Πολιτική

11/03/2020 - 06:43

Συνάντηση Μαμάκου με την Φ.Γεννηματά

Στην Αθήνα βρέθηκε την Δευτέρα (9/3) ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Δήμο Μυτιλήνης και μέλος της Ν.Ε. Λέσβου του ΚΙΝ.ΑΛ. Μιχάλης Μαμάκος, προσκεκλημένος της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά και του Γραμματέα της Κ.Ε. Μαν. Χριστοδουλάκη, προκειμένου να συζητήσουν και να ενημερωθούν για τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό -προσφυγικό στο νησί , αλλά και για τα διαδραματιζόμενα στο χώρο της αυτοδιοίκησης. Η επίσκεψη στην Αθήνα και η συνάντηση με την ηγεσία του ΚΙΝ.ΑΛ. έγινε κατόπιν συνεννόησης με τον Συντονιστή Λέσβου του ΚΙΝ.ΑΛ. Μιχ. Σκουρκέα.  Ο επικεφαλής της παράταξης «Αλλάζουμε τον τόπο μας » Μιχ. Μαμάκος, που είχε τη στήριξη του ΚΙΝ. ΑΛ. στις δημοτικές εκλογές, κατά την πολύωρη συνάντηση με την ηγεσία του κόμματος, στην οποία ήταν παρούσα και το μέλος του πολιτικού συμβουλίου,  Εφη Χαλάτση, είχε μια αναλυτική συζήτηση για όλα τα θέματα που τον τελευταίο καιρό διαδραματίστηκαν στο νησί και  ιδιαίτερα για το μεταναστευτικό -προσφυγικό, που ειδικά η περιοχή του δήμου Μυτιλήνης  σηκώνει και το βάρος της παρουσίας των χιλιάδων αιτούντων ασύλου που φιλοξενούνται στο ΚΥΤ της Μόριας , στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ και σε σπίτια στην πόλη της Μυτιλήνης. Όμως η συζήτηση επεκτάθηκε και στα ζητήματα που διαχειρίζεται η τοπική αυτοδιοίκηση στο νησί , ειδικά μετά τη διάσπαση του ενιαίου δήμου και στα προβλήματα που καλούνται να διαχειριστούν οι δυο νεοσύστατοι δήμοι. Αλλά και στις στρεβλώσεις που παρουσιάστηκαν από τις παρασκηνιακές μεθοδεύσεις ορισμένων που κινούμενοι με προσωπικά κίνητρα εξέθεσαν το χώρο. 

Στην ηγεσία του κινήματος έκαναν ιδιαίτερη αίσθηση οι παρεμβάσεις της παράταξης, τόσο για τις τελευταίες  εξελίξεις που διαδραματίστηκαν στο νησί, σχετικά με τη διαχείριση του μεταναστευτικού, όπου με νηφαλιότητα και πνεύμα συναίνεσης , χωρίς «κορώνες» και λαϊκισμούς επιχείρησε να ενώσει δυνάμεις στην προοπτική να αναζητηθούν κοινά αποδεκτές λύσεις στην αντιμετώπιση του μείζονος αυτού προβλήματος, με στόχο να βγει το νησί από τα σημερινά αδιέξοδα. Όπως επίσης εκτιμήθηκαν ως ορθές οι παρεμβάσεις και οι κινήσεις της παράταξης, σε ότι αφορά και τις σχέσεις των δυο δήμων, που σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να είναι σχέσεις αντιπαράθεσης,  αλλά κοινής δράσης. Τόσο η πρόεδρος Φ. Γεννηματά , όσο και ο Γραμματέας Μ. Χριστοδουλάκης ενημερώθηκαν για όλα όσα συμβαίνουν στο νησί και έγινε ανταλλαγή απόψεων για όλα τα κρίσιμα ζητήματα που τρέχουν, προκειμένου και σε κεντρικό επίπεδο να γίνουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις ώστε τόσο το μεταναστευτικό -προσφυγικό που «καίει» τη Λέσβο , όσο και τα προβλήματα και οι εκκρεμότητες σε επίπεδο αυτοδιοίκησης να τύχουν της καλύτερης αντιμετώπισης. Στα πλαίσια αυτά και για την καλύτερη στήριξη των αιτημάτων της Λέσβου, αναμένεται στο νησί το επόμενο διάστημα πολυμελές κλιμάκιο στελεχών του ΚΙΝ.ΑΛ. προκειμένου να συζητήσει τόσο με θεσμικούς εκπροσώπους του νησιού, όσο και για να δει από κοντά την κατάσταση που βιώνουν οι μόνιμοι κάτοικοι ,αλλά και οι χιλιάδες εγκλωβισμένοι πρόσφυγες και μετανάστες.

Από την όλη συζήτηση προέκυψε ότι οι θέσεις και οι παρεμβάσεις που κατά καιρούς έχει διατυπώσει, ως επικεφαλής της παράταξης  ο Μιχ. Μαμάκος, εκφράζουν με τον καλύτερο τρόπο το χώρο, προτάσσοντας την κοινή λογική, με επιχειρήματα και προτάσεις που αναζητούν λύσεις για τον τόπο και την τοπική κοινωνία μας. Και ως εκ τούτου κοινή πεποίθηση είναι οι επαφές και οι συνομιλίες να αποκτήσουν μια σταθερή βάση, για την καλύτερη ανάδειξη των προβλημάτων του νησιού μας και την  προώθηση λύσεων για αυτά.

 

Μοιράσου το άρθρο!