Περιβάλλον

16/06/2015 - 12:24

Ανακύκλωση για κλάματα.... Όλα στα σκουπίδια τελικά!

Θα ήθελα να σας ενημερώσω για ένα οικολογικό θέμα που υπάρχει στην περιοχή όπου μένω, στο νομό Λέσβου και συγκεκριμένα στην περιοχή Πολιχνίτου. Με την παρούσα επιστολή εκφράζω παράπονά μου και τη θλίψη μου γι' αυτό. Εδώ και περίπου δυο βδομάδες έχουν τοποθετήσει σε όλα τα χωριά και τις πόλεις του νησιού κάδους ανακύκλωσης.

Όταν έγινε αυτό οι κάτοικοι χαρήκαμε πάρα πολύ που επιτέλους θα κάνουμε και κάτι σωστό για τη χώρα μας και το περιβάλλον. Για πολύ καιρό μαζεύαμε και πλέναμε τα ανακυκλώσιμα ''σκουπίδια'', γιατί μόνο σκουπίδια δεν είναι, ώστε να τα πετάξουμε στους μπλε αυτούς κάδους για να πάνε στην ανακύκλωση.

Για πολύ καιρό όμως κανείς δεν ερχόταν να τα πάρει με αποτέλεσμα αυτά να μένουν και να σαπίζουν στους κάδους, ώσπου 12/6/2015  και 16/6/2015 ήρθε το κανονικό όχημα που μαζεύει σκουπίδια για τη χωματερή και ανέμιξε τα ανακυκλώσιμα με τα υπόλοιπα σκουπίδια. Και αυτό είναι το πρόβλημα. Από τη στιγμή που ο Δήμος  μοίρασε κάδους ανακύκλωσης σε όλο το νησί  (που είναι μια πολύ καλή κίνηση) γιατί τόσος κόπος να πηγαίνει χαμένος και από τους πολίτες και από το περιβάλλον που καταστρέφεται και να μη μαζεύουν τα ανακυκλώσιμα?

Είμαστε μια ανεύθυνη χώρα έχω να πω. Αν είναι να μην έρχονται να μαζεύουν τα ανακυκλώσιμα, καλύτερα να αφαιρεθούν οι μπλε κάδοι. Ντροπή και αίσχος στους κυβερνώντες του κράτους από τη στιγμή που οι πολίτες ΑΝΤΑΠΟΚΡΊΘΗΚΑΝ στην ανακύκλωση και τους στέρησαν αυτό το δικαίωμα.

Εμείς προσωπικά κάναμε και παράπονα στον υπεύθυνο στην περιοχή του Πολιχνίτου. ΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΟΥΜΕ ΚΑΠΟΤΕ.

(φωτογραφίες : Πολιχνίτος 16/06/2015)

------------

Από επώνυμη καταγγελία αναγνώστη στο  Lesvosnews.net / Αλήθεια στα υπόλοπα χωριά της Λέσβου ισχύει το ίδιο....;

Ας σχολιάσει ο κάθε αναγνώστης τι συμβαίνει στο δικό του χωριό.

Μοιράσου το άρθρο!