Πολιτική

16/05/2020 - 13:12

Αντιδήμαρχος Πολιτισμού: Άλλο η Δημοκρατία άλλο η αυθαιρεσία

Άμεση η απάντηση του Αντιδημάρχου Πολιτισμού στην ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης: 

Την προσεχή Τετάρτη συζητείται στη Δ.Κοινοτητα Μυτιλήνης ΠΡΟΤΑΣΗ μου σχετικα με την Πλατεια Σαπφους και το παρκο Χατζηδημου..

Τα τελευταία χρόνια ο κόσμος και τα μαγαζιά βιώνουν μια κατάχρηση της χρήσης του κεντρικότερου σημείου της πολης μας.. της πλατειας Σαπφους κι εχει αγανακτησει.Ο καθένας οποτε το θελήσει και χωρις να λογαριάζει κανέναν και χωρίς να ρωτα αν υπάρχει κάποια άλλη δράση προς όφελος των πολιτών .Ότι ώρα και να ναι μαζευεται και διαμαρτύρεται για το δικό του λογο..

Βεβαιως και ειναι ολα επιτρεπτα στη δημοκρατια, ομως η ελευθερια του ενος σταματα εκει που ξεκιναει η ελευθερια του αλλου.

Γι αυτο στα πλαισια της οργάνωσης του Λεσβιακου καλοκαιριού,

ζητώ κατα τους θερινους μήνες Ιουλίο και Αύγουστο (εκτός κι αν υπάρχει προεκλογική περίοδος φυσικα) η πλατεία Σαπφους να χρησιμοποιείται μονο για πολιτιστικές Δράσεις και δράσεις ψυχαγωγιας των πολιτων. Τα μαγαζιά της πολης , ο κόσμος και οι οικογένειές με τα παιδιά τους πρεπει να ανασανουν .Ο τουρίστας πρεπει να γίνεται θιασώτης μιας όμορφης και χαρούμενης εικόνας της πολης..Υπάρχουν κι άλλα μέρη.

Δεν μπορεί να τρέμει το φυλοκαρδι του κάθε Συλλόγου και του καθε πολιτη αν θα κάνει μια δράση γιατί μπορεί να συναντήσει στα καλά καθούμενα ενα συλλαλητήριο. Όλα έχουν τα ορια τους .Τα μαγαζιά ιδίως με αυτή την κρίση πρεπει να δουλέψουν..και ο κοσμάκης να απολαύσει τη βόλτα του.

Η εικόνα μιας πολης τα καλοκαίρια που βουλιάζει στη μιζέρια πρεπει να σταματήσει και η πλειοψηφία των πολιτών δεν είναι υποχρεωμένη να τα ανέχεται όλα αυτά...

Επίσης το παρκο Χατζηδημου το μέρος που εδρεύει η πανέμορφη Δημοτική βιβλιοθηκη είναι παρκο και όχι παρκινγκ .

Ξέρω πως κάποιοι στο όνομα της δημοκρατιας θα αντιδράσουν. Αλλο ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ κι αλλο αυθαιρεσία.

Εξελέγην για το καλο του τόπου μου και αυτο καθορίζει τις κινήσεις μου..

Ελπίζω η πρόταση μου για την οποία αναλαμβάνω Προσωπικά την ευθυνη, να γίνει αποδεκτή και να αποδείξουν όλοι πως πανω απο ιδεολογίες είναι ο ΠΟΛΊΤΗΣ και η ΛΟΓΙΚΗ του..

Μετα τιμής

Παναγιώτης Δ. Τσακυρης

Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δημου Μυτιληνης

Μοιράσου το άρθρο!