Περιβάλλον

23/06/2020 - 14:23

Από Πέμπτη 25 Ιουνίου ελεγχόμενη στάθμευση στο λιμάνι της Μυτιλήνης - Αναλυτικός τιμοκατάλογος

Μόνο σε αργίες και Κυριακές δεν θα ισχύει η ελεγχόμενη στάθμευση

Το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λέσβου ανακοινώνει την έναρξη της εφαρμογής συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης στον Επιβατικό Λιμένα Μυτιλήνης, στο χώρο στάθμευσης έμπροσθεν του κολυμβητηρίου, από την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020.

Η ελεγχόμενη στάθμευση στον ανωτέρω χώρο, θα γίνεται με τη χρήση ξυστής χάρτινης κάρτας στάθμευσης προπληρωμένου χρόνου, όπως εφαρμόζεται και στην προκυμαία Μυτιλήνης από τον Ιούλιο του 2010.

 Το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης, θα εφαρμόζεται από Δευτέρα έως Παρασκευή 08.00 έως 21.00 και το Σάββατο από 08.00 έως 15.00, ενώ το σύστημα δεν θα εφαρμόζεται την Κυριακή και τις επίσημες αργίες.

Οι κάρτες που θα χρησιμοποιούνται και το κόστος ανά χρόνο χρήσης θα έχουν ως εξής:

  • Κάρτα μισής ώρας, η οποία θα κοστίζει 0,50€ και θα έχει κόκκινο χρώμα.
  • Κάρτα μίας ώρας, η οποία θα κοστίζει 1,00€ και θα έχει μπλε χρώμα. 
  • Κάρτα δύο ωρών, η οποία θα κοστίζει 1,50€ και θα έχει πράσινο χρώμα.
  • Κάρτα 24 ωρών, η οποία θα κοστίζει 7,00€ και θα έχει καφέ χρώμα.
  • Κάρτα 7 ημερών, η οποία θα κοστίζει 35,00€ και θα έχει γκρι χρώμα.

Οι κάρτες 24 ωρών και 7 ημερών θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και ΜΟΝΟ για στάθμευση εντός του Επιβατικού Λιμένα Μυτιλήνης, έμπροσθεν του κολυμβητηρίου και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για στάθμευση επί της προκυμαίας.

Η προμήθεια των ξυστών καρτών θα γίνεται από περίπτερα, καταστήματα ψιλικών ειδών, καταστήματα πώλησης τουριστικών ειδών και ειδών αλιείας, που βρίσκονται στην προκυμαία Μυτιλήνης. 

Όταν κάποιος θέλει να ενεργοποιήσει την κάρτα στάθμευσης, θα ξύνει, ανάλογα με τον χρόνο έναρξης της στάθμευσης, τα αντίστοιχα πεδία της κάρτας (έτος, μήνας, ημέρα, λεπτά) και θα την τοποθετεί, εσωτερικά, στον ανεμοθώρακα (παρμπρίζ) του αυτοκινήτου του, ώστε να είναι ορατή κατά τον έλεγχο από τα αρμόδια όργανα του Λιμεναρχείου. 

Στο πίσω μέρος της κάθε κάρτας θα αναγράφονται, αναλυτικά, οι οδηγίες χρήσης της. 

Αν το χρονικό διάστημα στάθμευσης είναι μεγαλύτερο από τη χρονική ισχύ της μίας κάρτας, παρέχεται η δυνατότητα τοποθέτησης δύο ή περισσότερων καρτών για την κάλυψη του επιθυμητού χρόνου. Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι κάρτες πρέπει να τοποθετούνται η μία δίπλα στην άλλη και σε όλες θα ξύνονται τα ίδια στοιχεία άφιξης. 

Με την εφαρμογή του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης στον Επιβατικό Λιμένα Μυτιλήνης, θα εξαλειφθεί πλήρως το φαινόμενο της εγκατάλειψης των αυτοκινήτων και των μακροπρόθεσμων σταθμεύσεων, που υπήρχε εντός του συγκεκριμένου χώρου και οι πολίτες θα μπορούν, πλέον, να βρίσκουν ευκολότερα χώρο στάθμευσης για το αυτοκίνητό τους. 

Ευελπιστούμε ότι, η εφαρμογή του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης στο χώρο στάθμευσης έμπροσθεν του κολυμβητηρίου, θα συμβάλει τα μέγιστα στην αποσυμφόρηση της προκυμαίας και στην ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών στο κέντρο της πόλης, που είναι και το ζητούμενο.

Μοιράσου το άρθρο!