Πολιτική

23/02/2020 - 12:15

Κώστας Μουτζούρης «Μια ολόκληρη κυβέρνηση ασκεί μπούλινγκ στους νησιώτες»

"Ειρηνική εξεύρεση λύσης και όχι με ΜΑΤ"

«Μια ολόκληρη κυβέρνηση ασκεί μπούλινγκ στους νησιώτες», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζόυρης, τονίζοντας ότι 200.000 Έλληνες ζητούν να παραμείνει η πατρίδα τους ελληνική.


Όπως είπε ο περιφερειάρχης «εδώ και 4 μέρες ο κ. Μηταράκης έχει διακόψει την επαφή», ενώ στη συνέχεια ζήτησε να γίνει συζήτηση με την κυβέρνηση από μηδενική βάσει και έκανε έκκληση προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη να παρέμβει.

Στην συνέχεια είπε πως θα εκφράσει τις προτάσεις του μόνο στην κυβέρνηση και όχι δημόσια και επέμεινε «να πάψουν τα κλειστά αυτιά».

«Δεν μπορεί ο κ. Μηταράκης να οδηγεί έναν ολόκληρο λαό σε καταστροφικές λύσεις», επεσήμανε ο κ. Μουτζούρης, ενώ δήλωσε πως δεν θα επιτρέψουν καμία μπουλντόζα και κανένα έργο να ξεκινήσει αύριο, Δευτέρα.

Σχετικά, με το σχόλιο για μεταφορά των μεταναστών σε βραχονησίδες, ο κ. Μουτζούρης είπε πως δεν μίλησε ποτέ για βραχονησίδες, αντιθέτως ακούστηκε από υψηλόβαθμο στέλεχος της ΝΔ ως λύση.

Τέλος, ζήτησε διάλογο σήμερα ή αύριο με την κυβέρνηση για μια ειρηνική εξεύρεση λύσης και όχι με ΜΑΤ. «Είμαι βέβαιος ότι η κυβέρνηση θα βρει λύση μέχρι και αύριο», συμπλήρωσε.

Ο κ. Χατζηδάκης από την πλευρά του απάντησε: «Καταλαβαίνω τη φόρτιση, αλλά δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές».

Τόνισε, μάλιστα ότι η τωρινή κυβέρνηση δεν λειτουργεί όπως η προηγούμενη καθώς στοχεύει να κάνει τις διαδικασίες γρηγορότερες για τη μεταφορά και την επιστροφή των μεταναστών και τον διαχωρισμό μεταναστών και προσφύγων.

«Είπαμε ότι θα δώσουμε μια βδομάδα περιθώριο για διάλογο. Δεν είναι θέμα προσωπικό, είναι θέμα κυβέρνησης και περιφέρειας», είπε στη συνέχεια ο κ. Χατζηδάκης τονίζοντας ότι μπορεί να βρεθεί λύση και η κυβέρνηση είναι στη διάθεση των περιφερειαρχών.
 

Μοιράσου το άρθρο!