Ανακοινώσεις Φορέων

22/11/2011 - 13:31

Άρχισαν να ζητάνε δηλώσεις και από υπαλλήλους του Δήμου Λέσβου...η εφεδρεία=απόλυση έρχεται

Επιστολή προς τον Δήμαρχο Λέσβου κ. Βουνάτσο σχετικά με το θέμα της εφεδρείας και της συμπλήρωσης των υπεύθυνων δηλώσεων από τους εργαζόμενους στον Δήμο Λέσβου έστειλε σήμερα ο Σύλλογος  Εργαζομένων Ν.Λέσβου

Στην επιστολή σημειώνουμε ότι η διαδικασία της κατάθεσης των υπεύθυνων δηλώσεων από το προσωπικό ΙΔΑΧ του Δήμου είναι παράνομη με βάση τους σχετικούς νόμους και ότι όπως ο ίδιος ο Δήμαρχος είχε δεσμευτεί δεν θα θέσει κανέναν εργαζόμενο στην εφεδρεία. Με βάση αυτά τα δύο καλούμε τον Δήμαρχο άμεσα να πάρει θέση και να σταματήσει την συλλογή υπεύθυνων δηλώσεων και να επιστρέψει στους συναδέλφους και όσες έχουν κατατεθεί. Ολόκληρη η επιστολή ακολουθεί.

Αναλυτικά η επιστολή:

Κύριε Δήμαρχε,

Ερχόμαστε να σας ενημερώσουμε και εγγράφως για ένα πολύ σοβαρό θέμα που έχει προκύψει τις τελευταίες μέρες και αφορά την εφαρμογή από τις υπηρεσίες του Δήμου Λέσβου της εγκυκλίου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και αφορά την εργασιακή εφεδρεία – απόλυση. (Αριθμ. Πρωτ.: ΔΙΠΙΔΔ/Β.10Ε.Ε./2/οικ.22225/8-11-11).

Οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν ξεκινήσει να συλλέγουν υπεύθυνες δηλώσεις από τους συναδέλφους ΙΔΑΧ σχετικά με την προϋπηρεσία τους σε άλλον εργοδότη, πριν την πρόσληψη τους από τον Δήμο Λέσβου. Μάλιστα τους επισείεται η απειλή ότι σε περίπτωση που δεν συμπληρώσουν την προϋπηρεσία τους αυτή δεν θα ληφθεί υπόψιν αργότερα κατά την συνταξιοδότηση τους.

Δεν προβλέπεται από καμιά διάταξη Νόμου ότι σε περίπτωση που εργαζόμενος δεν συμπληρώσει υπεύθυνη δήλωση χάνει τα ασφαλιστικά του και συνταξιοδοτικά του δικαιώματα, τα οποία αποδεικνύονται με τα σχετικά ένσημα και με κανένα είδους δηλώσεις. Επίσης δεν προκύπτει από καμία διάταξη νόμου η υποχρέωση των συναδέλφων Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου να καταθέσουν την προϋπηρεσία τους σε άλλον εργοδότη. Άρα καταλαβαίνετε ότι οι υπεύθυνες δηλώσεις δεν αποτελούν κάποιο είδος υπηρεσιακού εγγράφου για εσωτερική χρήση, αλλά την απειλή μιας ανίκανης και υποταγμένης κυβέρνησης για να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους. Άλλωστε και το ίδιο το Υπουργείο εδώ και 12 μέρες δεν έχει απαντήσει σε έγγραφο της ΠΟΕ ΟΤΑ σχετικά με την νομιμότητα των υπεύθυνων δηλώσεων.

Άρα το γεγονός της συμπλήρωσης και συγκέντρωσης των υπεύθυνων δηλώσεων  είναι παράνομο και το γνωρίζεται πολύ καλά, μια και είστε νομικός. Ενώ και κορυφαίοι εργατολόγοι δημόσια έχουν εκφράσει την αντίθεση τους στις υπεύθυνες δηλώσεις.

Εκτός όλων των παραπάνω ως Δήμαρχος έχετε δηλώσει δημόσια πολλές φορές και μάλιστα δύο φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι, διαφωνείτε στην εργασιακή εφεδρεία – απόλυση για τις υπηρεσίες του Δήμου Λέσβου και ότι όταν θα έρθουν τα χαρτιά εσείς θα απαντούσατε ότι δεν υπάρχει κανένας εργαζόμενος για εργασιακή εφεδρεία στον Δήμο Λέσβου. Άρα η συγκέντρωση των υπεύθυνων δηλώσεων είναι περιττή, αφού όπως είπατε ακόμα και πρόσφατα σε συνάντηση μας η απάντηση σας θα είναι ξεκάθαρη προς το Υπουργείο.

Για όλα τα παραπάνω σας καλούμε άμεσα να δώσετε σχετική εντολή να σταματήσει η διαδικασία των υπεύθυνων δηλώσεων και να επιστρέψετε και όσες ήδη έχουν συμπληρωθεί, αφού η συγκέντρωση τους και παράνομη είναι και δεν θα σας χρειαστεί, αφού η θέση σας είναι ξεκάθαρη.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ               ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΕΝΕΤΗΣ                               ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΕΞΙΟΥ         

Μοιράσου το άρθρο!