Ανακοινώσεις Φορέων

06/06/2011 - 16:35

Στάση εργασίας στον Δήμο Λέσβου – Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν.ΛΕΣΒΟΥ

H Δημοτική αρχή του Δήμου Λέσβου, με πρόσχημα την ισοσκέλιση του προϋπολογισμού για το 2011 αποφάσισε, σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 31 Μαΐου, την σύναψη δανείου 5 εκατομμυρίων ευρώ (5.000.000 ευρώ) από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Ως Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Λέσβου, με αντιπροσωπεία συναδέλφων, παραβρεθήκαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου εκφράσαμε την αντίθεση μας στην λήψη δανείου και ζητήσαμε την ισοσκέλιση του προϋπολογισμού, χωρίς την λήψη δανείου μέσω της περιστολής δαπανών και της αύξησης των εσόδων (αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας κ.τ.λ.). Δυστυχώς οι απόψεις μας δεν εισακούστηκαν από την Δημοτική αρχή.

Κάτω από αυτές τις εξελίξεις προκηρύσσουμε, στα πλαίσια πανελλαδικής στάσης εργασίας που έχει προκηρύξει για την ίδια μέρα η ΑΔΕΔΥ, μετά από απόφαση έκτακτης συνέλευσης, στάση εργασίας για όλο το προσωπικό του Δήμου Λέσβου την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011 από τις 12.00 το μεσημέρι έως τις 15.00 και συγκέντρωση στο Δημαρχείο Μυτιλήνης για ενημέρωση και λήψη απόφασης, πάνω στο σοβαρό θέμα της λήψης του δανείου και τις περαιτέρω ενέργειες μας.

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες

Κάτω από τις σημερινές συνθήκες που επικρατούν στην χώρα μας, ένα νέο δάνειο ή η εγκατάσταση επιτροπείας στον Δήμο, διαδικασία που προβλέπεται από τον «Καλλικράτη», αναμένεται να βάλει βόμβα στα θεμέλια του νέου Δήμου Λέσβου και θα υποθηκεύσει τα ήδη υποθηκευμένα τακτικά έσοδα του Δήμου. Αυτό οδηγεί σε επισφάλεια την μισθοδοσία των εργαζομένων, ακόμα και σε απολύσεις.

Η παρουσία όλων είναι απαραίτητη.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΕΝΕΤΗΣ   ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΕΞΙΟΥ  

Μοιράσου το άρθρο!