Ανακοινώσεις Φορέων

13/06/2011 - 12:27

ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ:Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η για απεργία 15 Ιούνη 2011

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ, ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 15 ΙΟΥΝΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ, ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ,

Μικρομεσαίοι αγρότες, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες,

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ συνεπικουρούμενη από την Ν.Δ., το ΛΑΟΣ και τους συνεταίρους, ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς Ε.Ε.,ΕΚΤ,ΔΝΤ, σπέρνουν τρομοκρατικά και εκβιαστικά διλήμματα, προκαλώντας το λαό και ετοιμάζουν να φέρουν για ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο που κατέθεσαν στη επιτροπή με τα νέα μέτρα-φωτιά, το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα όπως το αποκαλούν.

Με αυτό το νομοσχέδιο-λαιμητόμο τσακίζουν παραπέρα κάθε εργατικό και εργασιακό δικαίωμα, οδηγούν την εργατική τάξη και γενικά την λαϊκή οικογένεια στην πλήρη εξαθλίωση. Ετοιμάζουν για μας και τα παιδιά μας μαύρο μέλλον. Ενω για την κάστα των ληστών του ιδρώτα της εργατικής τάξης, των α/α ΕΒΕ και αγροτών, λαμπρό μέλλον για τα κέρδη τους.

Η κυβέρνηση συμφώνησε με την τρόικα το νέο πακέτο σκληρών αντεργατικών - αντιλαϊκών μέτρων, το λεγόμενο μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Μια συμφωνία νέας αφαίμαξης του εργατικού - λαϊκού εισοδήματος σε όφελος της πλουτοκρατίας.

Και ενώ η ανεργία εκτινάσσεται στα ύψη με γοργούς ρυθμούς και έχει γίνει ο εφιάλτης κάθε εργαζόμενου κάθε λαϊκής οικογένειας η κυβέρνηση ανακοίνωνη τα νέα φορομπηχτικά μέτρα για την αφαίμαξη του λαού.

· Έμμεσοι φόροι: Σχεδιάζεται η μετάταξη των προϊόντων που σήμερα φορολογούνται με 13% στο 23%.

· Άμεσοι φόροι: Η μείωση του αφορολόγητου ορίου από 12.000 ευρώ στα 8.000, ίσως και 6.000 σημαίνει εκτίναξη της φορολογίας κατά 400 - 600 ευρώ ετησίως, ενώ για τους αυτοαπασχολούμενους η αύξηση της φορολογίας μπορεί να υπερβεί τα 1.000 ευρώ λόγω της πιθανής πλήρους κατάργησης του αφορολόγητου ορίου.

· Άλλες ανατιμήσεις:

n Αύξηση τελών κυκλοφορίας κατά 20%:

n Ειδικός φόρος κατανάλωσης στα μη αλκοολούχα ποτά:

n Εξίσωση του φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης με αυτό του πετρελαίου κίνησης.

--Και την ίδια στιγμή προετοιμάζουν τη μείωση της φορολόγησης των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου, από το 20% στο 15%.

Η λεηλασία συνεχίζεται: Σε Ασφαλιστικό, μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές.μεγάλο ποσοστό, σύμφωνα με στοιχεία του ΣΕΠΕ, θέσεων πλήρους απασχόλησης έχει μετατραπεί σε εκ περιτροπής, μερική κ.λπ.

Παράλληλα ξεπουλάνε τον δημόσιο πλούτο, που είναι αίμα και ιδρώτας δικός μας και των πατεράδων μας.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων μέσα στην ΕΕ, όπου νόμος είναι το συμφέρον των μονοπωλίων. Η λύση είναι λαϊκή οργανωμένη απάντηση τώρα, με 24ωρη γενική απεργία για της 15 Ιούνη και κλιμάκωση με νέα 48ωρη Γενική Απεργία που καλεί το ΠΑΜΕ, την ημέρα κατάθεσης στη Βουλή του λεγόμενου μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Μαζικός απεγκλωβισμός από ΓΣΕΕ –ΑΔΕΔΥ και τις αυταπάτες του συστήματος. Συμπόρευση με το ΠΑΜΕ για τη λαϊκή συμμαχία, που θα διαμορφώσει νέους κοινωνικοπολιτικούς συσχετισμούς και θα ανοίξει το δρόμο για τη λαϊκή εξουσία και οικονομία, τελικά για συνολική ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΙΟΥΝΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 10.30 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΝΕΑ 48ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Μοιράσου το άρθρο!