Υγεία

05/09/2020 - 13:47

Ακόμη δύο θετικά κρούσματα στη Μόρια (βιντεο)

Μαζικά τεστ διενεργούνται στο κέντρο υποδοχής προσφύγων της Μόριας στη Λέσβο μετά το θετικό κρούσμα που εντοπίστηκε στην δομή πριν λίγες μέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη έχουν βγει τα αποτελέσματα 500 τεστ (από τα περίπου 2.000) και υπάρχουν δύο θετικά κρούσματα. Τα 500 τεστ αφορούν τις λεγόμενες «στενές» επαφές του 40χρονου.

 

Το χρονικό του πρώτου κρούσματος

 Υπενθυμίζεται πως θετικός στον κοροναϊό εντοπίστηκε το βράδυ της Τετάρτης ένας 40χρονος Σομαλόςπου διέμενε στον καταυλισμό των αιτούντων άσυλο στο ΚΥΤ της Μόριας, με αποτέλεσμα η δομή να τεθεί σε υγειονομικό αποκλεισμό.

Πρόκειται για το πρώτο κρούσμα στον καταυλισμό και το γεγονός έχει θέσει σε συναγερμό τις υγειονομικές Αρχές. Μάλιστα, αναμένεται επίσκεψη επιδημιολόγων του ΕΟΔΥ στο νησί, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Οργανισμού Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ασθενής πρόσφυγας μεταφέρθηκε αργά τη Δευτέρα το βράδυ εμπύρετος στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης όπου διαγνώσθηκε αμέσως θετικός στον κορωνοϊό, ενώ κρίθηκε ότι πρέπει να εισαχθεί αμέσως για νοσηλεία λόγω των σοβαρών υποκείμενων νοσημάτων του.

Ο Σομαλός είχε αναχωρήσει από τη Μυτιλήνη στις 17 του περασμένου Ιουλίου με δικαίωμα μετακίνησης που είχε ως αναγνωρισμένος πρόσφυγας. Μάλιστα, στις 21 Αυγούστου βεβαίωσε την παρουσία του στην Αθήνα με καταγεγραμμένη εμφάνισή του σε Αστυνομικό τμήμα της Αττικής. Προφανώς λόγω αδυναμίας παραμονής στην Αθήνα και του «ανοικτού» χαρακτήρα της Μόριας επέστρεψε στη Μυτιλήνη. Ήδη, ξεκίνησε η ενδελεχής ιχνηλάτηση του συνόλου των επαφών του επιβεβαιωμένου κρούσματος, με σκοπό την απομόνωσή τους, ενώ διενεργούνται εκτεταμένοι έλεγχοι στους διαμένοντες στο ΚΥΤ.

 

Βίντεο με τους ελεγχους του ΕΟΔΥ στο ΚΥΤ Μόριας

Μοιράσου το άρθρο!