Πολιτική

24/10/2022 - 09:47

Ο Ιάσων Πιπίνης για την έκθεση ελιάς στο Ίδρυμα Ευγενίδου: «Η ελιά είναι η ταυτότητα της Λέσβου»

Την έκθεση «Η ελιά στη Λέσβο» που φιλοξενείται στο Ίδρυμα Ευγενίδου στην Αθήνα βρέθηκε ο Ειδικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού κ. Ιάσων Πιπίνης.

«Η έκθεση παρουσιάζει την ιστορία της ελιάς που είναι η ταυτότητα της Λέσβου» σχολίασε ο κ. Πιπίνης στο διαδίκτυο, προσθέτοντας: «Η ελιά μέχρι σήμερα αποτελεί βασικό στοιχείο του πολιτισμού μας, των παραδόσεων μας, της θρησκείας μας και φυσικά και της οικονομίας μας. Παροτρύνω όλους όσοι μπορούν να επισκεφθούν αυτήν την όμορφη έκθεση και ειδικά τα παιδιά και οι νέοι». Μια από τις ιδιαιτερότητες της έκθεσης είναι η χρήση οπτικοακουστικού υλικού και ψηφιακών εφαρμογών εικονικής πραγματικότητας (VR).

Την έκθεση συνδιοργανώνουν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου, το Εργαστήριο Εικόνας, Ήχου και Πολιτιστικής Αναπαράστασης του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και η Αιγαίου Solutions.

Ο στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού, στην ανάρτηση του στο διαδίκτυο ευχαριστεί ιδιαίτερα τις γεωλόγους του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Λέσβου κ. Όλγα Τσαλκιτζή και κ. Ευθυμία Τσίτσου, που έχουν αναλάβει τις επιστημονικές ενημερώσεις της έκθεσης στο Ίδρυμα Ευγενίδου, «για τον επαγγελματισμό και την αγάπη τους για το νησί μας», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Στην έκθεση υπάρχουν και παραδοσιακά προϊόντα της Λέσβου, για τα γνωρίσει το κοινό, από τα οποία δεν θα μπορούσαν να λείψουν τα εκπληκτικά γλυκά του Γυναικείου Συνεταιρισμού Μεσοτόπου, τη γενέτειρα μου», καταλήγει ο κ. Πιπίνης

Μοιράσου το άρθρο!