Πολιτική

21/07/2022 - 11:59

Ζούμε στη δεκαετία του 1960 ή του 2020;

Σχολιάζοντας την είδηση που δημοσιεύτηκε στα τοπικά ΜΜΕ ότι με παρέμβαση τοπικού πολιτευτή στον πρόεδρο του ΕΚΑΒ έφτασε ασθενοφόρο με πλήρωμα για να καλύψει την περιοχή του Μολύβου για την τουριστική περίοδο, ο Μιχάλης Μπάκας, μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Λυπούμαστε που εν έτει 2022 διαβάζουμε αυτή την είδηση, ιδιαίτερα μια μέρα μετά την πληροφορία για μείωση του πληθυσμού στη Δυτική Λέσβο κατά 13,24 % την τελευταία δεκαετία, Ο πολιτευτής παρεμβαίνει στον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ για να στείλει ένα ασθενοφόρο στο νησί για τους θερινούς μήνες.

Και το λέμε αυτό χωρίς να ντρεπόμαστε, μάλιστα πανηγυρίζουμε για αυτό και ετοιμάζουμε και υποδοχή. Για να γίνει το αυτονόητο για τον τόπο μας, στο κρίσιμο τομέα της υγείας, χρειάζεται παρέμβαση ενός επίδοξου πολιτευτή.

Κάπως έτσι αύριο για να εγχειριστούμε σε ένα νοσοκομείο θα χρειαστεί η παρέμβαση του βουλευτή, για να γίνει καθαρισμός των αντιπυρικών ζωνών πρέπει να παρέμβει ο περιφερειάρχης και για να αλλάξει μια λάμπα στο πάρκο χρειάζεται να παρέμβει και να κρατάει τη σκάλα στον εργάτη ο Δήμαρχος.

Και βέβαια με αυτή τη «λογική» τόσο καιρό που δεν είχαμε ασθενοφόρο φταίει ο πολιτευτής, για κάθε πυρκαγιά φταίει ο περιφερειάρχης, για κάθε καμένη λάμπα φταίει προσωπικά ο Δήμαρχος.

Μην περιμένουμε να αλλάξει τίποτα σε αυτό τον τόπο όσο η λειτουργία του κράτους παραμένει δέσμια των προσωπικών παρεμβάσεων του κάθε πολιτευτή, δημάρχου ή βουλευτή. Οφείλουμε ως πολίτες να διεκδικήσουμε από την Πολιτεία αυτά που αξίζουν στον τόπο μας, χωρίς διάθεση για προσωπικά ρουσφέτια, χωρίς να περιμένουμε μικροκομματικά ανταλλάγματα. Γιατί μας αξίζει κάτι καλύτερο και δεν πρέπει να τους επιτρέπουμε κα κονταίνουν, στα μέτρα τους, τον τόπο μας. Μόνο έτσι θα δούμε το νησί μας να έχει τη θέση που του αξίζει, να ανθίσει οικονομικά εκμεταλλευόμενο τους αναρίθμητους πόρους που έχει και την αξεπέραστη ομορφιά του, εξασφαλίζοντας θέσεις εργασίας που θα κρατήσουν τους νέους στο τόπο μας για τα επόμενα χρόνια.»  

Μοιράσου το άρθρο!