Πολιτική

04/05/2019 - 21:20

Αποσπάσματα από την ομιλία του Δ. Κουτσούμπα

Μυτιλήνη 04-05-2019

«Φίλες και φίλοι,

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Όσο και να προσπαθούν ο Τσίπρας και ο Μητσοτάκης να πουλήσουν στο λαό τα δήθεν φιλολαϊκά μέτρα τους, ο λαός ξέρει πως, όποιος κι αν είναι κυβέρνηση την επόμενη μέρα, είτε ο ΣΥΡΙΖΑ είτε η ΝΔ, αυτός θα συνεχίζει να πληρώνει. Θα συνεχίσει να ματώνει για να πιάνονται οι στόχοι και τα πλεονάσματα. Για να υλοποιούνται οι δεσμεύσεις, δηλαδή να στηρίζονται μόνο οι μεγάλες επιχειρήσεις και η κερδοφορία τους.

Ούτε τα περί "ρύθμισης των οφειλών" από επαγγελματίες προς τα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και των ληξιπρόθεσμων οφειλών στην εφορία, ούτε η λεγόμενη μείωση του αρχικού φορολογικού συντελεστή για μισθωτούς και συνταξιούχους από το 22% στο 20%, ούτε οι ενδεχόμενες "μειώσεις" στο ΦΠΑ, ούτε οι "διορθωτικές κινήσεις" στα χαράτσια του ΕΝΦΙΑ, όλα αυτά δηλαδή που διαφημίζει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ως δήθεν ελαφρύνσεις μπορούν να κρύψουν πως είναι και παραμένει μια βαθιά αντιλαϊκή κυβέρνηση.

Ούτε φυσικά και η κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου που προτείνει η ΝΔ, ο Μητσοτάκης, καθιστά τη ΝΔ μια φιλολαϊκή πολιτική δύναμη. Το αντίθετο.

Κι όλα αυτά βέβαια, τα περί μείωσης των φόρων, εδώ οι κάτοικοι, που έχουν φορτωθεί ξανά τον ΦΠΑ, τα ακούνε βερεσέ. Αν θέλουν πραγματικά να ανακουφίσουν αυτόν εδώ τον κόσμο, στα απομονωμένα νησιά με το υψηλό κόστος διαβίωσης, το ΚΚΕ τους προτείνει:

Να επαναφέρουν τώρα τον μειωμένο ΦΠΑ κατά 50% για όλα τα νησιά του Αιγαίου.

Να καταργήσουν τον ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης.

Να νομοθετήσουν αφορολόγητο ατομικό όριο για όλους στα 20.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Να αφαιρέσουν από τη φορολόγηση τις δαπάνες Υγείας, θέρμανσης, νερού, τηλεφώνου.

Να καταργήσουν τον ΕΝΦΙΑ και όλα τα χαράτσια.

Να απαγορεύσουν τους πλειστηριασμούς για τις εργατικές και λαϊκές οικογένειες.

Αυτά ναι, είναι μέτρα ελάφρυνσης των λαϊκών οικογενειών. Να κάνουν, λοιπόν, δεκτές εδώ και τώρα τις προτάσεις νόμου που έχει καταθέσει το ΚΚΕ στη Βουλή για την ανακούφιση της λαϊκής οικογένειας.

Αντίθετα, και οι δυο τους, και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, δίνουν τα ρέστα τους για τη στήριξη του μεγάλου κεφαλαίου και για το λαό προορίζουν μόνο ορισμένα ψίχουλα απ’ αυτά που θα πέφτουν από το τραπέζι της καπιταλιστικής κερδοφορίας. Κι αυτό δεν μπορούν να το κρύψουν, όσες κορόνες κι αν πετάξει ο κ. Τσίπρας περί "στήριξης των αδυνάτων" από την κυβέρνησή του, όση δήθεν "υπευθυνότητα" και αν επιστρατεύσει ο κ. Μητσοτάκης για να καμουφλάρει το βαθιά αντιλαϊκό κυβερνητικό του πρόγραμμα. Και δω στη Μυτιλήνη, σε όλη τη Λέσβο, οι εργαζόμενοι, ο λαός, ξέρουν πολύ καλά πως σε κανένα κυβερνητικό πρόγραμμα, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ ούτε της ΝΔ, δεν πρόκειται να χωρέσουν τα δικαιώματα, οι δικές τους ανάγκες. Ποιος για παράδειγμα μιλάει:

