Δραματική διάσωση στη θάλασσα: Ιστιοφόρο σε κίνδυνο ανοιχτά της Λέσβου!
Τις απογευματινές ώρες χθες, ένα ιστιοφόρο σκάφος σημαίας Αγίου Δομίνικου, με μοναδικό επιβαίνοντα έναν Τούρκο υπήκοο, βρέθηκε σε κίνδυνο λόγω μηχανικής βλάβης στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Λέσβου. Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής σήμανε συναγερμό, ειδοποιώντας άμεσα τη Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης.
Με το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης σε πλήρη εφαρμογή, ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού και ένα σκάφος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (Ε.Ο.Δ.) έσπευσαν στην περιοχή. Υπό αντίξοες συνθήκες, εντόπισαν το ακυβέρνητο ιστιοφόρο, με τον επιβαίνοντα να είναι ευτυχώς καλά στην υγεία του. Με δεξιοτεχνία και συντονισμό, το σκάφος της Ε.Ο.Δ. παρείχε συνδρομή, ενώ το περιπολικό σκάφος συνόδευσε το ιστιοφόρο με ασφάλεια στη μαρίνα της Μυτιλήνης.
Οι αρχές του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης, με γνώμονα την ασφάλεια, απαγόρευσαν τον απόπλου του σκάφους μέχρι να προσκομιστεί βεβαιωτικό αξιοπλοΐας. Το περιστατικό ολοκληρώθηκε χωρίς τραυματισμούς ή περιβαλλοντική ζημιά, χάρη στην έγκαιρη και αποτελεσματική επέμβαση των σωστικών συνεργείων.