Υγεία

26/08/2023 - 07:48

Ήρθε από Τουρκία στο Πλωμάρι και έπαθε έμφραγμα! Η γρήγορη επέμβαση για στεντ την έσωσε!

Η άμεση επέμβαση της ιατρικής ομάδας του νεοσύστατου Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου του Νοσοκομείου Μυτιλήνης έσωσε τη ζωή 70χρονης Τουρκάλας, η οποία, το μεσημέρι της Παρασκευής, υπέστη οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου στο Πλωμάρι.

Η γυναίκα έκανε στο νησί τις διακοπές της με τον 75χρονο σύζυγο της, πτέραρχο εν αποστρατεία της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Όπως έγινε γνωστό, η γυναίκα διακομίστηκε άμεσα από το Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου όπου αρχικά μεταφέρθηκε, στο νοσοκομείο Μυτιλήνης όπου και κρίθηκε ότι άμεσα θα έπρεπε να γίνει επέμβαση αγγειοπλαστικής και τοποθέτησης στεντ. Σε πολύ καλύτερη κατάσταση πλέον, μετά την επιτυχή έκβαση της επέμβασης, εισήχθη για παραπέρα νοσηλεία στη Μονάδα Εμφραγμάτων του νοσοκομείου Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Καμπούρη, πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου του νοσοκομείου Μυτιλήνης που μίλησε στο ΑΠΕ, η 70χρονη Τουρκάλα «παραμένει νοσηλευόμενη, δείχνει πως έχει διαφύγει τον κίνδυνο, και τις επόμενες μέρες αν όλα πάνε το ίδιο καλά μέχρι τώρα, θα της δοθεί εξιτήριο».


Μοιράσου το άρθρο!

geotee