Για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Λέσβου με σύγχρονα και ασφαλή πλοία με καθημερινή σύνδεση με Πειραιά;

Για τη σύνδεση με τη Βόρεια Ελλάδα, τη Θεσσαλονίκη και με τα άλλα νησιά Βόρειου και Νότιου Αιγαίου;

Για την αύξηση των δρομολογίων των αεροπλάνων, αλλά και τη μείωση κατά 50% των εισιτηρίων σε αεροπλάνα και καράβια;

Για κατάργηση των φόρων σε αεροδρόμια και λιμάνια;

Κανείς. Γιατί τα συμφέροντα των εφοπλιστών δεν συμβαδίζουν ούτε με τα δικαιώματα των ναυτεργατών ούτε με τις ανάγκες για ασφαλή φτηνή μεταφορά των εργαζομένων των νησιών.

Σε ποιο κυβερνητικό πρόγραμμα υπάρχει έστω και μια αναφορά στο δικαίωμα στη σταθερή δουλειά, αφού και οι δύο έκαναν ό,τι μπορούσαν για να επιβάλουν την "ευελιξία" στις εργασιακές σχέσεις, τη μαθητεία, δηλαδή την απλήρωτη δουλειά, τους εργολαβικούς εργάτες;

Σε ποιο κυβερνητικό πρόγραμμα, του ΣΥΡΙΖΑ ή της ΝΔ, θα βρει κανείς μέτρα στήριξης της φτωχής αγροτιάς, αφού και οι δύο στηρίζουν με χέρια και με πόδια τις κατευθύνσεις της ΕΕ, της ΚΑΠ που ξεκληρίζουν τους φτωχούς αγρότες;

Κι όμως οι αγρότες, για να μπορέσουν να μείνουν στα χωράφια τους, για να μπορέσουν να ζήσουν τα παιδιά τους, χρειάζονται άμεσα μέτρα. Μέτρα που αφορούν τη μείωση του κόστους παραγωγής, με κατώτερες εγγυημένες τιμές για τα αγροτικά - κτηνοτροφικά προϊόντα που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας.

Έχουν ανάγκη μέτρα για την κάλυψη του εισοδήματός τους που χάθηκε λόγω της μεγάλης μείωσης των τιμών σε μια σειρά προϊόντων και των μεγάλων απωλειών στην παραγωγή από την κακοκαιρία και τις αρρώστιες που δεν αποζημιώνονται στα προϊόντα. Μέτρα για άμεσες αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ οι οποίες βρίσκονται σε εκκρεμότητα.

Έχουν ανάγκη βέβαια να μη μειωθεί το αφορολόγητο όριο που κατέκτησαν στα μπλόκα του αγώνα, αλλά να αυξηθεί στα 12.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Όλα αυτά και ένα σωρό άλλα μέτρα που έχει στο πρόγραμμά του το ΚΚΕ είναι πραγματικά μέτρα ανακούφισης της φτωχής αγροτιάς.

Σε ποιο κυβερνητικό πρόγραμμα, του ΣΥΡΙΖΑ ή της ΝΔ, υπάρχει έστω ως σύνθημα η δημόσια και δωρεάν Παιδεία, όπου ο γονιός δεν θα πληρώνει ούτε ένα ευρώ για τη μόρφωση των παιδιών του;

Σε κανένα. Αντίθετα και οι δύο έχουν να επιδείξουν πλούσιο έργο σε ό,τι αφορά στη μετατροπή του Λυκείου σε ένα εξοντωτικό εξεταστικό κέντρο που φυτοζωεί δίπλα στην ακριβοπληρωμένη παραπαιδεία. Και οι δύο έχουν να παρουσιάσουν ένα δημόσιο Πανεπιστήμιο που θα λειτουργεί με τις επιχειρήσεις και για τις επιχειρήσεις.

