Πολιτική

09/02/2022 - 08:15

Νέα Δημοκρατία για τα επεισόδια στη Βάστρια: εκκολάπτουν «το αυγό του φιδιού»

Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας (Δ.Ε.Ε.Π.) Ν. Λέσβου

Ως ΔΕΕΠ Λέσβου καταδικάζουμε τα επεισόδια, που σημειώθηκαν χθες στην περιοχή της Βάστριας. Δυστυχώς, η διαμαρτυρία κατά της δημιουργίας της νέας προσφυγικής δομής, την οποία πραγματοποίησε το Εργατικό Κέντρο Λέσβου, πλαισιωμένο από εκπροσώπους σωματείων, φορέων και αυτοδιοικητικών παρατάξεων κατέληξε σε εμπρησμούς των μηχανημάτων της εταιρείας κατασκευής της συγκεκριμένης δομής.

Προς μεγάλη μας, όμως, έκπληξη διαπιστώσαμε ότι ουδείς εκ των συμμετεχόντων στη χθεσινή διαμαρτυρία καταδίκασε τις θλιβερές εικόνες, που αντικρίσαμε, οι οποίες παραπέμπουν ευθέως σε άλλες καταστάσεις, σε υπανάπτυκτες χώρες και δεν ταιριάζουν σε μία δημοκρατική χώρα, όπως η Ελλάδα. Όσοι, λοιπόν, δια της σιωπής τους εκκολάπτουν για ακόμη μία φορά «το αυγό του φιδιού», πρέπει να γνωρίζουν ότι, από τα μικρά ατοπήματα έως τα τεράστια προβλήματα, η παραδοχή της βίας ως αποδεκτής κοινωνικής συμπεριφοράς και ως τρόπος έκφρασης είναι μολυσματική νόσος και γεννάει άλλες καταστάσεις.

Επειδή, λοιπόν, το ζήτημα, που κρίνεται αυτή την ώρα, είναι αν θέλουμε αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος ή καθόλου αντιμετώπιση, πιστεύουμε ακράδαντα ότι αυτοί, οι οποίοιμετέρχονται διάφορες σοφιστείες ή αντιδημοκρατικές συμπεριφορές για τη μη κατασκευή της συγκεκριμένης δομής ουσιαστικά αντιτίθενται στη θωράκιση του νησιού μας από μια μελλοντική μεταναστευτική επέλαση, εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής ή της εξυπηρέτησης διάφορων γεωπολιτικών συμφερόντων. Καταφαίνεται πια στην πράξη ότι τέτοιου είδους αντιδράσεις συνηγορούν και προκρίνουν να μονιμοποιηθεί η προσωρινή δομή στο Καρά Τεπέ.

Ο Πρόεδρος

Προκόπης Τζιμής

Μοιράσου το άρθρο!