Αγροτικά - Αλιεία

26/07/2021 - 06:50

Καταγραφή αιωνόβιων ελαιόδεντρων στη Λέσβο

Μια σημαντική προσπάθεια ξεκινάει στο νησί σας που χρειάζεται τη βοήθεια όλων μας ώστε να έχει αποτέλεσμα.

Στα πλαίσια προγράμματος καταγραφής των αιωνόβιων ελαιοδέντρων η Διεύθυνση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Βορείου Αιγαίου καλεί τους κατόχους των αιωνόβιων ελαιοδέντρων αλλά και όσους γνωρίζουν σχετικές πληροφορίες να παρέχουν στοιχεία προκειμένου να πραγματοποιηθεί η καταγραφή τους.

Η παρούσα φάση των ενεργειών δεν εμπεριέχει καμία δέσμευση για τους ενδιαφερομένους αλλά αποτελεί μια αρχική διερεύνηση για τον αριθμό αιωνόβιων ελαιοδέντρων και των περιοχών.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στη δράση μπορούν να καταθέσουν φυσικά και νομικά πρόσωπα κάτοχοι ελαιοδέντρων, καθώς και οι Δήμοι και κάθε Δημόσιος Φορέας εφόσον σε περιοχές αρμοδιότητάς τους έχουν επισημανθεί σε δημοτικό ή δημόσιο χώρο αιωνόβια ελαιόδεντρα.

Η παραπάνω πολύτιμη καταγραφή της φυσικής πολιτιστικής κληρονομίας στόχο έχει την  καταγραφή των αιωνόβιων ελαιοδέντρων  της Λέσβου και στη συνέχεια ο υπολογισμός της ηλικίας τους, ώστε να σχεδιαστεί και ο τρόπος με τον οποίο θα προστατευτούν.

Σε καμία περίπτωση τα αιωνόβια ελαιόδεντρα δεν είναι καυσόξυλα.... Είναι πολιτισμός, είναι ιστορία και θα πρέπει να τα διατηρήσουμε και να τα προστατέψουμε!

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 22510-46660
Υπεύθυνος επικοινωνίας: Λαγουτάρης Γεώργιος

Μοιράσου το άρθρο!