Και όσο κι αν προσπαθεί ο ΣΥΡΙΖΑ να διαφοροποιηθεί από τη ΝΔ, δεν τα καταφέρνει. Τον προδίδει ο νόμος Γαβρόγλου που θα τον ζήλευαν όλοι οι προκάτοχοί του στο υπουργείο Παιδείας, υπουργοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Ας απαντήσουν, όχι σε μας, ας απαντήσουν στους εργαζόμενους στα λαϊκά στρώματα του νησιού πού χωράει στα προγράμματά τους η δωρεάν δημόσια Υγεία και Πρόνοια!!!

Γιατί η κατάσταση στην Υγεία παραμένει τραγική, ιδιαίτερα για ένα νησί όπως η Λέσβος, όπου το καλοκαίρι υποδέχεται χιλιάδες τουρίστες. Όπου χειμώνα - καλοκαίρι φιλοξενεί πρόσφυγες, βουλιάζει, με ευθύνη της πολιτικής της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων και κανείς τους δεν εγγυάται πως πρόκειται να αλλάξει. Πώς αλλιώς να μιλήσει κανείς για την κατάσταση στο Βοστάνειο Νοσοκομείο;

Νοσοκομείο το οποίο πρέπει να καλύψει και τα κενά της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας αλλά και το μεγάλο αριθμό προσφύγων που ανήκουν σε ιδιαίτερα ευάλωτες ομάδες, λόγω των συνθηκών από τις οποίες έφυγαν, αλλά και λόγω των απαράδεκτων συνθηκών διαβίωσης στα hot spots.

Θα περίμενε κανείς ότι με όλη αυτή την επιβάρυνση θα ενισχυόταν με προσωπικό και τεχνολογικό εξοπλισμό. Αντίθετα, βλέπουμε να παραμένουν οι ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, αλλά και σε νοσηλευτικό προσωπικό.

Ίδια και χειρότερη είναι η κατάσταση στα Κέντρα υγείας, τόσο της Μυτιλήνης, όσο και της υπαίθρου, όπου τα τέσσερα Κέντρα Υγείας βρίσκονται μακριά από την πόλη και καλούνται να καλύψουν τόσο τακτικά όσο και επείγοντα, κάποιες φορές, περιστατικά.

Όλα είναι υποστελεχωμένα. Σε όλα λείπουν βασικές ειδικότητες, νοσηλευτές και βασικός εξοπλισμός.

Σε ποιο κυβερνητικό πρόγραμμα, του ΣΥΡΙΖΑ ή της ΝΔ, υπάρχουν έργα για την προστασία της ζωής του λαού; Όπως είναι τα αντιπλημμυρικά, τα αντιπυρικά, τα έργα αντισεισμικής θωράκισης;

Σε κανένα γιατί η ΕΕ στη λογική του "κόστους - οφέλους" δεν επιλέγει έργα προστασίας της ζωής του λαού.

Γιατί αυτά τα έργα δεν έχουν επιχειρηματική δραστηριότητα, πελάτες με το κεφάλι, πωλήσεις με το κομμάτι, εισιτήρια ή διόδια, δεν είναι επιλέξιμα λένε.

Γι' αυτό και στο νησί της Λέσβου, το οποίο έχει ήδη δοκιμαστεί από τους σεισμούς, ουσιαστικά δεν έχει αλλάξει τίποτα σε ό,τι αφορά την προστασία των κατοίκων μπροστά στο ενδεχόμενο ενός νέου σεισμού.

Μάλιστα, δύο χρόνια μετά το μεγάλο σεισμό, το χωριό της Βρίσας θυμίζει ακόμα βομβαρδισμένο τοπίο, ενώ στην περιοχή του Πλωμαρίου ακόμα πέφτουν τα βράχια και προκαλούν και ζημιές και τεράστιες ανησυχίες στους κατοίκους.

Δύο χρόνια μετά, και δεν έχουν γίνει ούτε τα στοιχειώδη, όπως ο έλεγχος των σχολικών κτιρίων. Φτάνει να σκεφτεί κανείς πως στη Λέσβο, με τα 210 σχολεία, τους 12.000 μαθητές και 2.000 εκπαιδευτικούς, μόνο στα 187 έγινε ένας απλός οπτικός έλεγχος κι αυτός πριν 10 περίπου χρόνια. Ανάμεσα στα σχολεία αυτά και το Δημοτικό Σχολείο της Βρίσας, που κατέρρευσε στο σεισμό των 6,3 Ρίχτερ τον Ιούνη του ’17.

