Περιβάλλον

30/12/2021 - 13:22

Χαμός στο Πλωμάρι μετά τη χθεσινή βροχή

Πρωτοφανείς εικόνες: Πλημμύρες, λάσπες, σκουπίδια παντού – Μεγάλη βροχόπτωση και πολλά φερτά υλικά

Λόγω την μεγάλης συνολικά βροχόπτωσης των τελευταίων δυο ημερών, Τετάρτη καταγράψαμε 2.8 ίντσες και σήμερα μέχρι στιγμής 3.13 ίντσες, αλλά και των πολλών φερτών υλικών που κατέβασε ο ποταμός, οι κάτοικοι του Πλωμαρίου -όπως αναφέρει το plomarinews.gr - αντίκρισαν πρωτοφανείς εικόνες στους δρόμους με λάσπες, κλαδιά και σκουπίδια να έχουν φτάσει από τον πλακόστρωτο δίπλα από τον ποταμό μέχρι το λιμάνι και τη κεντρική πλατεία, ενώ αρκετά μαγαζιά, σπίτια και το Πολιτιστικό Κέντρο πλημμύρισαν.

Στο δρόμο Παλαιοχωρίου – Μελίντας – Πλωμαρίου σημειώθηκαν νέες κατολισθήσεις ενώ πλημμύρισε ο δρόμος στον κάμπο της Πλαγιάς ως και την Ταβέρνα του Παναή.

Το περίεργο είναι ότι ο ποταμός δυστυχώς ενώ είχε καθαριστεί, κατέβασε μεγάλη ποσότητα φερτών υλικών όπως κλαδιά, κορμούς δέντρων και διάφορα άλλα σκουπίδια. Είναι γνωστό ότι κατά διαστήματα μετατρέπεται σε χωματερή αφού πάντα υπάρχουν ασυνείδητοι που πετάνε κάθε λογής σκουπίδια, μπάζα και κλαδιά.

 

H ανακοίνωση της Περιφέρειας: 

 

Επί ποδός βρίσκεται  από τα ξημερώματα η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας προκειμένου να αποκατασταθούν τα προβλήματα που δημιούργησαν οι έντονες βροχοπτώσεις χτες το βράδυ. Με εντολή του Περιφερειάρχη Κωνσταντίνου Μουτζούρη και τον συντονισμό του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη Πανάγου Κουφέλου, μηχανήματα της Περιφέρειας βρίσκονται στις περιοχές Πλωμάρι, Γέρα και Αγιάσο όπου προκλήθηκαν ζημιές και προβαίνουν στην αποκατάσταση τους.

Μοιράσου το άρθρο!