Skip to main content
|

Ο φωτογραφικός φακός του Μιχάλη Μπάκα στις προστατευόμενες περιοχές της Λέσβου - Έκθεση φωτογραφίας στη ΦΕΜ

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Χρόνος ανάγνωσης :
2'
Ημερομηνία Εκδήλωσης :

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ «ΖΩΑ, ΦΥΤΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΤΟΠΟΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ» 

 

Έκθεση φωτογραφίας με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Βιοποικιλότητας και της Ευρωπαϊκής Ημέρας Natura 2000 από τη Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Βορειανατολικού Αιγαίου του ΟΦΥΠΕΚΑ.

 

Έκθεση φωτογραφίας με θέμα τα ζώα, τα φυτά και τους οικοτόπους των προστατευόμενων Περιοχών της Λέσβου, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Βιοποικιλότητας και της Ευρωπαϊκής Ημέρας Natura 2000  θα πραγματοποιηθεί από τις 19 Μαΐου μέχρι τις 3 Ιουνίου, στην αίθουσα της Φωτογραφικής Εταιρείας Μυτιλήνης (ΦΕΜ) στο Κάτω Κάστρο από τη Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Βορειανατολικού Αιγαίου του ΟΦΥΠΕΚΑ.

Η έκθεση θα περιλαμβάνει φωτογραφίες του περιβαλλοντολόγου και ερασιτέχνη φωτογράφου φύσης Μιχάλη Μπάκα και θα είναι επισκέψιμη τα απογεύματα για το κοινό (19-26/05, 19:00-21:00, πλην της Τετάρτης 22/05, λόγω εκλογών της ΦΕΜ) και τα πρωινά για τα σχολεία (19/05-03/06, με προ συνεννόηση στο τηλ. 22510-42573).

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το απόγευμα της Κυριακής 19/5 στις 19:30 και θα περιλαμβάνουν ομιλίες από τους: Παναγιώτη Δημητρακόπουλο, καθηγητή Πανεπιστημίου και κοσμήτορα της Σχολής Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Μάκη Αξιώτη, ιατρό, διδάκτορα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας και Γιάννη Καρατζά, συνταξιούχο  πολιτικό μηχανικό και φυσιοδίφη καθώς και προβολή φωτογραφιών του Μιχάλη Μπάκα.

Η επίσκεψη κάθε σχολείου (πέραν της ξενάγησης στην έκθεση), θα πλαισιωθεί από σχετικό βιωματικό παιχνίδι στον εξωτερικό χώρο του κτηρίου (με τη χρήση καρτών με φωτογραφίες από  την έκθεση και  κινητικό παιχνίδι, βασισμένο στις σχέσεις των οργανισμών μεταξύ τους και με το περιβάλλον τους).

Παράλληλα οι μαθητές θα ενημερωθούν για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Νατούρα 2000 που εορτάζεται στις 21 Μαΐου και  είναι αφιερωμένη στη φύση και στις προστατευόμενες περιοχές της Ευρώπης, αλλά και για την Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας που καθιερώθηκε το 1993 από τα Ηνωμένα Έθνη για την καλύτερη κατανόηση και ευαισθητοποίηση σε θέματα βιοποικιλότητας και εορτάζεται κάθε χρόνο στις 22 Μαίου. Στην περιοχή του Βορειοανατολικού Αιγαίου περιλαμβάνονται 29 περιοχές Νατούρα 2000 από τις οποίες οι 11 εντοπίζονται στη Λέσβο καθιστώντας το νησί ένα πολύ δημοφιλές «hotspot βιοποικιλότητας» (απαντώνται πάνω από 330 είδη πουλιών, 120 είδη άγριων ορχιδεών κ.ά.).

Η έκθεση χρηματοδοτείται από το Εταιρικό Σύμφωνο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΣΠΑ) 2021-2027, το πρόγραμμα Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή (ΠΕΚΑ) 2021-27 και την πράξη Startup- Ολοκλήρωση Εθνικού Συστήματος Προστατευόμενων Περιοχών και διαχειριστικών δομών περιοχών Natura 2000.

 

ΟΦΥΠΕΚΑ

Ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και σκοπός του είναι η εφαρμογή της πολιτικής που χαράσσει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με αιχμή τις βιώσιμες πρακτικές, για τη διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών στην Ελλάδα, τη διατήρηση της βιοποικιλότητας, την προώθηση και υλοποίηση δράσεων αειφόρου ανάπτυξης και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Στη Μυτιλήνη εδρεύει η Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Βορειοανατολικού Αιγαίου, του ΟΦΥΠΕΚΑ υπεύθυνη για τις Προστατευόμενες Περιοχές των νησιών της Λήμνου, Αγίου Ευστρατίου, Λέσβου, Χίου, Ψαρών και Αντίψαρων, Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων.

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Διαβάστε επίσης
Άρθρα απο την ίδια κατηγορία