Εμείς βέβαια ως Κόμμα δεν θα σταματήσουμε να διεκδικούμε όχι μόνο τα στοιχειώδη, όπως το να προχωρήσει χωρίς άλλη καθυστέρηση η αποκατάσταση των προβλημάτων σε όλα τα σχολεία και τα Νηπιαγωγεία για την αντισεισμική τους προστασία με άμεση χρηματοδότηση. Αλλά συνολικότερα με μέτρα αντισεισμικής θωράκισης του νησιού, αλλά και μέτρα ολόπλευρης στήριξης των πληγέντων, ώστε να σταθούν στα πόδια τους, στον τόπο τους.

Φίλες και φίλοι,

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Η Λέσβος, όπως και τα άλλα τέσσερα νησιά του Αιγαίου, ζει εδώ και χρόνια, αλλά ιδιαίτερα από το 2015, το δράμα των ξεριζωμένων από τους πολέμους και την εξαθλίωση προσφύγων και μεταναστών.

Η ΕΕ, αντάξια του ρόλου της ως αντιδραστική και εχθρική για τους λαούς ένωση των μονοπωλίων, αφού άνοιξε για ένα μικρό χρονικό διάστημα τα σύνορα όχι από κάποιο ανθρωπισμό, αλλά για τα συμφέροντα του κεφαλαίου και τα ευρύτερα γεωπολιτικά τους συμφέροντα. Στη συνέχεια έδειξε το γνωστό της αποκρουστικό πρόσωπο, σε συμπαιγνία με τις κυβερνήσεις των κρατών-μελών της και της ελληνικής μαζί, δηλαδή περισσότερη καταστολή στα σύνορα και στο εσωτερικό των κρατών-μελών, ευρωπαϊκή συνοριοφυλακή και φράχτες, στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών, ακόμη μεγαλύτερο και μονιμότερο εγκλωβισμό στις χώρες πρώτης υποδοχής, όπως η Ελλάδα. Διαλογή μόνο εκείνων των μεταναστών που έχει ανάγκη για τα συμφέροντά του το μεγάλο κεφάλαιο.

Αυτές τις απάνθρωπες πολιτικές της ΕΕ, τις αποφάσισαν από κοινού, παρά τις αντιθέσεις τους, τόσο οι λεγόμενες προοδευτικές ή ανεκτικές κυβερνήσεις όσο και οι εθνικιστές, οι ξενοφοβικές κυβερνήσεις των Όρμπαν και Σαλβίνι. Τις ψήφισε και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Αποδεικνύεται, επομένως, και από τη σκοπιά του προσφυγικού - μεταναστευτικού ζητήματος πόσο ψευδεπίγραφα είναι τα δήθεν "προοδευτικά μέτωπα" ενάντια στην άνοδο της άκρας δεξιάς στην Ευρώπη, πόσο ψευδεπίγραφες είναι και οι διαχωριστικές γραμμές μεταξύ "προόδου" και συντήρησης που προβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλες δυνάμεις της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας.

Γιατί αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι:

Και η συμφωνία ΕΕ - κυβέρνησης - Τουρκίας.

Και η μετατροπή των νησιών σε χώρους μαζικού εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών, με δυσμενείς συνέπειες και στη ζωή των νησιωτών.

Και το αίσχος της Μόριας και των άλλων hot spots.

Και τα ναυάγια και οι νεκροί πρόσφυγες, όπως το 9χρονο κοριτσάκι που ανασύρθηκε νεκρό πριν λίγες μέρες στις ακτές της Λέσβου.

Την ευρωτουρκική συμφωνία, τον Κανονισμό του Δουβλίνου, τον εγκλωβισμό και τα hot spots ψήφισε, πιστά εφαρμόζει και προκλητικά εξωραΐζει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία, επιπλέον, έφερε και τη ΝΑΤΟική αρμάδα πολέμου στο Αιγαίο, για να επιτηρεί δήθεν τις μαζικές αφίξεις προσφύγων και μεταναστών.

