Περιβάλλον

25/11/2018 - 08:28

Κατολίσθηση στο Πλωμάρι - 14 οικογένειες φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία - Νέες φωτογραφίες

Καταπτώσεις βράχων έγιναν τα ξημερώματα του Σαββάτου, εντός του οικισμού στο Πλωμάρι και συγκεκριμένα στους πρόποδες του λόφου του Προφήτη Ηλία.


Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Δήμου Λέσβου και από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο σημείο ο Αντιδήμαρχος Πλωμαρίου, Μανώλης Αρμενάκας και στη συνέχεια ο Δήμαρχος Σπύρος Γαληνός μαζί με τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Νίκο Καρασάββα, ενώ ενημερώθηκε η Αστυνομική Διεύθυνση, η Πυροσβεστική Υπηρεσία οι αρμόδιοι φορείς. Έπειτα από άμεση συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λέσβου αποφασίστηκε, για λόγους ασφαλείας,  η εκκένωση 14 σπιτιών οι ένοικοι των οποίων φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία της περιοχής Πλωμαρίου. Τα έξοδα διαμονής των ενοίκων για όσο διάστημα απαιτείται καλύπτονται από τον Δήμο Λέσβου.


Σήμερα το πρωί στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Λέσβου, μέλη του Τεχνικού Επιμελητηρίου, ο Γεωλόγος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, κ. Δ. Ακριώτης, καθώς και δύο Γεωλόγοι της περιοχής, ο κ. Ματαράγκας και η κα Βαρτή, βρέθηκαν στο σημείο για να παρέχουν εξειδικευμένη βοήθεια.


Σήμερα το πρωί θα επισκεφθεί το σημείο της κατολίσθησης Επιστημονική Ομάδα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με επικεφαλής τον Καθηγητή του Τμήματος Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος και Πρόεδρο του ΟΑΣΠ  κ. Ευθύμη Λέκκα, ο οποίος θα δώσει οδηγίες για τις περαιτέρω ενέργειες που πρέπει να γίνουν ώστε να αρθεί η επικινδυνότητα στο σημείο της κατολίσθησης και να γίνουν οι εργασίες που απαιτούνται.

Μοιράσου το άρθρο!