Φυσικοί Κίνδυνοι

Λέσβος – «ζωντανό εργαστήριο» φυσικών καταστροφών: Μεταπτυχιακοί φοιτητές εκπαιδεύονται σε σεισμούς, κατολισθήσεις και πλημμύρες

Μεταπτυχιακοί φοιτητές εκπαιδεύονται στη Λέσβο σε σεισμούς, κατολισθήσεις και πλημμύρες, αξιοποιώντας τη σεισμική τράπεζα και τους γεώτοπους του νησιού.
|

Μυτιλήνη: Μεταπτυχιακοί φοιτητές “χαρτογραφούν” τον σεισμικό κίνδυνο στην Επάνω Σκάλα – Άσκηση πεδίου για την ασφάλεια της πόλης

Μεταπτυχιακοί φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου μελετούν την τρωτότητα κτιρίων στην Επάνω Σκάλα Μυτιλήνης, στο πλαίσιο άσκησης για τον σεισμικό κίνδυνο.
|

Κατολισθήσεις στον δρόμο Καλλονής – Σιγρίου: Φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου τις χαρτογραφούν με drone

Αυτοψία στις κατολισθήσεις του οδικού άξονα Καλλονής – Σιγρίου πραγματοποίησαν φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου, χρησιμοποιώντας drone και σύγχρονες μεθόδους χαρτογράφησης.
|

Πυρκαγιές στη Χίο: Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στην πρώτη γραμμή για ένα βιώσιμο μέλλον

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου ανέλαβε πρωτοβουλία για τη διαχείριση των φυσικών κινδύνων στη Χίο, μέσα από ημερίδα με θέμα τις πυρκαγιές και τη συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.