Περιβάλλον

06/02/2020 - 18:43

Στα λευκά η Αγιάσος !

Από το μεσημέρι και μέχρι αυτή τη στιγμή η συνεχίζεται η χιονόπτωση στην Αγιάσο και όλα δείχνουν ότι αύριο Παρασκευή θα ξημερώσει στα λευκά η Αγιάσος.  Το ύψος του χιονιού προς παρόν μπορεί να πλησιάζει τα δέκα εκατοστά αλλά όλα δείχνουν ότι θα έχουμε υψηλότερο σκορ... Προς το παρόν δεν έχουν αναφερθεί ιδιαίτερα προβλήματα στο οδικό δίκτυο.

Όταν ζεις στη Μυτιλήνη και ακούς τη λέξη «χιόνι» αυτόματα η σκέψη σου πάει στην Αγιάσο. Εκεί το χιόνι είναι τακτικός επισκέπτης (σε σχέση με άλλα μέρη του νησιού). Αλλά δεν είναι ένας απλό επισκέπτης…. Το χιόνι χαρίζει στην Αγιάσο μοναδικές εικόνες ομορφιάς.  Το χρώμα της Αγιάσου δένει αρμονικά με το λευκό του χιονιού.  Κλασικές εικόνες πλέον που κάθε φορά μας δίνουν μοναδική χαρά.

Μέσα στο χωριό βασιλεύει η γαλήνη και η μυρωδιά της ξυλόσομπας ή του τζακιού.  Το τοπίο είναι ακόμη πιο επιβλητικό εκτός χωριού. Στο δρόμος προς το Σανατόριο και το Μεγαλοχωρι...Εκεί κυριαρχεί η ακαταμάχητη γοητεία του αλπικού τοπίου, η φύση ζωγραφίζει για άλλη μια φορά.

 Χιονοπτώσεις έχουμε από το μεσημέρι και σε Φιλια, Ανεμωτια, Σκαλοχωρι, Μεγαλωχορι, Παλαιοχωρι,, Αγιασο, Αμπελικο, Ανεμωτια, Σκαλοχωρι, Μανταμάδο, Καπη , Αντισσα, Βαφείο, Πελοπη.

 

up date

Με απόφαση του Δημάρχου Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη, το Νηπιαγωγείο, ο Παιδικός Σταθμός, το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο Αγιάσου θα παραμείνουν κλειστά αύριο Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου λόγω της έντονης χιονόπτωσης.

Μοιράσου το άρθρο!