Υγεία

20/06/2023 - 08:42

Αναβάθμιση για ... "τυφλούς" στο Κέντρο Υγείας Καλλονής! Τι καταγγέλλει η ΔΗΠΑΚ

Αιδώς Αργείοι!!!

 

    Το μαύρο άσπρο προσπαθούν να παρουσιάσουν οι διορισμένοι της κυβέρνησης στη 2η ΥΠΕ με απανωτές ανακοινώσεις για το έργο της στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας! Μετά το αναβαθμισμένο ΚΥ Πολιχνίτου -του οποίου οι εφημερίες καλύπτονται από γιατρούς άλλων Κ.Υ.- μετά την αδειούχο...παραιτηθείσα ακτινολόγο του ΚΥ Μυτιλήνης, σειρά έχει ο οφθαλμίατρος στο ΚΥ Καλλονής.

        Όχι μη χαίρεστε: ΔΕΝ διόρισαν νέο οφθαλμίατρο, από το Νοσοκομείο θα πηγαίνει! Ναι, από το ίδιο νοσοκομείο που τα ραντεβού για οφθαλμίατρο είναι μετά από μήνες αλλά δεν προκηρύσσουν θέσεις γιατί "δεν θα φτάνουν τα χειρουργεία", όπως ανερυθρίαστα δήλωσε στον αέρα ο εκπρόσωπος της κυβερνητικής παράταξης στο νοσοκομείο. Πάρθηκαν μάλιστα και μηχανήματα, για να κάνουν παρέα στο μοντέρνο μηχάνημα υπερήχων που χρησιμοποιείται μια στις τόσες από τον επισκέπτη γυναικολόγο.

      Είναι αναγκαία η προκήρυξη θέσης γυναικολόγου, οφθαλμιάτρου και ακτινολόγου σε ένα κέντρο υγείας που καλύπτει το μισό νησί και πλέον έχει και την κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή. 

Επίσης τους προλαβαίνουμε ΠΡΙΝ ανακοινώσουν πόσο έχουν αναβαθμίσει και το ΚΥ Άντισσας, να μας απαντήσουν πότε έχουν σκοπό να καλύψουν με διασώστες ή έστω οδηγούς όλες τις βάρδιες ώστε να μη μένει ακάλυπτη και η Καλλονή  όταν διακομίζει περιστατικά από εκεί.

       Απαιτούμε κάλυψη όλων των βαρδιων ΟΛΩΝ των  ΚΥ με διασώστες, γιατρούς και με όλο το απαραίτητο υγειονομικό προσωπικό και δημιουργία σταθμών του ΕΚΑΒ σε νευραλγικά σημεία του νησιού.

 

 

Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση (ΔΗΠΑΚ) Ιατρών ΛέσβουΔΗΠΑΚ ΓΙΑ Κ.Υ. ΚΑΛΛΟΝΗΣ

Μοιράσου το άρθρο!