Υπουργείο Πολιτισμού

|

Η σάτιρα της Αγιάσου περνά στην ψηφιακή εποχή – 42 χρόνια «Σάτυρος» σε ένα ζωντανό λεύκωμα

Με χρηματοδότηση 4.000 ευρώ δημιουργείται ψηφιακό λεύκωμα για τα 42 χρόνια σάτιρας, μνήμης και καρναβαλικής παράδοσης του «Σάτυρου» Αγιάσου.
|

Ιστορική στιγμή για τη Λέσβο: Το Μουσείο – Ελαιοτριβείο Βρανά αναγνωρίζεται επίσημα από το Υπουργείο Πολιτισμού

Το Μουσείο – Ελαιοτριβείο Βρανά στη Λέσβο έλαβε το Επίσημο Σήμα Αναγνώρισης από το Υπουργείο Πολιτισμού, σε τελετή στην Εθνική Πινακοθήκη.
|

Στη Μυτιλήνη παρουσιάστηκαν τα Πολιτιστικά Masterplans για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου – Νέος χάρτης πολιτιστικής ανάπτυξης από το Υπουργείο Πολιτισμού

Στη Μυτιλήνη παρουσιάστηκαν τα Πολιτιστικά Masterplans για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου — ένα νέο μοντέλο πολιτιστικής ανάπτυξης από το Υπουργείο Πολιτισμού.
|

Πολιτιστικό Masterplan στη Λέσβο χωρίς το Απολιθωμένο Δάσος! Τελικά τι σημαίνει πολιτισμός;

Στις 4 Νοεμβρίου το Υπουργείο Πολιτισμού παρουσιάζει το σχέδιο «πολιτιστική ταυτότητα» για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου — αλλά η Λέσβος παραλείπει το Απολιθωμένο Δάσος και το Γεωπάρκο Λέσβου. Μια κρίσιμη ανάλυση για το τι σημαίνει πολιτισμός — και τι χάνεται όταν δεν τον βλέπεις στη γη.