Ρεπορτάζ Αγοράς

25/05/2021 - 16:39

Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και άλλοι τρόποι online διασκέδασης

Σχεδόν όλοι μας χρησιμοποιούμε το ίντερνετ καθημερινά για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Σε αυτό το άρθρο θα αναλύσουμε τους τρόπους με τους οποίους περνάει κανείς τον χρόνο του online διασκεδάζοντας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες μελέτες για τον μέσο όρο ημερησίως που περνάνε οι άνθρωποι παγκοσμίως στο διαδίκτυο, η απάντηση είναι περίπου 3 ώρες και 30 λεπτά. Τα τελευταία αυτά δεδομένα διαφέρουν από τις ημέρες πριν την καραντίνα του Covid-19. Πριν τον εγκλεισμό ο μέσος όρος ήταν περίπου στις 2 ώρες.

Πώς περνάμε όμως τον χρόνο μας στο διαδίκτυο; Η απάντηση είναι κατά πλειοψηφία διασκεδάζοντας. Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι online διασκέδασης. Μπορεί είτε να περνάς τον χρόνο σου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είτε ακόμη να παίζεις παιχνίδια καζίνο ενώ ψάχνεις τα καλύτερα μπόνους και προσφορές σε πλατφόρμες σαν το https://greece-bonusesfinder.com/. Ας δούμε λοιπόν ποιοι είναι οι δημοφιλέστεροι τρόποι διασκέδασης στο ίντερνετ.

Διασκεδάζοντας στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, όπως Facebook, Instagram, και Twitter είναι ο πιο δημοφιλής τρόπος διασκέδασης, ειδικά των νέων. Μέσω τέτοιου είδους πλατφορμών μπορεί ο καθένας να ανταλλάσει μηνύματα, εικόνες και βίντεο.

Σύμφωνα με μελέτες περισσότερο από τους μισούς Έλληνες χρήστες (60%), υποστηρίζουν πως η χρήση των Social Media είναι καθημερινή. Επομένως, γίνεται κατανοητό πόσο σημαντική είναι η καθημερινή επαφή με φίλους, οικογένεια και συνεργάτες. Ας μην ξεχνάμε και πόσο αρέσουν στους χρήστες τα like, τα comments αλλά  και τα stories.

Διασκεδάζοντας με online παιχνίδια

Τα online παιχνίδια αποτελούν τον δεύτερο πιο δημοφιλή τρόπο διασκέδασης στο ίντερνετ, ειδικά για τους νέους. Υπάρχουν αμέτρητα διαφορετικά παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους με κάθε βαθμό δυσκολίας. Δεν είναι λίγες οι φορές που πολλοί δεν ξέρουν τι να επιλέξουν. Σύμφωνα με τον Τόνυ Σλότερμαν υπάρχουν πολλοί τρόποι να επιλέξεις έξυπνα και με βάση την προσωπικότητά σου το παιχνίδι που θα λατρέψεις και θα απολαμβάνεις στο έπακρο!

Η βιομηχανία των παιχνιδιών στο διαδίκτυο έχει εκτοξευθεί τα τελευταία χρόνια. Η Ελλάδα αποτελεί μία χώρα που στηρίζει αυτή την βιομηχανία, για αυτό και ένα μεγάλο ποσοστό (πάνω από 30%) των χρηστών αφιερώνουν πάνω από 20 ώρες την εβδομάδα σε οποιοδήποτε παιχνίδι. 

Ενημέρωση μέσω διαδικτύου

Σήμερα οι άνθρωποι ξέρουν πως υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μάθουν τα νέα παγκοσμίως. Για αυτόν τον λόγο, πάρα πολλοί άνθρωποι ανεξαρτήτως ηλικίας έχουν σταματήσει να χρησιμοποιούν την τηλεόραση ως μέσο ενημέρωσης. Επιλέγουν την ενημέρωση μέσα από ένα ευρύ φάσμα online ενημερωτικών ιστοσελίδων, αλλά και μέσω κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με μελέτη πάνω από το 90% των ανθρώπων που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο επιλέγουν την ενημέρωση μέσω αυτού, και όχι μέσω ενημερωτικών εκπομπών και ειδησεογραφικών δελτίων της τηλεόρασης.

Διασκεδάζοντας με online βίντεο, ταινίες και σειρές

Πολλοί είναι οι άνθρωποι που επιλέγουν να περνούν τον χρόνο τους παρακολουθώντας βίντεο, ταινίες και σειρές στο ίντερνετ. Οι θεματικές είναι άπειρες και έχουν να κάνουν με το γούστο του καθενός, υπάρχουν όμως πλατφόρμες που ξεχωρίζουν.

Η δημοφιλέστερη πλατφόρμα για online βίντεο είναι το YouTube. Στο YouTube μπορεί κανείς να βρει άπειρα βίντεο και είναι εύκολα προσβάσιμη. Μπορεί οποιοσδήποτε να δημιουργήσει το δικό του κανάλι και να δείχνει τα δικά του βίντεο. Μπορεί ακόμη, να παρακολουθεί Youtubers, να σχολιάζει τα βίντεό τους, και να τα μοιράζεται με άλλους χρήστες. Δεν είναι λοιπόν περίεργο που το YouTube αποτελεί εδώ και χρόνια την νούμερο ένα αναζήτηση στο Google.

Η καλύτερη και πιο αγαπητή πλατφόρμα για online ταινίες και σειρές είναι το Netflix. Με μία χαμηλή μηνιαία συνδρομή έχει κανείς πρόσβαση σε μια ατελείωτη ταινιοθήκη για να περνάει τον χρόνο του επιμορφωτικά και διασκεδάζοντας. Δεν είναι τυχαίο πως το Netflix έχει τριπλασιάσει παγκοσμίως τις συνδρομές του τον τελευταίο χρόνο.

Μοιράσου το άρθρο!