Πολιτική

22/05/2014 - 22:09

Πέντε συμβάσεις για την κοπή θάμνων και ψηλών χόρτων

style="text-align: justify;"> 
Ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, προχώρησε στην υπογραφή πέντε  συμβάσεων για την εκτέλεση της εργασίας: Κοπή Θάμνων, ψηλών χόρτων κλπ. Xώρων Πρασίνου στις Δημοτικές Ενότητες Αγιάσου, Αγίας Παρασκευής, Ευεργέτουλα, Πλωμαρίου και Πολιχνίτου, αρχικού προϋπολογισμού 65.000 Ευρώ, με χρηματοδότηση από ιδίους πόρους του Δήμου Λέσβου και στόχο την βελτίωση της εικόνας του Δήμου μας, αλλά και την αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς, ή ταχείας επέκτασής της.
 
Ειδικότερα, οι εργασίες που προβλέπονται, περιλαμβάνουν  κοπή θάμνων, χόρτων και καθαρισμούς σε χώρους των Δημοτικών Ενοτήτων, όπως :  
Κοινόχρηστους Δημοτικούς χώρους και οικόπεδα δημόσια και ιδιωτικά κλπ. που θα υποδειχθούν από την υπηρεσία.
Νησίδες, πάρκα, χώρους πρασίνου, παιδικές χαρές και άλση.
Επαρχιακό και Εθνικό οδικό δίκτυο.  
 
Οι  εργασίες στους κοινόχρηστους χώρους θα ξεκινήσουν άμεσα και θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί εντός δύο μηνών, ενώ ειδικά για τα άλση, οι εργασίες καθαρισμού τους θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέσα σε δεκαπέντε ημέρες, από την υπογραφή της σύμβασης.
 
Τα εγκαταλελειμμένα οικόπεδα, ο ανάδοχος αναλαμβάνει την υποχρέωση να τα καθαρίζει άμεσα κατόπιν εντολών που θα δίνονται από την υπηρεσία μέχρι την λήξη της αντιπυρικής περιόδου 2014.  
 
Για την Δημοτική Ενότητα Μυτιλήνης, o σχετικός διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου πραγματοποιήθηκε στις 21 Μαΐου 2014, ύψους 50.000 Ευρώ, ενώ για την Δημοτική Ενότητα Καλλονής, ο αντίστοιχος διαγωνισμός ύψους 30.000 Ευρώ, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23 Μαΐου 2014.
 
Για τις υπόλοιπες έξι Δημοτικές Ενότητες  Ερεσού - Αντίσσης, Θερμής, Μήθυμνας, Πέτρας, Μανταμάδου και Γέρας, ύψους 95.000 Ευρώ, οι σχετικές συμβάσεις αναμένεται να υπογραφούν την επόμενη εβδομάδα. 
 
Επαναλαμβάνεται, ότι το συνολικό ποσό των 240.000 Ευρώ, όλων των ανωτέρω εργασιών, διατίθεται από ιδίους πόρους του Δήμου Λέσβου.
 
 
                         
 

Μοιράσου το άρθρο!