Στην πραγματικότητα την έφερε για να ενισχύσει τη ΝΑΤΟική παρουσία στο Αιγαίο, στην Ανατολική Μεσόγειο μέχρι την Κασπία Θάλασσα.

Με αυτή την πολιτική συμφώνησαν και συμφωνούν και τα άλλα κόμματα, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, όπως και οι δήμαρχοι και περιφερειάρχες που στήριξαν και στηρίζουν όλη αυτή την πολιτική και σήμερα θυμήθηκαν να διαμαρτύρονται για τις συνέπειες του εγκλωβισμού, για τη μεταφορά προσφύγων από το ένα νησί στο άλλο κλπ. Όψιμο και πολύ υποκριτικό το ενδιαφέρον τους!

Άλλωστε, η εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας για το Προσφυγικό έγινε με την πολύ ενεργό συμβολή του υποψήφιου των Ευρωπαίων σοσιαλδημοκρατών για την προεδρία της Κομισιόν και στενού συνομιλητή του κ. Τσίπρα, επίτροπου Φρανς Τίμερμανς. Επίσης όλες οι αποφάσεις και οι πολιτικές της ΕΕ για το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό έχουν την υπογραφή και του αρμόδιου επίτροπου για τη Μετανάστευση, δηλαδή του στελέχους της ΝΔ Δ. Αβραμόπουλου.

Την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με το μαζικό εγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών στα νησιά, αλλά και την ηπειρωτική Ελλάδα εκμεταλλεύονται οι ναζιστές εγκληματίες της Χρυσής Αυγής και άλλα αντιδραστικά ακροδεξιά σχήματα και οι φασιστικές συμμορίες, δηλαδή, όλα τα πιστά τσιράκια του μεγάλου κεφαλαίου και της ΕΕ, για να διαδώσουν τις αποκρουστικές τους ιδέες και για να εξαπολύουν δολοφονικές επιθέσεις στα θύματα των πολέμων, των ανταγωνισμών και της δυστυχίας.

Ευθύνες σοβαρές έχει και το κόμμα της ΝΔ που "χαϊδεύει αυτιά", συγκαλύπτει αντιδραστικές θέσεις και φιλοξενεί στα δημοτικά ψηφοδέλτια που στηρίζει υποψήφιους που τις διαδίδουν.

Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε η προσφυγική κρίση, το 2015, συνέβαλε με τις δυνάμεις του στο κίνημα αλληλεγγύης που έδειξε ο λαός της Λέσβου και άλλων νησιών απέναντι στην κατάσταση που δημιουργήθηκε, ειδικά τη Λέσβο. Άνοιξε μέτωπο κατά της εμπλοκής όλων των ΜΚΟ και κάθε είδους ιδιωτικής πρωτοβουλίας στη διαχείριση του Προσφυγικού. Ανέδειξε ότι τα ευρωπαϊκά κονδύλια είναι μόνο για την επιδότηση του εγκλωβισμού των προσφύγων στην Ελλάδα. Αποκάλυψε το βρώμικο ρόλο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αλλά και την ουσιαστική συναίνεση των άλλων κομμάτων.

Από την πρώτη στιγμή ζήτησε τη μεταφορά των προσφύγων από τα νησιά στις χώρες πραγματικού προορισμού τους, με ευθύνη του ΟΗΕ και της ΕΕ.

Ήταν το μόνο κόμμα που τάχθηκε καθαρά και ξάστερα κατά της ευρωτουρκικής συμφωνίας και ζήτησε την κατάργησή της.

Τάχθηκε κατά της δημιουργίας των hot spots και της μετατροπής των νησιών σε "αποθήκες" και μαζικές φυλακές προσφύγων και μεταναστών.

Απαίτησε να αποζημιωθούν οι κάτοικοι που υπέστησαν ζημιές από την πολιτική του εγκλωβισμού και των άθλιων συνθηκών ζωής μέσα στα hot spots.

Έτσι και τώρα στηρίζει τα αιτήματα του ΕΚ Λέσβου, των άλλων μαζικών φορέων, του λαού της Λέσβου για:

Να κλείσει η Μόρια.

