Πολιτική

08/04/2020 - 12:08

Τι συμβαίνει στο 264 Μηχανοκίνητο Τάγμα Πολιχνίτου; - Ερώτηση στη Βουλή

Τις σοβαρές ελλείψεις σε υλικά και μέσα προστασίας και τον έντονο συγχρωτισμό στο 264 Μηχανοκίνητο Τάγμα Πολιχνίτου Λέσβου αναδεικνύει το ΚΚΕ, μέσω Ερώτησης προς τον υπουργό Άμυνας οι βουλευτές του Κόμματος Νίκος Παπαναστάσης, Μαρία Κομνηνάκα και Θανάσης Παφίλης.

Παραθέτουμε την Ερώτηση:

«Στο 264 Μηχανοκίνητο Τάγμα στον Πολιχνίτο της Λέσβου, οι στρατευμένοι με επιστολή τους διαμαρτύρονται για τον έντονο συγχρωτισμό που υπάρχει εντός του στρατοπέδου. Μάλιστα αναφέρουν ότι αυτή την περίοδο λειτουργεί το Σχολείο Προκεχωρημένης Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΣΠΕΝ). Ακόμη στη μονάδα επιστρέφουν και όσοι είχαν λάβει άδεια, πριν την απαγόρευση και το πρόβλημα του συγχρωτισμού στη μονάδα είναι έντονο.

Στην επιστολή τους τονίζουν ότι στη μονάδα δεν υπάρχει κατάλληλος χώρος διαμορφωμένος, για τη φιλοξενία πιθανών κρουσμάτων κορονοϊού. Επίσης είναι ανύπαρκτα τα υλικά και μέσα προστασίας από τον κορονοϊό, όπως αντισηπτικά, γάντια, σαπούνια, μάσκες. Η διοίκηση του στρατοπέδου εφοδιάζει τους στρατευμένους με πλάκες σαπουνιού και η αντιμετώπιση των προβλημάτων ανάγεται στην ατομική ευθύνη.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση:

·Για τον εφοδιασμό της μονάδας με υλικά και μέσα αντιμετώπισης της πανδημίας;

·Για να διαμορφωθεί κατάλληλος χώρος για την υποδοχή πιθανών κρουσμάτων κορονοϊού;

·Για να παρθούν μέτρα για την αποφυγή του συγχρωτισμού στο 264 Μηχανοκίνητο Τάγμα;»

Μοιράσου το άρθρο!