Πολιτική

09/07/2013 - 13:46

Ενημέρωση για την καθυστέρηση στη δακοκτονία ζητάει η παράταξη «Αγώνας για τα Νησιά σας»

yle="margin-left:252.0pt;">Προς:   Περιφερειάρχη Β. Αιγαίο  κ. Αθανάσιο Γιακαλή

                                             

Θέμα: Ενημέρωση για την καθυστέρηση στην ενεργοποίηση του Προγράμματος Δακοκτονίας

 

κ. Περιφερειάρχη,

Βρισκόμαστε ήδη στα μέσα Ιουλίου, και για ακόμη μια χρονιά, το Πρόγραμμα της Περιφέρειας Βορ. Αιγαίου για την καταπολέμηση του δάκου έχει καθυστερήσει σημαντικά. Όταν στις 11 Μαρτίου 2013 ήρθε το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο σχετικά με τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την καταπολέμηση του δάκου, υπήρξε από την πλευρά της Περιφερειακής Αρχής η εκτίμηση ότι θα ξεκινήσει η υλοποίηση του Προγράμματος νωρίτερα φέτος και χωρίς προβλήματα. Αυτό όμως που συμβαίνει είναι το ακριβώς αντίθετο. Ταυτόχρονα, ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για την πρόσληψη του εποχικού προσωπικού που θα απασχοληθεί στη δακοκτονία.

Και ενώ η έναρξη του Προγράμματος είχε καθυστερήσει σημαντικά, ενημερωθήκαμε χθες μόλις για την αρνητική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου σε σχέση με την υπογραφή της σύμβασης. Μια εξέλιξη που οδηγεί σε νέα ακόμη μεγαλύτερη καθυστέρηση, αν όχι στην ακύρωση της διαδικασίας και την επαναδημοπράτηση του έργου.

Μια τέτοια προοπτική ουσιαστικά ακυρώνει την όλη προσπάθεια για την καταπολέμηση του δάκου, καθώς όπως γνωρίζετε ο πρώτος κρίσιμος ψεκασμός για να έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα, θα έπρεπε να έχει πραγματοποιηθεί εδώ και ένα μήνα. Η σημαντική αυτή καθυστέρηση έχει δυσάρεστες συνέπειες για τους ελαιοπαραγωγούς, σε μια εποχή μάλιστα που το ελαιόλαδο αποτελεί βασικό στήριγμα της τοπικής μας οικονομίας. 

Λόγω της σοβαρότητας του θέματος παρακαλούμε να τεθούν υπόψη μας οι λόγοι για τους οποίους το Ελεγκτικό Συνέδριο απέρριψε τη διαδικασία που ακολουθήθηκε, καθώς και οι απόψεις της Υπηρεσίας της Περιφέρειας επί του θέματος. Επίσης και λόγω του επείγοντος, παρακαλούμε να προγραμματιστεί άμεσα έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για να ενημερωθούμε αναλυτικά για το θέμα αυτό και προκειμένου να αναζητηθούν τρόποι για την επίσπευση της διαδικασίας, η οποία αν καθυστερήσει ακόμη περισσότερο δεν θα έχει απολύτως κανένα αποτέλεσμα.

 

 

Με τιμή

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Παράταξης «ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ»

Παύλος Βογιατζής Επικεφαλής

Βαλσαμίδης Θεόδωρος, Γόμου – Πρωτογεράκη Καλλιόπη, Καλλονιάτης Παναγιώτης, Τζιμής Ευστράτιος, Σάρακας Δημήτρης, Βρουλής Παντελής, Κάρμαντζης Σταμάτης, Μαλαφής Γιάννης Κωνσταντινίδης Πολυκράτης, Πανούσος Αρτέμης

«Αγώνας για τα Νησιά σας»

Μοιράσου το άρθρο!