραδιά ντοκιμαντέρ, θεατρική παράσταση, πλήθος σεμιναρίων και εργαστηρίων. Επίσης στις 23 Ιούλη θα υλοποιηθεί και συναυλία με μουσικά σχήματα από την Ερεσό την Μυτιλήνη και την Αθήνα. 

 

Το φεστιβάλ θα λάβει χώρα σε 5 διαφορετικά σημεία της Σκάλας Ερεσού αναδυκνείωντας έτσι τις δυνατότητες του τόπου μας ως ένα ήδη πολύμορφο θεματικό πάρκο. 

 

Κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ θα υπάρχει καθημερινά έκθεση Φωτογραφίας του αγώνα για την παραλία καθώς και παζάρι μεταχειρισμένων ρούχων και χειροποίητων αντικειμένων.  

Με την υλοποίηση του επιθυμούμε να πετύχουμε 2 στόχους.

Πρώτον να γίνει μία διευρυμένη ενημέρωση για τον αγώνα υπεράσπισης της παραλίας μας, δίνοντας στον κόσμο που θα μας επισκεφτεί όλες εκείνες τις πληροφορίες για διάφορες πτυχές του αγώνα όπως η στάση του Δήμου, οι νομικές μας κινήσεις, το ιστορικό της υπόθεσης αλλά και του αγώνα τον τελευταίο χρόνο με το αυτοοργανωμένο μπλόκο Αφεντέλι. Η διευρυμένη ενημέρωση για την υπόθεση ευελπιστούμε να οδηγήσει σε μία ακόμη μαζικότερη συμπαράσταση τον Χειμώνα στο πεδίο αλλά και στις δράσεις μας. 

Δεύτερον θέλουμε το Φεστιβάλ αυτό να αποτελέσει αφορμή και λόγο ώστε όλο και περισσότεροι άνθρωποι να επισκεφτούν την Ερεσό και την μοναδική της παραλία την οποία και περιφρουρούμε ως κόρη οφθαλμού θέλοντας να την διαφυλάξουμε ως μοναδικής ομορφιάς φυσικό τοπίο, ως ελεύθερο και προσβάσιμο χώρο για όλους και όλες, και ως πόρο που δίνει ζωή στον τόπο μας δίνοντας με την σειρά του προοπτική στα νέα παιδιά να μπορούν να μένουν εδώ και να βιοπορίζονται. 

Θα σας περιμένουμε με χαρά στην Ερεσό και την μοναδική της παραλία! 

 

Οι Αιγιαλοί ανήκουν σε όλη την κοινωνία  

ΟΧΙ τσιμέντα πάνω στην παραλία 

 

Πρωτοβουλία Ερεσού – Περιβαλλοντικός Κοινωνικός Σύλλογος. 

Μοιράσου το άρθρο!