Για τον απεγκλωβισμό των προσφύγων και μεταναστών από το νησί, τη μεταφορά τους στην ηπειρωτική Ελλάδα, όπως και των Υπηρεσιών Ασύλου σε δομές φιλοξενίας με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και από εκεί στις χώρες πραγματικού προορισμού τους

Για ανθρώπινες συνθήκες φιλοξενίας για όσο, μικρό διάστημα, χρειαστεί να παραμείνουν στο νησί.

Για να καταργηθεί η απαράδεκτη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας.

Αυτά τα αιτήματα διεκδικούν με μαζικές κινητοποιήσεις οι νησιώτες και τους καλούμε να τα εκφράσουν και με την ψήφο τους στις ερχόμενες εκλογές καταδικάζοντας τα κόμματα και τους υποψηφίους που στήριξαν τη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας, τα άθλια hot spots και την ομηρία χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στο νησί "ρίχνοντας μαύρο" σε κάθε "μαύρη" ρατσιστική φωνή και το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής.

Φίλες και φίλοι,

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Απόψε εδώ στη Μυτιλήνη, στη Λέσβο, σ’ αυτό το νησί που έχει ξεχωριστό μερίδιο στην ηρωική ιστορία του λαού μας θέλουμε να απευθυνθούμε σε όλους όσοι νιώθουν προοδευτικοί, αριστεροί. Σε όλους όσοι παρά τις διαφωνίες τους ξέρουν πως την επόμενη μέρα ένα αποκούμπι θα έχουν κι αυτό είναι το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.

Απευθυνόμαστε σε όλους όσοι ξέρουν πως πρόοδος δεν είναι να δηλώνεις υποταγή στο σύστημα, στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ, δεν είναι οι Μόριες, το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, τα πραξικοπήματα των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα για τα οποία η κυβέρνηση τηρεί τακτική "στρίβειν διά του αρραβώνος" και τελικά υιοθετεί τα προσχήματα των ιμπεριαλιστών για επέμβαση σε μια ανεξάρτητη χώρα.

Πρόοδος είναι να στέκεσαι απέναντι από τον αντίπαλο, να παίρνεις τη θέση σου στο μέτωπο της ρήξης και της σύγκρουσης, να ανοίγεις δρόμους να ζήσουν καλύτερα τα παιδιά σου.

Και όταν ο λαός μας πήρε τη θέση του απέναντι στον πραγματικό αντίπαλο, μεγαλούργησε, τότε έγραψε τις ηρωικές σελίδες στην ιστορία του, τότε είχε και κατακτήσεις.

Απευθυνόμαστε σε όλους όσοι και όσες δεν ανέχονται να λερώνουν τις αξίες και τα ιδανικά της αριστεράς, εκείνοι που υπέγραψαν και με τα δύο χέρια δυο μνημόνια. Το ένα χειρότερο από το άλλο.

Γιατί το μνημόνιο που έχουν υπογράψει με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, είναι το ίδιο και χειρότερο, πιο επικίνδυνο από αυτό που υπέγραψαν με τους εταίρους τους.

Γιατί μπλέκει το λαό μας, τη χώρα στα επικίνδυνα σχέδια των ιμπεριαλιστών, αυτά που δεν λογαριάζουν ανθρώπινες ζωές.

Απευθυνόμαστε στους αριστερούς που ξέρουν πως η "ΝΑΤΟική αριστερά" δεν είναι αριστερά.

Απευθυνόμαστε σε όλους όσοι και όσες το βράδυ των εκλογών θέλουν να έχει γκρεμιστεί η ΧΑ από την τρίτη θέση. Κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με ένα πολύ ισχυρό ΚΚΕ. Γι' αυτό στις εκλογές κρατήστε καλά και ρίξτε στην κάλπη το ψηφοδέλτιο με το σφυροδρέπανο.

Στις δημοτικές και στην Περιφέρεια ρίξτε στην κάλπη το ψηφοδέλτιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης" με το γαρίφαλο. Αυτό θα κάνει την πραγματική διαφορά! Θα τα καταφέρουμε. Μπορούμε!

ΚΚΕ ισχυρό παντού, για μια μεγάλη νίκη του λαού».

Μοιράσου το άρθρο!