Πολιτική

08/01/2020 - 17:38

Δεν έμαθε τίποτα ο Περιφερειάρχης για την κλειστή δομή στη Λέσβο! Το μπάχαλο της Κυβέρνησης....

Το μπάχαλο που έχει δημιουργήσει η Κυβέρνηση σχετικά με τις πληροφορίες για τη δημιουργία κλειστών δομών και τη διαχείριση του μεταναστευτικού - προσφυγικού δεν έχει τέλος...

Δεν έχει νόημα να αναφερθούμε στις συσκέψεις που κάθε ημέρα άλλαζαν σύνθεση και ημερομηνία.

Θα αναφερθούμε στη σημερινή σύσκεψη που έγινε στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ τη σύσκεψη συγκάλεσαν ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος και μετέχουν οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος και ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής.

Αντικείμενο της σύσκεψης είναι η ενημέρωση των βουλευτών των περιοχών, όπου με βάση το κυβερνητικό σχέδιο θα μετεγκατασταθούν πρόσφυγες σε κλειστού τύπου κέντρα φιλοξενίας. Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης. 

Ποιο είναι το αποτέλεσμα αυτής της σύσκεψης ; ΤΙΠΟΤΑ!

Πριν από λίγο μιλώντας τηλεφωνικά ο Περιφερειάρχης κ. Μουτζούρης στην ιστοσελίδα "Πολίτης" της Χίου δήλωσε ότι υπάρχει χωρική ασάφεια για τη Λέσβο σε σχέση με τη δημιουργία των κλειστών δομών. Μάλιστα όπως τόνισε ο κ. Μουτζούρης για τη Κυβέρνηση η Λέσβος είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα καθώς για Χίο και Σάμο όλα δείχνουν ότι έχει βρεθεί λύση...

Τέλος ο κ. Μουτζούρης τόνισε ότι απόψε το βράδυ επιστρέφει Μυτιλήνη και δεν θα συμμετέχει στην αυριανή σύσκεψη της Κυβέρνησης με τους Δημάρχους. 

Είναι πλέον προφανές ότι απουσιάζει όχι μόνο ο σχεδιασμός αλλά η Κυβέρνηση αναλαμβάνει πλέον τεράστιες ευθύνες καθώς η κατάσταση στη Λέσβο είναι πλέον οριακή. 

 

Μοιράσου το άρθρο!